- Konu Yazar
Slm arkadaşlar. Genelde bakımını kendisi yapan, usta çok iyi olsa da pek güvenemeyen, serviste sürekli usta ne yapıyor diye başını bekleyen, eve gelince sağını solunu kontrol eden pimpirikli biri olarak bakımları kendim yapmayı tercih ediyorum.
Ve bunun içinde Pulsarı alalı 2500 km oldu - bakımı 5000 de bir ama hem ara bakım olsun hem de 1 sene oldu yağın özelliği kaybolmuştur diyerek servisten filtre ve 2 adet 1lt castrol power 1 10-40 yağı aldım eve geçtim.
[/url][/IMG]
Ortalama yağ filtre değişimi, zincir temizliği ve yağlama, genel kontrolleri yavaş yavaş yapmama rağmen 1 saat te tamamlandı.
[/url][/IMG]
Sizinde kolaycaa yapabilmeniz için resimlerle anlatmaya çalışacağım:
Öncelikle üstte bulunan yağ ekleme tapasını sökün.
Alttaki yağ tahliye vidasını 18 ingilizle açın.
[/url][/IMG]
Pulsar da iki tane yağ filtresi bulunuyor.
Bu filtre çapak filtresi. üzerindeki mıknatısla çapakları çekmiş. Oldukça işlevsel buldum.
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
Yağ filtresini 8 ingilizle açın.
Oda nesi ustam telaştan yanlış (muhtemelen discover125 in) yağ filtresi vermiş.
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
Yağ filtre kapağımız KTM yazısı mı gördüm ne? ( Yazık fakir sevindi
)
Neyse gidip yanlış verilen filtreyi doğrusu ile değiştiriyorum.
Önemli not vidalar sökülerken hafif ılık olabilir motor ama yerine takılırken soğuk olması şart.
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
Yağı tamamen boşatlttıktan sonra çekinmeyin marşa basın motor 1 saniye kadar çalışsın. eski yağın tamamı süzülsün. Sonrasında alt tahliye vidasını, filtresini monte edin. Yağını ekleyin.
[/url][/IMG]
Daha önceki bakımında 1.2lt eklenmişti. Sonra kullanma klavuzu değişti ve 1.4lt dendi.
Ben de önce 1.2 lt koydum ve çalıştırmadan önceki hali:
[/url][/IMG]
Ancak çalıştırdıktan sonra seviye minimum a düştü, 150ml daha ekledim. Yani 1.35 lt.
Ben den bukadar. Fazla km yapmaya vaktim olmasa da Hamd olsun başımı ağrıtmadan, stop etmeden kullanıyorum. Belkide motor üstündeki 18 yıla bağlı bilemedim. Çamur atan, Hiç kullanmadan yorum yapan arkadaşlara hitaben:
Kullanmaadan yorum yapmayalım lütfen. Saygılarımla.
Ve bunun içinde Pulsarı alalı 2500 km oldu - bakımı 5000 de bir ama hem ara bakım olsun hem de 1 sene oldu yağın özelliği kaybolmuştur diyerek servisten filtre ve 2 adet 1lt castrol power 1 10-40 yağı aldım eve geçtim.
Ortalama yağ filtre değişimi, zincir temizliği ve yağlama, genel kontrolleri yavaş yavaş yapmama rağmen 1 saat te tamamlandı.
Sizinde kolaycaa yapabilmeniz için resimlerle anlatmaya çalışacağım:
Öncelikle üstte bulunan yağ ekleme tapasını sökün.
Alttaki yağ tahliye vidasını 18 ingilizle açın.
Pulsar da iki tane yağ filtresi bulunuyor.
Bu filtre çapak filtresi. üzerindeki mıknatısla çapakları çekmiş. Oldukça işlevsel buldum.
Yağ filtresini 8 ingilizle açın.
Oda nesi ustam telaştan yanlış (muhtemelen discover125 in) yağ filtresi vermiş.
Yağ filtre kapağımız KTM yazısı mı gördüm ne? ( Yazık fakir sevindi
Neyse gidip yanlış verilen filtreyi doğrusu ile değiştiriyorum.
Önemli not vidalar sökülerken hafif ılık olabilir motor ama yerine takılırken soğuk olması şart.
Yağı tamamen boşatlttıktan sonra çekinmeyin marşa basın motor 1 saniye kadar çalışsın. eski yağın tamamı süzülsün. Sonrasında alt tahliye vidasını, filtresini monte edin. Yağını ekleyin.
Daha önceki bakımında 1.2lt eklenmişti. Sonra kullanma klavuzu değişti ve 1.4lt dendi.
Ben de önce 1.2 lt koydum ve çalıştırmadan önceki hali:
Ancak çalıştırdıktan sonra seviye minimum a düştü, 150ml daha ekledim. Yani 1.35 lt.
Ben den bukadar. Fazla km yapmaya vaktim olmasa da Hamd olsun başımı ağrıtmadan, stop etmeden kullanıyorum. Belkide motor üstündeki 18 yıla bağlı bilemedim. Çamur atan, Hiç kullanmadan yorum yapan arkadaşlara hitaben:
Kullanmaadan yorum yapmayalım lütfen. Saygılarımla.