Bajaj Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Denge sensörü sesi olmayabilir mi acaba bu ses :)

Denge sensörü sesini yakından duymadım fakat yanımdan geçen bazı pulsarlarda dikkat etmiştim bu sese zırıltı geliyor. Çünkü motorumu almadan önce forumu okuduğumda denge sensörü ile ilgili birçok şey yazılmıştı. O yüzden dikkat ediyorum diğer pulsarlara ama benim motorumdan gelen ses denge sensörüyle ilgili değil. Dün akşam kesildi bugün tekrar bakacağım olursa servis yolu gözüktü :)

Benim Pulsar

Arka ve yan çanta demiri sipariş edildi...

Birde ön tur camı aldım mıydı tamamdır.. Dadından yinmez..

arkadaşlar 90 lira olan ilk bakımda dedim yağ olarak ne kullanıyorsunuz ustada hatırlamıyorum markasını bir yağ söyledi bende sen ne öneriyorsun dedim castrol koyuyoruz dedi bajajcılar memnum dedi kaça olur dedim 130 dedi şimdi beni düşündürdü 90-ilkkoyacağı yağ+castrol yağ=130 durum böyle ise ilk koyduğu yağın zeytin yağı olması lazım hesabım yanlış mı acaba ?

arkadaşlar 90 lira olan ilk bakımda dedim yağ olarak ne kullanıyorsunuz ustada hatırlamıyorum markasını bir yağ söyledi bende sen ne öneriyorsun dedim castrol koyuyoruz dedi bajajcılar memnum dedi kaça olur dedim 130 dedi şimdi beni düşündürdü 90-ilkkoyacağı yağ+castrol yağ=130 durum böyle ise ilk koyduğu yağın zeytin yağı olması lazım hesabım yanlış mı acaba ?

castrol yağ kullanıyor servisler, 90 lira bakım ücreti. 130 fazla söylemiş. başka yerlere bakın derim.

Ya varya sanki cok matrah birsey yapiyolarda 90 bile yetmiyo 130 koparnaya calisiyorlar bi tipa ac bi filtre degis geri tak yagi koy 3-5 vida sik tamam su garanti olmayacak varya ayip valla

ilk bakımım baya maceralı gecmıstı benım neyse onu anlatmayayım şimdi baya uzun... ilk bakımda yagı kendım aldım motul 5100 15/50.servise gıttım bakıma geldım dedım tamam 100 lira ilk bakım ücreti dediler bende yagı aldım ben dedım 25 lirasını düşeriz dedier 75 liraya bakım yapıldı.
yapılan işlem şu;yağı degıostı yag filtre degıstı 75 tl girdi...
yag fıltesı 15 tl 55 tl işçilik alınmıs oldu=)=)

Motosikleti
'13 Inazuma
RODAJ KKONUSUNDA YARDIM

arkadaşlar yukarda da paylaştığım gibi motoru aldık çok şükür ama şimdilik bayide bekliyor. cumartesi sabah alıp memlekete götürcem. bayi ile memleket arası 100 km. bu mesafeyi sürerek götürcem. kullanım kitapcığında 48kmyi geçmeyin diyor ama böyle bir şey şehirler arası yolda pek mümkün görünmüyor. nasıl kullanmalıyım? yardımlarınızı bekliyorum.

RODAJ KKONUSUNDA YARDIM

arkadaşlar yukarda da paylaştığım gibi motoru aldık çok şükür ama şimdilik bayide bekliyor. cumartesi sabah alıp memlekete götürcem. bayi ile memleket arası 100 km. bu mesafeyi sürerek götürcem. kullanım kitapcığında 48kmyi geçmeyin diyor ama böyle bir şey şehirler arası yolda pek mümkün görünmüyor. nasıl kullanmalıyım? yardımlarınızı bekliyorum.
48 kilometre değil mil, yani 77 kilometre

LAJ3b0

RODAJ KKONUSUNDA YARDIM

48 km hızla yolmu biter Allahını seversen.... :)

servisle görüştüm.. bana söylenen 6-7.000 devri geçmeden kullan dedi.. buda aşağı yukarı 70-80 aralığında seyir demek.. Mantıklı olanda bu..

48 km de neymiş...

RODAJ KKONUSUNDA YARDIM

7.000 devir civarlarında kullan hıza kafayı takma.
--------------------------------------------------
Yeni alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız güle güle binmeyi nasip etsin.
Rodaj'ı buraya bir kez daha yazıyorum;
1- Vitesin kaç olursa olsun motoru devir saatinin (yoksa tahmini devirin) 4/3'ü seviyesinde kullanacaksın (Pulsar'da 7000 civarı)
2- Motor değişik hızlarda kullanabilmek için ara sıra vitesleri küçültüp büyütecek, gazı sürekli aynı seviyede tutmayacaksın
3- Bu işlemler sırasında önce hafif gazı yükseltip sonra kapatarak bolca motor freni yapacaksın (kompresyonu düşüreceksin)
4- Motoru 1 saat kullanıp, yarım saat dinlendireceksin

Son düzenleme:
RODAJ KKONUSUNDA YARDIM

Uzun yolda sabit hızda gideceğini düşünürsek rodajın sağlıklı olmayabilir

AHZ

Sarı ve Yeşil renkte neden 500 tl bindirim var anlamış değilim. Sarıya karşı bir sempatim var :)
(hem birikimde beklemedeyim bu esnada arayış içerisindeyim, hayırlısı)

4- Motoru 1 saat kullanıp, yarım saat dinlendireceksin
Öyle bişey yok abi. 125cc scooter değil bu motor. Onlarda da 1 saat kullanıp yarım saat dinlendirme değil. Yokuş çıktığında 1-2 dakika rölantide bekletme şeklinde yapılıyor bu. Soğutma fanının soğutması bekleniyor. Bu arada 7000 devir çok, 70-80km hızlarda yapılmalı rodaj.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar