Balata temizliği hakkında

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Merhaba dostlar,

Bunca zamandır ne arabamı ne de motorumu kendim temizlemedim. Bu ilk bireysel yıkama çalışmam olacak. Bu nedenle hor görmeyin, ezmeyin bu kardeşinizi... :)

Benim sorum şu: Zincir, disk ve bilumum aksanlar için piyasada çeşitli temizleyiciler, yağlayıcılar var. Benim gördüğüm ve yakınımın kulan diye verdiği motul c4 zincir temizleyici var. Bununla veya diğer temin edebileceğim temizlik malzemeleri ile temel olarak nasıl bakım yapılmalı? :
1- Disk, balata sistemini bu c4 ile temizleyebilir miyim?
2-zincirim yok, kayış aktarmalı, onun için gözle kontrol dışında nasıl bir temizlik gerektirir.
3- Normal bir şampuan/su kombini ile grenaj ve motor temizliği yapılabilir mi?

Tekrar söylüyorum: İlk defa bireysel yapacağım. Trol sanıp şakaya vurmayın. :) Para bitince manuele döndük artık.

Motosikleti
GSX8S
Motul c4 Zincir yağı. Yağ temizleyici c1. Balata ve disk için balata spreyi kullanmak daha ucuz ve mantıklı olur.

Zincir temizlik spreyini diskte ve fren balatasında kullanabilirsin , ama dikkat et sprey yağlama için ise yanlışlıkla sıkma , ucuz araba şampuanları da kiri pisliği giderir ama bazılarında kostik denilen bir kimyasal var leke yapıyor , en iyi ve ucuz yollu tercih bulaşık deterjanı 😁 hem ucuz hem her daim bulunur hemde güzel temizler , leke falan kalmaz oh mis gibide limon kokar 😅

Çok fazla cebelleşme balata temizliğiyle alakalı. Üzerinde balata spreyi yazan herhangi bir muadil üründe olabilir. Kullan gitsin.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Merhaba dostlar,

Bunca zamandır ne arabamı ne de motorumu kendim temizlemedim. Bu ilk bireysel yıkama çalışmam olacak. Bu nedenle hor görmeyin, ezmeyin bu kardeşinizi... :)

Benim sorum şu: Zincir, disk ve bilumum aksanlar için piyasada çeşitli temizleyiciler, yağlayıcılar var. Benim gördüğüm ve yakınımın kulan diye verdiği motul c4 zincir temizleyici var. Bununla veya diğer temin edebileceğim temizlik malzemeleri ile temel olarak nasıl bakım yapılmalı? :
1- Disk, balata sistemini bu c4 ile temizleyebilir miyim?
2-zincirim yok, kayış aktarmalı, onun için gözle kontrol dışında nasıl bir temizlik gerektirir.
3- Normal bir şampuan/su kombini ile grenaj ve motor temizliği yapılabilir mi?

Tekrar söylüyorum: İlk defa bireysel yapacağım. Trol sanıp şakaya vurmayın. :) Para bitince manuele döndük artık.
Zinciriniz yoksa Motul C1 gibi bir temizleyiciye de ihtiyacınız yok. Disk/Balata sistemine sakın sıkmayın. Kayışı gözle kontrol edersiniz, üreticinin verdiği süre içinde de değiştirirsiniz.

Disk/Balata için Würth Balata Temizleyici öneririm.

Motorunuzu kaliteli bir oto şampuanı ile yıkayıp, bolca durulayıp, sonra da iyice kurularsınız. Aslında çok da yıkamamak lazım. Mümkün olduğunca temiz tutmak en iyisi. Yıkadıktan sonra kütüklere, tuşlara, depo kapağına sakın WD40 falan sıkmayın. Bunu yazıp, gösterenlere itibar etmeyin. Yağlama gerektiren kısımlara birkaç damla makine yağı damlatabilirsiniz belki.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Cevaplar için teşekkürler. Özet olarak: c4 ve türevini kullanmama gerek yok. Ancak bakım için özel sıvılar (linkteki gibi) var, onu kullanmam yeterli kalıyor.
Peki kaza ile (yersek) sıkmış olsak bir sıkıntı yaşar mıyım? Arka diske deneme için kullanmıştım, ancak silmedim ve sokakta sürüş denerken frenlerin tutmadığını gördüm. Daha doğrusu fren piste çıkmıştı. Bu sebeple bıraktım kapıya, size yazdım. Bezle silmem halinde kalıntısal bir sorun çıkartır mı? Kalıntıdan kastım, kör kısımlara doluşan tortulardan bahsediyorum.

Herkese teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Cevaplar için teşekkürler. Özet olarak: c4 ve türevini kullanmama gerek yok. Ancak bakım için özel sıvılar (linkteki gibi) var, onu kullanmam yeterli kalıyor.
Peki kaza ile (yersek) sıkmış olsak bir sıkıntı yaşar mıyım? Arka diske deneme için kullanmıştım, ancak silmedim ve sokakta sürüş denerken frenlerin tutmadığını gördüm. Daha doğrusu fren piste çıkmıştı. Bu sebeple bıraktım kapıya, size yazdım. Bezle silmem halinde kalıntısal bir sorun çıkartır mı? Kalıntıdan kastım, kör kısımlara doluşan tortulardan bahsediyorum.

Herkese teşekkürler.
yukarıda yazmışlar. Motul C4 zincir yağı, temizlemek için değil zinciri yağlamak için kullanacaksınız onu.

Fren balatalarına yağ değdirmeyin sonra frenleriniz tutmaz, balataları değiştirmek dışında kesin çaresi de kalmaz çünkü yağı içlerine çeker.

Bir de her türlü ürünü kullanmadan önce kutusunda ne yazmış kullanma talimatları ve uyarılar nedir diye bir okuyun. Fren balatasına yağ içeren bir şey sıkılmayacağı zaten normal sağduyu ile bilinebilecek bir şey. C4'ün kutusunda da zincir yağı diye yazıyor zaten nasıl oldu da onu temizleme ürünü sandınız ki?

Balatalara yağ sıkılmaz, gevreme yapar balta dökülür parçalanır. Balta spreyi ile temizleyebilirsiniz motorunuz çok eskiyse, fren tutuşunda bir sıkıntı yoksa ona da gerek yok çalışıyorsa dokunmayın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar