Değerli arkadaşlar;
Açılan konu başlığından farklı bir noktaya doğru gidiş olduğu için son kere bir açıklama yapıp kendi adıma noktayı koyacağım inşallah. Zira gereksiz polemikler arasında asıl konular maalesef kayboluyor. Gene maalesef iş siyasi görüşe kadar uzatıldı. Benim 3 yıldır sadece sorulara cevap verdiğimi, genel bilgilendirmeler yaptığımı forumu takip eden arkadaşlarımız bilirler. Zaman elverdiği ölçüde de devam etmek isterim. Bununla beraber özellikle iş artık kullanılan teknolojilerin saçma sapan pazarlama politikalara alet edildiği gibi abartılı yorumlara gelmesi ve özellikle aynı arkadaşımızdan defalarca benzer yorumların gelmesi beni kendisine karşı şahsi bir değerlendirmeye zorladı. Yoksa tarz bu olmamalı. Bu forumda çoğunlukla yapıldığı gibi sorunlar, çözümler, mutlu anlar paylaşılmalı.
Konu başlığında ilk 3 aylık gidişat ile ilgili kısa bir bilgi arz etmiştim. Sizlere eğer bir aksilik olmaz ise ilk 3 aylık TUIK verilerini de sunmak isterim. Şu anda sadece ilk ay verileri var. 10 gün sonra ŞUBAT ayı, 1,5 ay sonra da mart ayı verileri gelecektir. Sektörün nereye doğru (model-marka-cc-sınıf…) yöneldiği ile alakalı bu bilgilerin tüketici tercihleri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zira ilginç veriler geliyor. Sektörün şahsen büyük bir kırılma eşiğinde olduğunu görüyorum. Bu önemli kırılımı şahsen herkesin bilmesini isterim.
Yorumlar içinde maalesef bazı arkadaşlarımızın sadece satış rakamları ile övünüldüğü, sorunlara kayıtsız kalındığı gibi bir tablo ortaya koymak istedikleri görülüyor. Bu konu hakkında da kısaca bilgi vermek isterim;
1. Öncelikle Bajaj olarak ilk günden itibaren en çok önem verdiğimiz aksiyonlardan biri satış sonrası hizmet kalitesidir,
2. Ürünün serviste kalış süresi, bir kerede doğru ve zamanında onarım yapılması, hizmet sonrası memnuniyet derecesi, yedek parça geliş süresi gibi önemli konu başlıkları servis bazında kontrol altındadır,
3. Satış Sonrası Hizmetler ile ilgili hem ürüne ve hem de hizmete yönelik Memnuniyet anketleri profesyonel bir ekip tarafından belirli peryotlarla yapılmaktadır,
4. Servisler ve müşteriler tarafından merkezimize iletilen en küçük detaylar, öneriler, sorunlar, şikâyetler dikkate alınmakta, bu bilgiler doğrultusunda iyileştirme, düzeltme süreçleri yönetilmektedir.
5. …
Zaten satış sonrası doğru yönetilmeden sürdürülebilir başarının gelmesi de mümkün değildir ve olamaz da zaten. İnşallah tüm markalarımızda bunu görürüz ve mutlu müşteri sayısını arttırırız.
Durum böyle iken özellikle konu edilen PULSAR NS 200 modelimiz ile ilgili (sadece mart ayında 391 adet yeni PULSAR NS 200 kullanıcısı aramıza katılmıştır. Kendilerine aramıza hoş geldiniz diyoruz) öne çıkan ne sorunlar vardı ve neler yapıldı?
Bu forumun 549 sayfası tarandığında ilk günden itibaren ortaya çıkan ve sorun olarak iletilen konu başlıkları nelerdir;
1. Stop ediyor,
2. Denge sensörü ses yapıyor,
3. Sele sert,
4. Lastik kalitesi düşük,
Bunun haricinde münferit konular olmakla beraber genelde dört başlık halinde sorunlar sunulmuştur. Neler yapılmıştır;
1. 2015 modellerinden itibaren sele konforunda iyileştirme yapıldı,
2. Denge sensörünün yeri değiştirildi. Ses yok denecek kadar azaltıldı. İlevsel sorun zaten yoktu.
3. Lastik kalitesinde 2015 yılından itibaren iyileştirme sağlandı. Ancak bu konuda tüm marka ve modellerde olduğu gibi alternatifler sınırsız.
En iyisi olduğu iddiasında hiçbir marka bulunamaz,
4. Stop etme konusu: Bu konuda şikâyeti olduğunu ifade eden dört adet motosiklet fabrikaya alındı. İki adedinde debriyaj ayarı ile ilgili sorun çıktı. İki adedinde sorun yaşanmadı. Kullanıcılarımız ile paylaşıldı. Buna karşın yazışmalar devam etti. Bajaj tarafından geliştirilmiş yeni yazılım isteyen tüm personele ücretsiz yeniden yüklendi. Şu anda da forumlarda görüldüğü gibi bu sorunu ifade eden arkadaşımız da yok. Varsa servisimiz ile görüşebilirler. Bununla beraber ilk motosikleti PULSAR NS 200 olan ciddi sayıda kullanıcı var. Özellikle personelin ilk kullanım dönemlerinde yaşadığı bazı sorunların kullanım şeklinden de kaynaklandığını ifade etmek isterim.
Kısaca söyleyebileceklerim bunlardır.
Şahsım, ekibim ve markamız olarak tüm kullanıcılarımızın yanındayız, arkasındayız.
Sizlere kaliteyi en uygun fiyata sunabilmenin, satıştan sonra da devamlı yanınızda olabilmenin mutluluğunu ve heyecanını ilk günkü enerjimizle yaşıyoruz.
Saygılarımı sunuyorum…
[email protected]