@coq:
Dökül bakalım... Bekliyoruz
Dökül bakalım... Bekliyoruz
İlk race motorumu aldığım zaman büyük bir hevesle evin önüne gitmiştim. Babam kapının önünde bir bana bakıyor birde motora biraz da kızgınlık var.
- Defol git bağırtma şunu dedi
Ben yusuf yusuf modunda, pişmiş kelle gibi sırıtom..
Annemde çıktı ver yansın tabi
Sonra bende o gazla çıktım gittim.. Benzinciden çıktıkdan sonra yakLaşık 3 km sonra kaza yaptım.. Bir araç beni fark etmedi ve yola atladı vs. vs. vs.
Sonra gidersin doktara bacağıma dikiş faLan atıldı. Herşey bitti Anbulansla eve gidiyorum..
Bir inersin Annem bir elinde terlik bir eLinde Süpürge
- Sen şimdi gelmiyecen mi buraya kafanı kırıyımda gör die..
millet aman oğlum die üzülürdü. Annemde beni dövcek die sevinirdi
![]()
annem runner aldıımı gördüü zaman anlatırım olayları size ama o zaman hala hayatta olurmuyum bilmem![]()
Güzel topic.
Ben de anlatayım bir tane.
Aslında çok var ama rezilliğimizi cümle aleme ilan etmeyelim.
Herhalde bir 25 sene olmuştur bu olay başımdan geçeli.
Eskiler bilir pejoların kartal direksiyon diye tabir edilen biraz curiser gidona benzer bir motosikleti vardı.
Ben de büyük bir hevesle almıştım bir tane.
Allah akıl dağıtırken biz millete akıl vermekle meşgul olduğumuzdan arka freni o zamanın bomba fren diye tabir edilen bir hale getirmiştim.
Bu gün mutlaka bir teknik açıklaması vardır ama mevzu kısaca şudur.
Mopetlerin frenleri zayıf olduğundan bir takım işlemlerle arka freni kitleyebilecek hale getiriyorduk.
Yani aslında amaç durmak değil arkayı kaydırmaktı.
Hızla bir noktaya doğru yol alıp, sonra sert bir frenle arkayı kaydırıp duruyoruz.
Acaip havalı bişey, o zaman ki aklımızla.
Babam o zamanlar şehirler arası otobüs işletmeciliği ile uğraşıyor.
Garajda bir yazıhane ve bilet kesilen bir banko düşünün.
Biraz Harem'de ki yazıhanelere benzer.
Hemen önünde peronlar var.
İşte ben bir gün bu peronlara doğru, babama hava atacam diye son hızla yaklaşıyorum.
Tam perona girdiğim de arka frene asılıp, lastiği kaydıracağım ve motoru park edip kasıla kasıla babamdan harçlık isteyeceğim.:mrgreen:
Aslında büyük bir kabiliyetle zorlanmadan yapabildiğim bir hareket.
Fakat metal yorgunluğunu hesaba katmamışım.
Neyse uzatmayayım.
Perona son hızla girip arka frene asıldım.
Fren teli koptu.ale:
Vitrine dalmamak için can havliyle kapıya yöneldim.
Büyük bir başarıyla kapıdan teğet geçmeyi başardım.
Fakat arkasında bilet kesen eleman ve babamın oturduğu bankoya son hızla vurdum. :cyclopsan
Banko devrildi ve kendimi babamın üstünde buldum.
Ama en güzeli sonrasında yaşadıklarımdı.
Hani insana benim babam bitane dedirten olaylar vardır ya.
İşte ondan.
Babam önce bana bir şey olup olmadığını kontrol etti.
Sonra ne oldu? diye sordu.
Fren teli koptu baba dedim.
Hiçbirşey olmamış gibi elini cebine attı ve bana para verdi.
İyi o zaman git değiştir dedi.
Daha çok var da anlatmayayım.
Hele bir drag yarışım var kiiiiii.:mrgreen:
(Aslında acık dürtükleseniz dökülürüm hepsini.Hoşuma gitti muhabbet.):wiinkk:
bak sende benim gibi yap
bundan önceki race motorumu annem aldırdı bana. Diyalog aynen böle :
- Anne motor almama izin ver sana babamla ilgili özel bir şey söliyecem die.
( O sıra babam şehir dışında )
- Ne söylüyecen ?
- Önce motor alıyım sonra.
- Tamam git al dedi ve hemen gidip aldım.
Akşam sordu ne söylücen dedi.
- Dün Babam seni aradı ulaşamamış. Selam söle de dedi
( gerçi bir kaç terlik fırlattı arkamdan ama ıskaladı ( popoma gelen hariç )
:queen:
allahtan bi tane anını anlatmışsın bikaç tane olsa topic almıcakbir tane de ben anlatayım ;
Geçtiğimiz bayramda yine her bayramda olduğu gibi memlekete gidecek olan ve beni de istemediğim halde zorla yanlarında götürmeye çalışan ailemin baskılarından, kankalarımı hatta kankalarımın anne ve babalarını araya sokarak kurtuldum.
Herzaman dizinin dibinde olmamı isteyen canım babam gitmeden önce peygamber sabrını zorlayacak kadar uzun uzadıya uyarılarını yaptı .
'' yaramaz yerlere gitmeyin evladım , pis ortamlardan uzak durun evladım . (hatta) kapının deliğinden bakmadan kapıyı kimseye açmayın evladım ve en önemlisi ( kenan ışık'ın bile gözlerini kaçırmak isteyeceği bir bakış eşliğinde ) sakın motosiklete binmeyin binmeyin binmeyinnnnn .Sigara içtiğin veya motosiklete bindiğin gün bana baba deme '' gibi herzaman duyduğum klasik cümlelerini kurdu . ( onu çok seviyorum ).
Bayramın ilk gününü birlikte geçirdiğim ailem 2. gün hazırlanıp erken saatte İzmir'e doğru yola çıktı . 1 ay öncesinden yaptığımız plana göre kızkalesi'ne kadar gidecek , gezip tozacak , bir kaç tarihi yer ziyaret ettikten sonra geceyi yanımızda getirdiğimiz çadırlarda geçirecek ve ertesi gün tekrar şehre dönecektik .Herşey hazırdı . Çantalarımız motosikletlerimiz bütün ekipmanlarımız . Sadece yoldan iki arkadaşımızı , gördüğümüz en yakın alışverişmerkezinden de gerekli olan ufak tefek malzemeleri alacaktık .Tam koruma üstünde atladığımız motosikletlerle ( yol üstünde motosikletten inmemizi gerektirecek noktalar olduğu için sadece dizlik takmamıştım, uzun yola çıkarken takmayı planlıyordum )atatürk bulvarı üzerinden yola koyulmuştuk .ortalama bir hızla seyir halinde gittiğimiz sırada kaptan pilotun arkasında daha şimdiden uykum gelmiş ,'' Aceba babam şu an beni görseydi nasıl tepki verirdi '' diye düşünerek biraz da abartılı olarak bol miktarda kanlı sahnenin bulunduğu hayaller kurmaya başlamıştım . Arkadaşları alacağımız yere yaklaşmış barlar sokağı diye tabir edilen bölgeye girmiştik . Burda daha önce de bazı kötü anılarım olduğu için burayı pek sevmiyordum. Gündüz saatlerinde fazla kalabalık olmayan bu muhitte ana yoldan 50 km civarı bir süratle gittiğimiz sırada az ilerideki sokaktan aynı hızla gelmeye devam ederse 5 saniye sonra bize çarpması kuvvetle muhtemel olan bir araç ( ne tesadüftür ki bu da kia sorento ) hızla sokağın ana yolla kesiştiği noktaya doğru ilerliyordu.İlk saniyede hönkk diyip 2. saniyesinde ''eşhedü enlaa '' dan sonrasını unuttuğum 3 . saniyesinde arkadaşımın belini sıktığım 4. saniyesinde gözlerimi yumduğum ve son olarak 5. saniyesinde müthiş bir plastik kırılma sesinden sonra kendimi bir kuş kadar hafif hissettiğim zaman diliminde galiba ömrümden bir kaç beş on yıl gitmiştiru.kaldırıma doğru güney batı istikametinde yaklaşık olarak saat 7 yönünde çuyordumEvet gözlerimi havada açtığımda .Vücudumda hiç bir acı hissetmediğim ve yüz üstü bir şekilde yerle buluşma bölümünden sonra benim bile şaşırdığım bir süratle sanki hiç birşey olmamış gibi ayağa fırladım ve başımı ellerimin arasına aldım .O an sanki herkes aynı anda susmuş etraf derin bir sessizliğe bürünmüştü. ( mübarek roman yazdım )Arkamızdan gelen diğer arkadaşlar durmuş benden 10 kat daha heyecana kapılmış olan sınıf arkadaşım Eylem yanıma gelmiş beni teselli etmeye çalışıyordu . Biraz önce başıboş köpeklerden ,bizden ve bize çarpan adamdan başka hiç bir canlının olmadığı sokakta etrafımıza 50-60 kişi toplanmış şoka giren araç sahibini linç etmeye bahane arıyorlardı . 1 dakika sonra insanların bir ''tarafın acıyormu , şöyle yere uzan'' dediği sırada sağ bacağımda ve sağ el bileğimde hafif bir acı hissettim .Motosikleti kullanan arkadaşım Fırat'a ne olduğunu sormamla araç sahibine tokat atmaya calıştığını görmem bir oldu zaten .
Baya uzun oldu galiba . aklımdan geçirip kendimi daha da heyecanlandırdığım bazı kurgusal olaylardan dolayı binmek istemediğim ambulans 10 dakika sonra olay yerine gelmişti .özel XXX tıp merkezine doğru olan yolculuğumuz sırasında tamamen toparlanmış yanımda refakatçi olarak gelen arkadaşımı sakinleştirmeye calısıyordum .Daha yeni başladığımız ,1 aydır her an her dakika geliştirme çabaları içinde bulunduğumuz gezi planımız benim gibi hayallere dalan ama bu işi araba sürerken yapan birinin yüzünden, bir zamanlar cillop gibi olan ama şimdi aerodinamiği bir el arabasına benzeyen motosiklete, bir adet kırık araç tamponu ( paramparça un ufak olmuştu ) bir adet yamuk motor kaputuna , içlerinde sağlam bir motor sevgisi olmasa o an o dakika pes edecek 2 adet motor sevdalısının (o kazaya göre mucizevi bir şekilde ) hafif şekilde yaralanmasına , 1 mahalle dolusu insanın heyecanlanmasına maloldu.
Aradan bayağı bir zaman geçti .Olaydan sonra sadece 3 gün motosiklete binmedim . Sonra yine birlikteydik ve hayatım boyunca birlikte olacağımı ümit ediyorum .Son olarak kendilerini annem babam yerine koyduğum arkadaşlarımın ebeveynlerinin de yardımıyla babamın olaydan hala haberi yok .
kia sorentolarla olan maceralarım bu kadar diil .daha sonra onları da anlatırım .
Hiç unutmam, bir defasında...
Unuttum :cyclopsan
:queen::queen::queen: