Bajaj Bajaj Pulsar NS 400 Z Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bajaj dediğin fiyat performanstır , resmen dalga geçer gibi fiyat çekmişler . 280 e çok mantıklı alternatifleri var ama ikinci ele düşük fiyatlardan girmeye başladığında ikinci el olarak tercih edilebilir .

Dominar D400 yerine alınır, aynı blok, daha hafif, şehir içine daha uygun, tarz meselesi.

1-2 ay öncesine kadar Dominar D400 de 200 falandı, o da 280 lere fırladı. Vergi olayları fiyatları her motorda gereksiz yükseltti.

Bize gelen 2024 model ns400 ler imiş ama hindistanda satılan ns400 2025 ler güncelleme geçirmiş. En basitinden ön fren değişmiş 2024 ler de ön fren tutmadığına dair şikayetler varmış. Bunun haricinde gidon yükseltilmiş, mrf lastikler gitmiş yerine daha kaliteli olduğu söylenen apollo denen bir lastik gelmiş ve arka lastik ebatı büyümüş vs vs daha bir çok ufak ayrıntı.
Almayı düşünen arkadaşlara duyurulur. 2024 versiyonlara bulaşmamak lazım

Bize gelen 2024 model ns400 ler imiş ama hindistanda satılan ns400 2025 ler güncelleme geçirmiş. En basitinden ön fren değişmiş 2024 ler de ön fren tutmadığına dair şikayetler varmış. Bunun haricinde gidon yükseltilmiş, mrf lastikler gitmiş yerine daha kaliteli olduğu söylenen apollo denen bir lastik gelmiş ve arka lastik ebatı büyümüş vs vs daha bir çok ufak ayrıntı.
Almayı düşünen arkadaşlara duyurulur. 2024 versiyonlara bulaşmamak lazım

Zaten Ns400 almaktan vazgeçmiştim ama bunu gördüğüm iyi oldu, almak aklıma asla gelmez artık :)

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bajaj Pulsar NS 400 Z ilk hissiyatlar.

Selamlar
Dominar 400 sahibiydim. Motosiklet grubumuzdan bir arkadaşım çok istiyordu ve satmış bulundum. Normal şartlarda ilk nesil KTM390 almayı planlıyordum. Şartlar, zamanlama ve merak sonucu Pulsar NS 400 Z aldım. Benzer servis, yedek parça ve tanıdığım, bildiğim motosikletler olduğundan tercih ettim. İlk motorum olan Pulsar N250 zamanından beklediğim modeldi. O sıralar ülkemizde henüz satışta olmadığından Dominar almıştım.
Forumda Pulsar NS 400 Z biraz yavan kalmış. Konuyu biraz canlandıralım. Aynı zamanda bu motosikleti merak edenler için de rehber olabilir. İnternette hakkında pek bilgi olmayan yeni ve çok tercih edilmeyen bir model. Pulsar N250 6k km civarı, Dominar D400 12k km civarı kullanan biri gözünden ilk hissiyatları anlatmak istedim. Motosiklet uzmanı değilim tabiki ama yine de dilim döndüğünce unutmadan 20 günlük 1k civarı kullanım sonrası taze taze hissiyatlarımı ve yaşadıklarımı paylaşayım.

Bazı şeyleri kıyas yaparak anlatmaya çalışacağım. Pulsar NS 400 Z ilk başta N250’ye biniyor gibi ama deposu NS modelinde olduğu gibi, gidonu N250’ye çok benziyor, aynaları Dominar’ın aynısı, göstergeleri ise yeni çıkan tft olanlardan. Sanırım bayide gördüğüm kadarıyla yeni modellerin her birinde aynı gösterge var.
Gidondaki kütükler değişmiş. Dörtlü gelmiş. Start stop düğmesi eskilerine göre değişmiş. Lastikleri Dominar’a göre biraz ince. MRF nin Rev 5 denen modelini kullanmışlar. Mermer gibi asfaltta kayıyor. Yaz sezonunda idare eder diye düşünüyorum. Kışın kullanılmaz tahta gibi olur, Anlas ile değişim ister.

Önden arkaya doğru aklıma geldikçe anlatmaya çalışayım. İlk başta gidon N250 gidonuna çok benziyor. Gidonu kendinize doğru çevirirseniz Clip-On gidonlar gibi spor tutuşu var, öne doğru çevirirseniz daha düz duruyor ama Dominar’daki gibi rahat pozisyonda olmuyor. Dominar’dan geçen biri olarak Dominar gidonu çok daha rahat. Hala gidona tam alışabilmiş değilim. Belki N250 veya NS serilerinden geçseydim çok fark etmeyecekti.

Aydınlatma N250 ile hemen hemen aynı. Gündüz farı Z şeklinde. İsterseniz parlak Z gündüz ışıkları, isterseniz kısa farlar ve hafif kısılmış günzüz farı şeklinde kullanabiliyorsunuz. Sadece gündüz farı olarak kullandığınızda hem ekran daha parlak oluyor hem de gündüz farları daha güçlü yanıyor.

Aynalar Dominar aynası ama kütükler değiştiği için aynanın gidona bağlantı yerlerinden dolayı tam olarak kütüklere yaklaştıramıyorsunuz. 1,5-2cm boşluklar kalıyor. Haliyle aynalar biraz içerde kalıyor. Gidon genişletme kullanmanız gerekli ve böylece görüşünüz çok daha iyi oluyor.

Gösterge iki kısımdan oluşuyor solda tft büyük yazılı ekran içinde menülerde dolaşabileceğiniz led kristal ekran var. Detay bilgileri bu küçük ekrandan takip ediyorsunuz.

Elektronik gaz kolu mevcut, dolayısıyla sürüş modları gelmiş. Tahminimce ilk nesil KTM390 lardaki sistemi getirmişler. Çünkü TCS de mevcut. Menülerde MTC ismiyle ayarlayabiliyorsunuz. Sport ve OffRoad modlarında kapatılabiliyor.

Road, Sport, Rain, OffRoad olarak 4 sürüş modu mevcut. Modlar arasında fark biraz hissediliyor. İlk başlarda rodajda olduğu için Rain Mod kullandım. Hissiyat olarak sanki N250 sürüyormuş gibi hissediliyor. Ani hızlanmıyor. Gaz tepkileri yavaşlatılmış. Rain Modda ABS fren mesafesinden çok tekerleri kilitlememeye ayarlı ve MTC (TCS) daha çok devrede. Yağmurda da denedim, başarılı.
Road Mod: Bana hissiyatı her şeyden biraz katılmış gibi geldi. Gaz tepkisi daha hassas ama spor moda göre biraz yumuşatılmış halde.
Sport Mod: Klasik telli gaz koluna yakın tepkileri oluyor. ABS maksimum fren gücüne göre ayarlanmış halde ve isterseniz (TCS) MCT kapatabiliyorsunuz.
OffRoad Mod: Bunu denemedim kılavuzunda yazdığına göre Sport Mod’a çok benzemekle beraber alt devirlerde torku verecek şekilde gaz tepkisi ayarlanmış ve ABS ise mümkün olduğunca geç devreye girecek şekildeymiş.

Depoya gelecek olursak deposu ince NS200 e çok benziyor, N250 deki gibi geniş değil. Peglerin konumu N250 ile benzer konumda. Sele yüksekliği hemen hemen NS ve N250 ile aynı gibi. Koltuk N250 gibi, iki parçalı, açılış şekilleri aynı ama Dominar’larda olduğu gibi sürücü selesi vidalı. Peglerin arkasındaki topuk dayama yerleri NS ve N250 lerdeki gibi. Arka stopları şeffaf görünümlü ama yanınca Dominar’daki şekil gibi görünüyor.

Motosiklette egzoz yok. Gerçekten yok gibi. Müthiş bir his. Dominar’da egzoz yüzünden motor sağa çekerdi, bunda egzoz yok bu sefer sola çekiyor. Bajaj’ın düz giden motosikletlere alerjisi var gibi.

Motoruna gelirsek, blok olarak Dominar ile aynı ama tek bujili sisteme çevirmişler. Geçen serviste Dominar D400 ülkemizde montajı yapılmış veya üretilmiş versiyonunu gördüm aynı tek bujiliydi. Euro 5,5 normlarından dolayı bu sisteme geçmiş olabilirler.

Hazır Dominar demişken, ülkemizde üretilenlerde plastik grenaj kalitesini beğenmedim. Tahminimce kalıpları burada yapılmış veya kalıpları ülkemize gönderilmiş ve grenajlar ülkemizde üretilmiş. Yani yeni Dominar’ların grenajları birbirleri ile uyuşmuyorlar. Aralarında parmak girecek boşluklar var. Hindistan’dan gelenler ile ülkemizde üretilenler arasında kalite farkı mevcut. Bilginize

Dominar D400 ile NS 400 Z motor sesleri birbirine çok benziyor ama egzozlarından çıkan sesler farklı. NS 400 Z motor sesi aynı olsa da egzozundan dolayı sesi Dominar’a göre biraz daha cılız. Dominar gibi kükremiyor.

Dominar’ı sattığım arkadaşım ile beraber sürüş yapmıştık. İlk hissiyatlar konusunda belki fikir verir. İzlemenizi öneririm.
Arkadaşımın gözünden onun sözleriyle "Kıvrak, hafif, gaz bırakınca kompresyonu dominar kadar güçlü değil, yığılma yapmıyor, dominar kadar gürültülü değil ama yine de çok sessiz değil, gidon hissiyatı garip, sürüş modları uydurma değil etkisini hissediyorsun rainde tork düşüyor muhtemelen yada gaz oranı azalıyor, pegleri biraz daha geride, dörtlüsü var, farlar daha başarılı"

Sürüş hissiyatı ve Dominar ile kıyaslamasına gelince, NS 400 Z dingil mesafesi olarak Dominar’dan 10 cm daha kısa, yerden yüksekliği 1,1 cm daha yüksek, sele yüksekliği Dominar’a göre 0,5 cm daha yüksek aralarında fabrika çıkışı olarak 18kg ağırlık farkı var. Fark ettiğim bir başka husus ise kaster (rake) açısı Dominar’a göre 1,5-2 derece daha dik konumda. Şehir içi hızlarında kontraya daha iyi cevap veriyor ve ağırlık noktası Dominar’a göre biraz daha aşağıda.

Yan ayaklık Dominar’da olduğu gibi değil de NS lerde olduğu gibi. Orta sehpa yok ama NS200 orta sehpası oluyor fakat sonlama farkından dolayı ufak bir işlem gerektiriyor. (Resimde sonlama yapılmamış hali mevcut)

İlk rodaj bakımına ise 3750+KDV ödedim. Haziran 2026

Alışkanlıklar kolay değişmediğinden öne GP tur camı, GP elcik koruma, Proofmoto Konfor sele kılıfı, Bajaj orijinal NS200 orta sehpa, GP arka çanta demiri ve GIVI çanta taktım. Bu haliyle biraz daha kullanışlı oldu. Tahminimce gençler tur camı tercih etmeyeceklerdir.

m6l8502.jpeg

Bu motosiklet Dominar kadar tutulmadı. Resmi fiyatı 345k civarı olsa da bayilerde 280k kadar bulunabiliyor. Eğer NS200 veya N250-F250 tarzı motosiklet kullanıyorsanız bu motosikleti tercih edebilirsiniz ama Dominar 250 veya 400 kullanıyorsanız size pek hitap etmeyebilir.
NS400Z sticker tarzı olarak biraz cafcaflı ve fazla göze batıyor. İlk defa polis çevirdi. Dominar kullanırken bu kadar göze batmıyordum.

Şimdilik böyle olsun. Tadında bırakalım. Sorularınız ve merak ettikleriniz olursa cevaplamaya çalışırım.
Bir hatamız, kusurumuz varsa, haddimizi aşmışsak affola.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar