Bajaj Bajaj Pulsar RS 200 ABS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
7,549
Kullanmadan götür servise, sıralı şanzıman vardır motorda, kalanlarıda dağıtmasın. Sorunda büyük.
 
Katılım
22 May 2011
Mesajlar
658
Beyler 2016 model 14binde dun yeni aldim. Eve geldim suyu bitmis gibi biseydi dibinde kalmisti. Ekledim. Bugun de baktim yagi ust kademenin de bayagi ustunde. Ise geldigimde yag kacaklari gibi bisey oldugunu da farkettim. Sikinto nedir..

İşallah "Angrypower"ın dediğini yapmamışsındır. Yada motora öyle binmemişsindir. Yağsız motora bindiysen eğer şanzımanda dağılır motorda dağılır.
 
Katılım
9 Kas 2018
Mesajlar
267
beyler ilanlara bakıyorum hep sıfıra yakın 2017 model, düşük km de satılıyor.
alan memnun değil mi? neden hemen ilana koyuluyor.
 
Katılım
16 Kas 2018
Mesajlar
18
Geçen hafta 2016 modelinden aldım ben de. Şuan için memnunum. Grenajlardan hafif bi zırıldama geliyor, bir de dün ani fren yaparken makine birden stop etti çalışmadı bir süre anlayamadım.Whatsapp grubuna katılabilirim ben de
 
Katılım
15 Ağu 2015
Mesajlar
1,663
Arkadaşlar bizim motora led ampul alacam çinden xenon şimşek etkili, kullanıp memnun kalan varsa link atabilirmi ve h11 uyumlumu almam gerekiyor. Son olarak avcılar Cihangir mah yeddiemin otoparkında bu motoru gördüm çalınmış bulunmuş vs olabilir bilginize. Plaka yoktu.


---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------

 
Katılım
28 Tem 2010
Mesajlar
1,668
Arkadaşlar bizim motora led ampul alacam çinden xenon şimşek etkili, kullanıp memnun kalan varsa link atabilirmi ve h11 uyumlumu almam gerekiyor. Son olarak avcılar Cihangir mah yeddiemin otoparkında bu motoru gördüm çalınmış bulunmuş vs olabilir bilginize. Plaka yoktu.
[url]https://i.hizliresim.com/lqZbrb.jpg[/url]

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------

[url]https://i.hizliresim.com/oXV68k.jpg[/url]

Bence hiç değişme orijinalleri. Ben beyaz LED taktım. Başta hoşuma gitmişti ama sonradan farkettim ki beyaz renk yolu iyi göstermiyor. Sarı ışığın yoldan yansıması çok daha iyi.
 
Katılım
26 Eyl 2017
Mesajlar
23
Arkadaşlar merhaba, güncel fiyatları ve modelleri göz önüne aldığımızda RS200 hala alınabilir bir motor mu? Etrafımdaki herkes bütçeni zorla, kredi çek bir şekilde R25 al diyorlar ve şuan aralarında 6500TL fiyat farkı var, bu farka değer mi? Teşekkürler. :)
 
Katılım
21 Şub 2010
Mesajlar
779
Arkadaşlar merhaba, güncel fiyatları ve modelleri göz önüne aldığımızda RS200 hala alınabilir bir motor mu? Etrafımdaki herkes bütçeni zorla, kredi çek bir şekilde R25 al diyorlar ve şuan aralarında 6500TL fiyat farkı var, bu farka değer mi? Teşekkürler. :)

Bence iki modeli karşılaştırman yanlış olur. Eğer ki imkanın varsa R25 al. Bu biraz bütçe meselesi. Ben 2017 model RS 200 aldım. Bütçem 11.000'e kadar çıkıyordu.
 
Katılım
20 Şub 2019
Mesajlar
5
https://urun.n11.com/yedek-parca/motosiklet-led-xenon-far-6-ledli-yuksek-aydinlatma-P311625021

ben üstteki linkteki ledi aldım harika ötesi çok iyi aydınlatıyor 2 aydır kullanıyorum çok memlunum
 
Katılım
6 Mar 2019
Mesajlar
89
İkisi SS, ikisi naked olan Yamaha YZF-R25 vs Pulsar RS200 vs CF 250NK vs KTM 250 DUKE arasında kaldım.

Yeni motora başlayacağım. Motor sürmeyi biliyorum ama trafikte aktif kullanmadığım için, ABS, led far gibi görünürlük ve güvenlik olsun istiyorum. Malum ülkemiz trafiği.

Niyetim ötv indirimi bitmeden motorlanmak Konya'da yaşıyorum, bayi ve servis kısıtlı olduğu için marka seçeneklerim düşüyor. Bu veriler ışığında 4 model arasında kaldım ama artık tıkandım ve sizlere sormak istedim:

- Yamaha YZF R25: Aslında 2019 R25 in görüntüsü nedeniyle onu almak istemiştim. Çünkü R25 gerçekten 250cc ler içindeki en sert duruşlu motor. SS sınıfı içinde çift far olmasıyla farklı bir duruşa sahip, ama fiyat 250 cc içindeki rekor fiyat. Daha kask, mont, koruma takozu, sigorta, kasko derken bu gidişle 32-33 bin tl ye maloacak bu iş.

- CF 250 NK: Fiyatı uygun (18500tl). Naked içinde en beğendiğim tasarım. Kaliteli malzeme kullanımı ile Çin malı kavramını alt üst etmiş, ön arka ABS, IPS gösterge, çelik fren hortumu v.s., etiketi değiştiğinde en az 25bine satılacak bir motor olmuş. Ama memleketimizde bir 2. el piyasası gerçeği var ki "çin malı olum bu alınmaz" diyebilecek potansiyel kitle yüzünden isterse nasa teknolojisi olsun, her yeri titanyum olsun, anında bitirirler Ha bi de naked olduğu için rüzgar meselesi var

- Bajaj Pulsar RS200: SS sınıfında ve R25 gibi sert bakışlı, ama hintli olduğu için motora hakim olduktan sonra yükseltmek amaçlı satmak zor olur mu kafamı kurcalıyor. Fiyatı 18200 tl. R 25 ile arasında 9000 tl var.

- KTM 250 DUKE ABS: Tipi güzel, kaslı bir duruşu var. Japon değil ama bilinen bir marka. Önde ABS var. 24000 tl fiyatı ve donanım eksikleri nedeniyle en kolay eleyebileceğim model.

Karşılaştırdığım 4 motorun 2 si naked, 2 si SS. İki tekerde ABS olması, led gündüz sürüş farı ve normal far kullanılması, titreşim sorunu olmaması ve fiyat nedeniyle CF 250 NK çok kafama yatıyor. Ama R25 bir taraftan dürtüp duruyor. Fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?
 
Katılım
23 May 2019
Mesajlar
15
Dün 2017 model 9.500 KM'de bir RS200 aldım. Eğer whatsapp grubu varsa katılabilirim.
 
Katılım
25 Şub 2019
Mesajlar
36
Öğrenciyim RS200 almayı düşünüyorum bı anda nerden doğduysa içine anlamadım ama motor çok hoşuma gidiyor kronik sorunu falan var mı masraf çıkarsın istemiyorum.
 
Katılım
5 Nis 2006
Mesajlar
527
Cbr 250 aynı şey farketmiyor açıkçası 2 kere krank problemi yasadım.

(Bu paylaşımı Bajaj Pulsar 200 NS grubunda da paylaştım. Sayfa admini paylaşımımı sildi. Silme sebebini öğrenmek için yazdığım mesajlara cevap vermediği gibi beni engelledi... Yorum yok!)

Selam ballı bademlerim.
Size Avrupa'da Pulsarımın bozulması ve akabinde yaşadığım süreci anlatacağım.
2017 Eylül ayında erasmus değişim programını için motorumla yurt dışına çıkmıştım. 10 aydır yurt dışındayım. Bu süreçte Balkanlar ve Avrupa'da toplamda 15 ülkeyi Pulsar'ımla gezdim. Avrupa ve Balkanlar'da Bajaj markası, servisi, yedek parçası olmadığı için motorumun bozulması en büyük korkumdu fakat korktuğum başıma geldi. Geçenlerde Polonya'nın Lüblin şehir merkezine 50 km uzakta, etrafta yol ve ağaçlar harici hiçbir şeyin olmadığı bir yol kenarında motorum bir anda yavaşladı, durdu ve bir daha çalışmadı. Polonya'da dağ başında bir yoldasınız, yardım etmek için kimse durmuyor, size yardım için duran bir kişi oluyor ve o da ingilizce bilmiyor, siz de lehçe bilmiyorsunuz. Google'dan çekici bulup aradığınız kimse de ingilizce bilmiyor. Zaten birkaç aramanın ardından arama süreniz de bitiyor... Tahmin edin hislerimi O an stresle baş edebilmek, sakin kalıp içinde bulunduğum durumdam kurtulmak için çözüm bulmak hiç kolay değildi.
Bir şekilde motorumla kendimi 250 km mesafedeki yaşadığım şehir Bialystok'daki bir motorsiklet servisine getirttim. Yaklaşık bir hafta sonra motoru açıp problemli parçaların neler olduğunu tespit ettiler. Beni tanıyanlar motoruma nasıl baktığımı, nasıl kullandığımı bilir. Motorumu neredeyse hiçbir zaman yüksek devirlerde kullanmamama, periyodik bakımlarını, değişmesi gereken parçaları arıza çıkarıp yolda bırakmasın diye zamanından önce değiştirmeme rağmen daha 30bin km'deki motorumun sübap üst kapağı, sübap, egzantrik, egzantrik zinciri, rulmanları dağılmış!
Başka marka motorsikletlerin parçaları uyumlu olmayan Pulsar'a özel spesifik parçalar olduğu için parçaları hangi ülkeden ve nasıl en ucuza tedarik edebileceğimi araştırmaya başladım. Bir şekilde Bajaj Ukrayna'nın Kiev'deki yedek parça tedarikçisine ulaştım. İhtiyacım olan parçaların stoklarında olduğunu fakat silindir üst kapağının Ukrayna stoklarında olmadığını, iki hafta sonra Hindistan'dan geleceğini söyledi! Polonya'daki motor servise durumu anlattım ve yalvar yakar silindir üst kapağını torna işi yaparak halletmeye çalışacağı sözünü verdiler. Kiev'deki bir arkadaşıma rica ettim ve parçaları Ukrayna'dan Polonya'ya gelen bir otobüse ile gönderdi ve elime ulaşan parçaları dün motor servisine verdim. Motorumun onarılması için en az 3-4 gün daha beklemek zorundayım...
Planladığım Nordkapp turumu; Avrupa'da Bajaj'ın, Bajaj yedek parçasının olmaması yüzünden boşa giden 2 haftam ve aptal motorsikletin durduk yere bana 3 milyarlık masraf çıkarmasından dolayı iptal etmek zorunda kalmak, sınavlarımın en yoğun olduğu dönemde bu stresli şeylerle uğraşmak üzücü, yorucu oldu. Bu süreçte Bajaj Türkiye olmak üzere tüm Bajaj yöneticilerinin vizyonlarının ve cimrilik seviyelerinin ne seviyede olduğunu anladım. Benim gezilerim dahil, yurt dışında yapılan gezileri kendi sayfalarında bedava reklam olarak paylaşmayı çok iyi biliyorlar fakat paylaşımlarından dolayı beni önceden beri tanımalarına, müşkül durumda olduğumu bilmelerine rağmen erişemediğim üç beş yedek parça konusunda yardım, sponsorluk talebimi bile kabul etmediler. Global bir markanın, distrübitörünün olmadığı bir ülkedeki son kullanıcının yaşadığı soruna destek olmak, yardım etmek markanın prestiji açısından çok önemlidir fakat bu yönetici kadrosunun bu vizyonda olmadığını yaşayarak öğrenmiş olduk. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak Bajaj'la yurt dışına çıkmayı düşünen arkadaşlara birkaç şey söylemek istiyorum. Eğer yurt dışında özellikle Avrupa ve Balkanlar'da bir problem yaşarsanız Bajaj markası ve Bajaj yedek parçası bulamayacağınızı, yedek parçaya erişmenin kolay olmadığını, arkanızda duran, destek olan hiç kimsenin olmadığını, bitmeyen problemlerle ve çözülmeyen kronik sorunlarla dolu (gruptaki paylaşımlara bakın) her an bir arıza çıkarıp yolda bırakabilecek, konforsuz, bol titreşimli bir motorsiklet kullandıklarını bilsinler.

Geçen eylül ayında yurt dışına çıkmadan önce İstanbul'da her zaman bakım için yanına gittiğim, çok popüler bir bajaj servisinin "ben senin motoruna nasıl baktığını, nasıl kullandığını bildiğim için rahatlıkla söylüyorum ki yurt dışında motorunla ilgili bir sorun yaşarsan motoru orada at, ben sana motorunun parasını vereceğim" diye yemin edip, söz verip ve bugün sözünde durmamasını, Pulsar facebook sayfasinda paylaşmak istediğim gonderimi markaya zarar gelmesin diye silinmesini (daha nice paylaşımlar vardır silinen), çağrılarıma cevap vermeyen distribütorü, Avrupa ve Balkan ülkelerinde yaptığım geziler ve fotoğraflarım benden izinsizce paylaşarak üzerimden bedava reklam devrişip sıkıntı yaşadığımda cevap vermeyen Bajaj yöneticilerini ve tüm bu olayı ört pas etmeye çalışmalarını unutmayacağım. Bir motorcu arkadaşınız olarak sizin de canınızın yanmaması için Bajaj markası, Bajaj yöneticileri, Pulsar 200 NS facebook sayfası ve bu sayfanın adminleri hakkında uyarmak boynumun borcudur.

Hepinizi öpüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=wxJM0h8Ds8M

* Paylaştığım fotoğrafta kırmızı renkli alan Balkanlar ve Avrupa bölgesi oluyor. Bu alan içerisinde Bajaj markası, servisi, yedek parçası yok. Bajaj'ınınız varsa mavi alandan çıkmamanızı tavsiye ediyorum.
https://photos.app.goo.gl/5XEwbcbeEixyM4c7A

*Pulsar 200 NS facebook sayfası admini Kemal Diner Bey'e paylaşımımın neden silindiğini sorduğumda kendisi; sonradan admin olduğunu, asıl adminin ve yöneticinin Semih Karaağaç isimli şahıs olduğunu, paylaşımımı silen kişinin ve sonradan silinme sebebini öğrenmek için mesaj attığımda beni engelleyen kişinin Semih Karaağaç olduğunu söyledi. Pulsar 200 NS facebook grubunda benim gibi belki günde 10 kişi bu tarz büyük problem yaşıyordur fakat %1'ini paylaşıyorlardır, kim bilir. 3-5 kuruş para için insanların doğru bilgiye ulaşmasını engelleyerek büyük bir vebal altına giriyorlar. Çok yazık...
https://photos.app.goo.gl/QyYtFKba5epwRR3D6
 
Katılım
23 May 2019
Mesajlar
15
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bajaj-2017-model-rs200-hasar-kayitsiz-degisensiz-702977072/detay/

Motosikletim satılıktır arkadaşlar.
 

yL.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
23 Haz 2019
Mesajlar
1
2017 model rs 200 siyah gri için 13.500 tl istiyorlar sizce ne gibi bir sıkıntısı vardır araçta sıkıntı yok deniliyor pek motordan anlamadıgım için çekiniyorum 2600 kmde motor daha
 
Katılım
10 Ocak 2017
Mesajlar
3,078
az önce bajaj fiyatlarına baktım dominar 400 30 bin civarına yaklaşmış. rs200 20 bin:) rs200 ülkeye girişi 10 bin lira civarı ediyor vergiler filan desen maksimum 15 oluyordur. aynı şekilde dominar 400ünde ülkeye giriş fiyatı 14bin tl küsuratlı. hadi 250cc üstü ekstra kdv ötv ekleniyor filan desen vergilerle maksimum 20 eder. dominara 28 küsuru vereninde aklından şüphe ederim.
anlaşılan bajaj markası türkiyede japonlara kafa tutan çok saçma sapan bir fiyat politikası izliyor. bajajcılar kızmasın ama kronik sıkıntıdan zor yürüyen çöp motorlara servet istiyorlar.
şuan batmama sebepleri tamamen çok iyi reklamla çok felaket satış yapmaları. ben bile almayı düşünmüştüm zamanında:)o biçim reklam. adamlar önümüzde ki 10 sene hiç motor satmasa bile piyasada ki binlerce bajaja yedek parça satarak ayakta kalır
 
Katılım
30 Ocak 2020
Mesajlar
7
Rs 200 2018 Model 17.500 ( sadece mavi renk kalmış). 2020 modeli 18.990 TL ( tüm renkler mevcut model yılı dışında herhangi bir değişime uğramamış). Almayı düşünüyorum ancak genel görüş fiyatını haketmediği yönünde. TL’ nin değer kaybetmesi fiyatları bu noktaya getirdi o sebeple pek yadırgamıyorum. Forumda Ns160 kadar sözü geçen bir motor değil. Almak pişmanlık olur mu motor hakkında düşüncelerinizi ve fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Katılım
18 Mar 2018
Mesajlar
42
Daha bugün A2 aldım ve bu aletin sıfırını mı alsam diye kararsızım. Ehliyet hocamız ise; ikinci el alacaksam bahar gelmeden hemen almam gerektiğini eğer sıfır alacaksam bahar kampanyalarını beklemenin mantıklı olduğunu söyledi. Siz üstadların fikri nedir merak ediyorum. Her türlü faydalı tavsiye için teşekkürler.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst