BAJAJ PULSAR ZAMM !!!!

2 mesaj yukarda açıklanmışı var :queen:

Sizin mantığınıza göre bir ülkede asgari ücret düşük olursa fiyatında düşük olması gerekiyor, fakat avrupada asgari ücret yüksek, bizde ise düşük, Bu durumda bizde daha düşük olması gerekiyor (+%8 vergi katsan bile) burada bir ters orantı var, sizin mantığınıza göre bizde bu motosikletin daha düşük olması gerekiyor, Ama nedense Avrupa ve Amerika da fiyatlar bizden daha düşük üstelik ABS de var. Neyse biz tartışmayalım okuyan arkadaşlarımız karar versin :)

Son düzenleme:
Sizin mantığınıza göre bir ülkede asgari ücret düşük olursa fiyatında düşük olması gerekiyor, fakat avrupada asgari ücret yüksek, bizde ise düşük, burada bir ters orantı var, bizde motosikletin daha düşük olması gerekirken nedense Avrupa ve Amerika da bizden daha düşük ve abs var üstelik. Neyse biz tartışmayalım okuyan arkadaşlarımız karar versin :)

ya birader bana bu eziyeti etme :p açık açık yazmışım, o ülkelerde emeğin karşılı var bizde yok. nasıl hala sizin mantığınıza göre dersiniz? tüm ülkelerde böyledir mi yazdık? hindistan halkı fakir. biz de fakiriz. onlarda zor alıyor bu motoru, biz de. gelişmiş ülke halkları zengin, onlar aylık maaşıyla alabiliyor.

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
O zamnn ben motorumdan şuan çok memnunum satmıyorum :D

neredeyse 10000TL yi buluyor fiyat 2. el temiz bir kle500 alsa daha mutlu olur insan

ekonomik parametreleri bir kenara birakip, turkiyede herseyde damping varmis, yakit yari fiyatina dusmus, dolar tarihi dusus yasamis olsa sikayetinizi anlicamda, memleketin halini gormezden gelip bu urune yapilan zamdan sikayet etmek cok gereksiz. arz talep mevzusu bu, almazsiniz olur biter.

ama pardon kriz memleketi her zamanki gibi teget geciyor dimi...

Herkes vuruyor, kimini kar hırsı bürüyor, kimide verginin gözüne vuruyor. Olan asgari ücretli Aliye Mehmete oluyor. O kadar çok yanlış var ki hangi birini düzelticen. :(

dolar düşse de o fiyat aynı kalacaktır inşAllah ben yanılırım

Ben zaten yapılan 2. zamdan sonra pulsara bakmaktan vazgeçmiştim..

Pulsarı ilk alan kullanıcılarla konuştuğumda sevinçten havalara uçuyorlardı.. 7.300 e aldım.. 1 sezon bindim şimdi en az 8.000 e satarım diyordu..

Ne dolarmis bee.. Pulsarin fiyati 7900den 8450tl ye artarken dolar 2.55 di. Simdi 2.59 ama fiyat 8960 a firladi. Bu zamla birlikte bu motor 1 sene icerisinde 4. zammini yedi. Motor tutulunca yapistir baba zammi

DKN

sonra fiyatları gören araba sahibi salla gitsin arabamı yenileyim der.. ve trafik daha da artar

şikayet sebebi haklı olmasına rağmen içimden şu yorumu yapmak geldi:

geçtiğimiz günlerde bir kaç arkadaş bir yerlerde pulsarın z250sl den daha çekici olduğunu yada başka bir sebeple daha giyi olduğunu yazmışlardı. şimdi o arkadaşlardan her hangi biri burada şikayet ediyorsa (kim olduklarını hatırlamıyorum) sormak lazım. 4200€ luk motordan daha iyi olduğunu düşündüğün bir motora 8500 neden vermeyesin?

diğer arkadaşlar üzerilerine alınmasın...

200cc motora 9000 lira. ruhsat, plaka vs 9500, ikide michelin lastik alsak etti mi sana 10 bin lira. turgay şeren büyüğümüz ne demişti, "yok ebesinin damı ali sami".

2008 kuresel kriz otomotiv sektorunu ciddi etkilemisti.Buradan iyi ders cikardilar ve pazari her gecen yil buyutuyorlar..İkk uc ayda otomobil satislari %50 nin uzerinde buyudu..

Motosiklet sektoru ise koylu kurnazlarin eline dustu.Cin mallari ile pazar buyudu satilan motorlarin buyuk bolumu ucuz cin motorlari..

Piyasada hint yada cin arabasi varmi? Yok neden ucuzda olsa otomobil kulturu az bucuk olusmus bu ulkede.

Asil sorun sudur ; ulkemizde motisiklwt kulturu yoktur.Bu kadar genc nufusu olan bir yerde motosiklet satislarinin yilda 200 bin adette kalmasi ve ustelik bu motorkarin cogunun ortakama 5 bin Tl nin altinda olmasi ( bence bu dandik motorlar 200 dolar etmez) bizik motosiklet kulturumuzun olmadiginin gostergesi.

Araba aliyosun 40 bin TL orta dinif vir enduro 30 bin TL yahu bu ne matematik bir araba 8 bin parcadan olusuyor ortalama motosikleti bu kadar pahali yapan sey ne? OTV mi? OTV arabada yokmu kardesim.

Turkiye deki dustributorler yillik satus rakamlari uzerinden guderek sacma bir matematikle her yil kaliteli motor satislarini dusurecek hamleler yapiyorlar.

Kendi motosikletini uretemeyen aciz bir ulke olarak cin mali en dandik urunlere hakedisinin 10 kati fiyatlar oduyiruz.

Dogru duzgun servis hizmeti olmayan urunleri satin alip paramizla rezil oluyoruz.Distributorler kurnazlar ancak motosikletseverler bir o kadar bilincsiz.

Bu fiyatlara satin almamak lazim satin aldikca bu ticaret kurnazligini tetikliyoruz destekliyoruz.

Hindistanda uretim maliyeti birkac yuz dolar olan bir motorun Turkiye de bu fiyatlara satilmasi kesinlikle milli servete zarardir.

Yerli olupta Mondial ve Kanuni gibi firmalarin Turkiyede yerli mali bir urun uretmeyip Hindistan ve Cinden motosikletlwri getirip Turkiyede pazar bu alin demelerini hic samimi ve milli bulmuyorum.

Yerli motor urwtildiginde destekleriz ancak bu fiyatlarla bu motorlari almak hem ulkeye hem motosiklete zarar ziyandir.

bu ulkede ne ucuzki... herseyde yaslasınlar nasıl olsa alan cok...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar