Bajaj pulsar rs200 çalışmama sorunu

Öncelikle selamın aleyküm motorumuz subap kesip pistonu parçaladığı için komple silindir piston üst kapak subaplar değişti takıp ayarlamaları yaptıktan sonra sorunsuz çalışıyordu fakat radyatörü takıp içine antifriz koyduktan sonra sadece 1 kere çalıştı ve hemen fanı açtı stop etti tekrar marşa bastığımızda ise bir daha çalışmadı sizce sorun ne olabilir değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Aküyü kontrol ettiğinizi söylediniz. Bazen şarjı var gösterir ama motoru çalıştırmaya yetmeyebilir. Akü doluysa ve sorun yoksa;
  • Bajaj serilerinde motor stop ettiğinde, veya start denemelerinde çalışmadığında ECU (beyin) kendini korumaya alıyor. Resetlenmesi için 2-3 dakika kadar beklemeniz gerekiyor. Dominar'da bu sorun beni çok uğraştırdığından koruma sistemini by-pass ettirmiştim.
  • Bir de çalışmadan önce her ihtimale karşın 3 defa marş basmadan kontağı açıp selamlamalardan ve enjektör sesinden sonra kapatın. Bir sonraki denemenizde tek seferde çalışması lazım.
Bunlara rağmen çalışmıyorsa sorun başka yerden olabilir.

Dediklerinizi de denedim ama hala aynı chat gpt ye sordum antifriz koyunca hava yapmış olabilir dedi hava yapınca sensör sıcak algılayıp ecuya gönderiyormuş ecu da kendini korumaya alıyormuş havasını almam lazım ama nasıl yapacam bilmiyorum bazı motorda hava almak için vida varmış ama pulsarda yok galiba

Motosikleti
Ns200 15"
Akü marşa bastığınızda kaç volta iniyor? 5000 devirde kaç volt görüyorsunuz?

Radyatördeki hava böyle bir problem açmaz, hava almak için olan vidanın yeri radyatörün sol üst kısmında bulunan anahtar ve yıldız başlı vidadır.

Chatgpt otomotiv ve motosiklet mekaniği üzerinde rezalettir.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Yan ayaklıktaki müşirden olabilir, konumu bozulmuştur ama hiç olmazsa boşta çalışması lazım veya sigorta panelindeki sigortalardan biri yanmış olabilir. Sigorta kutusunun üstünde etiket olması lazım. Kontrol etmenizi öneririm. Bizdeki seçenekler daha ileri gitmez.
Motoru toplayan kimse geri götürün baksın.

Son düzenleme:
Motoru uzun uğraşlar sonucu çalıştırdım ama hararet lambası hala yanıyor ve çalışınca fanı sürekli açıyor radyatörün üstündeki vidadan havasını aldım ama hararet sorunu hala devam ediyor hararet müşürünün soketini söktüğümde motorun rolantisi biraz düşüyor ama hararet göstergesindeki işaret gitmiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar