Yerli motosiklet neden üretilmiyor. Montaj sanayi, yurt dışından getir sat. Ben bu sanaycilere çok kızıyorum. Alman,Japon,Abd,çinli,hintli,Avrupalı,onlar yapıyor biz'de bu haldeyiz
türk yatırımcısı tokatçı mantığı ile çalışıyor çünkü. Bir fabrika kurmak, teknoloji ithal etmek, personel eğitmek, sistem kurmak bunlar şu anda 50 milyon dolar. Yani bajaj gibi bir marka oluşturmak istersen Türkiye'de 50 milyon dolar para yatıracksın.
Arge sürecin devam edecek, birçok değişikliğe gideceksin vs vs .
Türk yatırımcısı işe para bağlamayı sevmez. Nam-ı diğer para gömmekten nefret eder.
Para yatırmak yerine bajaj adı altında bir motoru ithal ederler, kar ekleyıp satarlar.
Ben Kuralkan holdingin Türkiye'de motosiklet pazarında uzun vadeli planları olduğuna inanmıyorum. Eğer icra kurulunun / yönetim kurulunun böyle bir fikri var ise de çalıştıkları yöneticiler kesinlikle vizyonsuz.
Sektörün içinde yetişmiş, genç, dinamik ve risk almayı seven yöneticiler ile çalışmalılar.
Kuralkan Bajaj olayını saman alevi gibi kullanmak istiyor. Bir anda parlayıp, parayı vurup sonra markayı gerekirse devrederiz anlayışı ile yaklaşıyor. Allah rızası için 1 tane servis yenilemediler, kanuni tabelalarını indirip bajaj yazdılar.
2013 yılının konularında benim bajaj daha Türkiye'ye gelmeden kuralkan holding hakkında yazdıklarımı açıp okuyabilirsin.
Hyosung , Kymco gibi dünya devi firmalar nasıl maymun oldularsa Bajaj'da aynı akıbeti paylaşabilir.
Ekrem Amca fiziksel olarak çok çalıştı. Belki kafasından geçenleri yönetime kabul ettiremiyor, sıcak paraya alışmış kuralkan yatırıma yanaşmıyor olabilir. Ancak diğer bir arkadaşın da dediği gibi yamaha ve honda gibi yüksek fiyatla bile şampiyon olan firmalar beyefendiliklerinden taviz verirlerse mondiali, bajajı rahat harcarlar
Son olarak Ekrem amca'nın 3 lafından ikisi vay iş hayatım vay subaylığım vay dinim. Ben merhaba diye girdiğim dükkandan aleykum selam dedıklerı zaman bile çıkıyorum

ekrem amca burada inşallah ile maşallah ile motor satıyor :mrgreen: