bence ya ecu haritalandırmalarında ya enjeksiyon sistemlerinde falan bir sorun var. ama yıllardır çözememeleri çok ilginç.
Ben yarın rodaj bakımına gireceğim
Bakırköy NİSH oto da bakalım sonrası biraz sıkıştırayım neler yaşanacak
Üstelik daha önceki bir modelde karşılaşılan sorunun, yeni modelde devam ediyor olması ilginç. Bize göre dandik de, oranın büyük firmalarından biri, belki de (galiba) en büyüğü.
O adam çok fanatik. İlk videosunda ns200 n250'yi fena tokatlıyor falan diye saçma bir video çekmişti kendisi o zaman ns200 kullanıyor diye. Şimdi onu satıp bunu mu almış? O biraz subjektif yorumlar yapıyor, çok kaale almayın.RIDE WITH AJAY isimli youtuberi izlemekte fayda var. 2022 başından beri F250 kullanıyor. Sorunlarla ilgili videolar çekiyor. Bir çok kişi aynı sorunları yaşadığını yazmış. Çözülen ve çözülmeyen sorunlar videolarda anlatılmış.
Bajaj NS200'e göre daha sorunsuz olduğu belirtilen ve çok beğenilen Pulsar 220F'yi geliştirmek adına N250 ve F250'yi çıkarmış. Fakat bu işte bir keşmekeş var gibi.
O adam çok fanatik. İlk videosunda ns200 n250'yi fena tokatlıyor falan diye saçma bir video çekmişti kendisi o zaman ns200 kullanıyor diye. Şimdi onu satıp bunu mu almış? O biraz subjektif yorumlar yapıyor, çok kaale almayın.
Sizin yerinizde olsam telaşlanıp normal rodajı hiç bozmazdım. Yanlış okumadıysam kesiklik sorununu boğaz kelebeği ve yakıt pompası değişimi ile çözmüşler. Hintli kullanıcılar 1 yıldır kullanmakta oldukları için epey bir bilgi birikimi olmuş. Takip edip sorunlar ve çözümleri konusunda bilgi edinmek faydalı olabilir. Ayrıca Türkiye'ye gönderilen motosikletler yaşanan sorunlardan sonra güncellenmiş olabilir. Umarım öyledir sorunsuz keyifle kullanırsınız.
Çinlilerden br tık daha iyi üretim yaptıkları ve bütçe olarak Çin üretimi motorlara yakın oldukları için,"çöp" olmaktan kurtuluyor.
Yoksa diğer üretici ülkeler ile kıyaslayıp, listede üst sıralarda yer vermek mümkün değil.
Bu söylediğim düşük cc motorlar için geçerli tabii. Orta hacimde zaten yoklar. Ki Çin, en azından bu alanda şansını deniyor.
"Dandik" derken genel kalite ve problemsizlik olarak bakıyorum, yoksa hala kabul edilebilir f/p ürünler tabii ki var.
Bu motora stage 1 yeni harita yüklenip oksijen sensörü downpipe edilip duz boruyla geçse yani demem o ki Euro5 ten kurtulursa performans olarak bayağı is çıkartır ns200 e göre 50cc fazlalık var onu ortaya çıkartmak gerekÇıkardıkları arızaları yazdım. Artılarını da yazayım. Performans olarak oldukça iyi bir motor gibi görünüyor. Hint kullanıcıları Honda CB300F ile drag race yapmışlar. Honda başta biraz öne geçse de arayı açamıyor. Yer yer CB 300F'ye yetişecek kadar performans gösterebiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=y0DYhG1BzA0
Ben yarın rodaj bakımına gireceğim
Bakırköy NİSH oto da bakalım sonrası biraz sıkıştırayım neler yaşanacak
beyler bende bi f250 aldim 3. vitesde 7 bin devrin uzerinde bogurme gibi bi ugultu oluyo yavaslayinca ses azalarak gidiyo vites degistirince tamamen kesiliyo 1000km de suan gidisinde problem yok ama basina gelen varmi
YouTube da hintliler f250 ile n250 ye kalkış ve topspeed testleri yapmışlar. İlk kalkış anında n250 geçsede sonradan f250 ilerliyor. Bir de her seferinde 5. Viteste kesiciyi görüyor motorlar. Son devrine gelemeden nefesin bitmesi gibi bir durum yok. Orasını beğendim. Düz yolda son hızını görüyor makineler. Benim külüstür rx3 evo gibi sözde son hızı 160 olupta 130 da nefesi bitmiyor. Gps hız testi de yapmışlar 10 km sapma var. Yani gerçek son hız 140. 250cc tek silindir hava soğutmalı bir motor için gayet yeterli. Vaadedilen düşük yakıt tüketimi de acaba şu rx3 ten kurtulup f250 modeline geçsem mi diye bi düşündürdü. Rx3 ün hem sorunları bitmiyor, hem kalıbına göre hızı tatmin etmiyor, hemde 5 litreye yakın yakıyor.
Her zaman soylerim Japon harici fusuknhacimli motosikletlerde hep yasanan sorunlar, Sensör arizalari, elektrik arizalari, yazilim hatalari, Bu tarz arizalar insani motosikletten sogutur. Simdi olmasa bile bir iki yıla patlak verir. Varsin 125 cc olsun Japon olsun. Baska Motosiklet pismanliktir kucuk ve orta hacim ve butcelerde.