Türkiye'de motosiklet fiyatları talebe göre belirlenmiyor. Bu mantıkla sorun çıkınca da düşmesi lazım ama yok öyle bir dünya. Çıksa da, çıkmasa da o fiyat artar. Önümüzdeki bir kaç sene böyle gidecek bu.
Tutarsa da, öyle uçuk rakamlarda artışlar olmaz. Konumlandıkları yer belli. Oradan yapılacak ekstrem hareketler hüsranla sonuçlanır. Bunu en iyi de firmalar bilir zaten.
Milyonlarca dolar harcayıp yatırım yapan adamlar, senelerdir bu piyasanın içndeyken %5 zam yapmanın geri dönüşünü hesaplayamıyor değiller tabii ki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------
1-Hocam iki kere yazdığınız yazım hatası değil sanıyorum. Motor "yağ soğutmalı"
2- 5 vites doğru. Son hızın düşürüldüğü bilgisi doğru değil. Vites düşüşünden dolayı öyle gibi geliyor ama 250cc motorun yapacağı konforlu top speed 140 km. 100-110 titreşimsiz gidebiliyorsan, gazı açtığında rahat 130'a da çıkabiliyorsan daha ötesini de aramak macera olur. Yok arkadaş ben 140'tan aşağı düşemem diyorsan, 250cc zaten senin motorun değil. (size özel değil, genel olarak yani)
yeni kullanıcı için eksik bulunan vites göstergesi, arka abs, kaydırmalı debriyaj vs gibi konular. Hindistan'da malum metro gibi kullanıyorlar motorları, beygir yerine biraz torka çalışmışlar.
Yük ve eşya taşır, seni de taşır hesabı.
Hava soğutma lafını bilerek kullandım.
Benim 2018 model BN125 imde hava soğutmalı.
5 yıl önce üzerine yağ radyatörü konulmuş olması teknoloji değişikliği manasına gelmiyor.
Yapılan işlem yağın soğutulmasından ibaret.
Ama mesela aynı sıvı soğutmalıda suyun motor bloğunda dolaşması gibi bir durum, yağın dolaşması şeklinde sağlanırsa, o zaman farklı bir teknolojiden veya yağ soğutmalı motordan bahsedebiliriz.
Burda yapılansa yağın soğutulması.
Üstelik bu yağ radyatörleri çok uzun zamandır Aliexpreste satılıyor ve neredeyse her motora uyarlanabiliyor.
Ortada yeni bir teknoloji yok.
Ön-arka ABS yenilik mesela.
Sanırım ben asıl vurgulamak istediğim mesajı verememişim.
Evet. Tork arttırılmış. Ama tork artarken 6 vitesten 5 e düşmüşler. Su soğutmayıda terkedip hava soğutmaya geçmişler (yukarıda anlattığım gibi sadece ilave yağ radyatörü var).
Şimdi motorun resmini görmeyip bu özellikleri okuyunca insanın aklına hemen enduro karakterli bir motor geliyor.
En azından ben öyle düşündüm.
Ama motorun resmini görünce enduro göremiyorsun.
Karma bir motor var ortada.
Hero Karizmaya benzer bir motor.
Ben bu yüzden böyle bir motora anlam veremedim.
Belki motoru kullanırsam fikrim değişir.
@kdiner,
Sanırım aynı cevapları sizin mesajınızada kullanacağım.