Canını veya paranı yolda bulduysan hemen al kardeşim.Arkadaşlar bu hafta içinde sıfır km pulsar 200ns almayı düşünüyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Fiyat olarak bayiler arasında fark var mı? Stop etme sorunu her motosiklette varmı yoksa sadece bazılarında mı var? Cevaplarsanız sevinirim.
Bugün servise gittim. Usta motoru lifte aldı gerçi usta olduğundan da emin degilim (öyle görünüyordu) neyse yağı değiştirirken kafa grenajindaki siperlikten ses geliyor usta onada bakarsın dedim demez olaydım, sesi dinlemeden ne olduğuna bakmadan adam dalga geçer gibi o kadar ses gelecek mondiallerdende geliyor dedi. Yav kafa şişiriyor az buz bir ses değil diyorum alışacaksın diyor. La havle subapları bi dinle şıkırtı sesi var dedim sıfır motorda olur o ses adamlar öyle yapmış bilmem ne diyor. Öylemi iyi bir şey yapma yağı değiştir bırak motoru dedim. Yağı değiştirdi dükkan sahibinin yanına gittim o da başka müşteriye pulsar satmış onla ilgileniyor. Araya girdim anlattım stop sorunu var ustaya zırıltı sesini diyorum olcak o kadar diyor sağolsun çırağa ilgilen dedi notere gittiler...
Hiç abartmıyorum 15-16 yaşlarındaki çırak arkadaşla 2 buçuk saat civarı, siperliği tutan vidanın geçtiği etrafı lastik kaplı civatanın yerine birşeyler uydurmaya çalıştık haliyle olmadı... Neyse başka biri geldi birazda o kurcaladı en son motorlardan birinden sök benim motora tak parça gelince ona takarsın dedim başta olmaz falan dedi sonra öyle yaptı. Neyse motora yazılım atılıyor aynı sorun birdaha ilmayacak degilmi diyor sağolsun dükkan sahibi arkadaş güler yüzlü diğerleri gibi değil olmaz falan diye telkinde bulunuyor bana...
Yaklaşık 3 saat sonra dükkandan işim bitti ödemeyi yaptım. Motora yaptığınız işlemleri bir kağıda yazıp verebilir misiniz diyorum maksadım stop sorunu nedeniyle motora yazılım yüklendi yazdırmak...
Yazmadılar tabi fiş kesip elime verdiler Ekrem Ata bey in numarasını istiyorum nedem istiyorsun diyorlar, belki lazım olur bulunsun diyorum kendisine sormadan veremem diyor iyi arayın sorun müşteri numaranızı istiyor diyin hatta ben rica edeyim diyorum sallamıyorlar,eyvallah dedim çıktım.
Umudum yazılım atıldıktan sonra stop sorununun gitmiş olmasıydı... Neyse 145 km yol yaptım eve geldim yol boyunca hiç bir sıkıntı olmadı.
Ama az önce işe gelirken stop etti ve stop etmekle kalmadı panikle debriyajı bıraktım arka lastik kilitlendi ve motor yanladı Allahtan hızım düşüktü kafayı kolu kırmadan atlattım mevzuyu.
Şimdi site sakinlerine diyeceklerim o stop sorunu gitti diye milleti gaza getiren arkadaşlar gelin şöyle de iki laflayalım... Yarın kuralkanı arayıp durumu ileteceğim Ekrem beyin numarasını isteyeceğim beni yakındaki bir servise yönlendirip arızayı tespit edip konuyla ilgili rapor vermelerini isteyeceğim...
Pulsar bakan arkadaşlarında Allah yardımcısı olsun ve benim motorumda öyle bir sorun yok sorun giderildi diyenlere kesinlikle inanmayın, uzunca sürün test edin ikna olmazsanız bulaşmayın...