Bajaj Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Daha önce de yazmıştım, şimdi tekrar yazıyorum, bayramda Ankara-Ordu 565km gittim tapagaz,. 2buçuk depoyu hüpletti. 200km sonra göstergede çizgi kalmamıştı ve 9buçuk litre civarı benzin aldım. Yani 4,5 lt yaktırmışım. Mengu'nün dediği gibi, hep dip gaz. Tekrar bastım, yola devam ettim, yine aynı ölçüde yaktı, 2 benzin molası ve bir de çorumda leblebi alma molası ile 6buçuk saatte gittim. 2 yan tekstil çanta ve pek de dolu olmayan sırt çantam vardı. Benzin Shell'den fuelsave, 2 yan bujiyi, Motor yağını ve filtresini bir gün önce değiştirmiştim. Merkez bujiyi değiştirmedim. Yağ Motul 5100 10w50. Gidişimin yaklaşık 4saati de vidyokaydı var.

Ankara'da 1 yılı aşkın aynı yolda hafta içi hergün işe gitgel yapıyorum 50 km (25+25), 7-9 bin devir aralığında kullanıyorum ve 230-280 km aralığında(genelde 250 km civarı) yol yapıyorum 9 litre benzinle, neredeyse hep 3.6 lt civarı yaktırıyorum, kullanım deviri benzin tüketimini çok etkiliyor.

Son düzenleme:
Normal hızda gidilirse az yakar ideal devir 6.500 devir diyelim ama devamlı dip gaz giderim yavaş gidince bir şey anlamıyorum :queen: farkında olmadan kesiciye girdiğim çok oluyor basarsan yakar basmassan yakmaz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İnsanlar herhalde bu motorun tapagazda bile 3 litre yakmasını bekliyor, ybr bile 3 litre yakıyor, benim bildiğim bu motor düşük ve orta devirlerde az yaktığı, yüksek devirde elbette yakacak başka motorlar neler yakıyor bilmiyorlar herhalde ,hemde bunun kadar performansı olmamasına rağmen.

İnsanlar herhalde bu motorun tapagazda bile 3 litre yakmasını bekliyor, ybr bile 3 litre yakıyor, benim bildiğim bu motor düşük ve orta devirlerde az yaktığı, yüksek devirde elbette yakacak başka motorlar neler yakıyor bilmiyorlar herhalde ,hemde bunun kadar performansı olmamasına rağmen.
Ben tapagazda 3 litre yakmasını beklemiyorum ama gerçek yakıt tüketimini yazınca hakaret ediliyo sürekli. Ayrıca 1 litre ile 50km yol yaptığını hiçbir şartta gözlemleyemedim.

Pulsarin yakit tuketimi beni bu zamana kadar hic rahatsiz etmedi ama burda tapa gaz gittim 2.6 lt 2.9 lt yi gecmedi diyenlerde oldu mengunun ve benim tecrube ettıgımle esdeger olarak cıkan sonuc bastımmı yakıyor söylenmek istenen bu biz tapa gaz gittşk yaktı

Super Moderator
 MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:  konu boyunca ikili yazışmalarınız takip edilmektedir şimdilik bazı mesajlarınız silinmiştir
tartışma çıkarıcı ve hakaret içerikli mesajlaşmamanızı rica ederiz
burası bilgi paylaşım yeridir birbirmizi yerden yere vurma yeri değildir
lütfen saygı çerçevesi içinde konuşalım hayırlı forumlar
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Dip gaz gitmeyin sizde 200 luk motor cani ne ki anlamiyorum zaten yaptigi 130 100 ile git az yak 3 dakka gec git hiz istiyosan racing alacaktiniz

MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:  konu boyunca ikili yazışmalarınız takip edilmektedir şimdilik bazı mesajlarınız silinmiştir
tartışma çıkarıcı ve hakaret içerikli mesajlaşmamanızı rica ederiz
burası bilgi paylaşım yeridir birbirmizi yerden yere vurma yeri değildir
lütfen saygı çerçevesi içinde konuşalım hayırlı forumlar
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Komple Pulsar kullanmayan uyeler ve Mengu haric yazilan tum mesajlari silseydiniz bari.

Bazi mesajlarin silinmesine ben de sevindim surekli tekrara ve agiz dalasina donmustu bir kac sayfa.

Ama ozellikle yorum basinda `hic bir Pulsar kullanicisinin mesajina yonelik degil, genel dusuncelerimi yazmak istiyorum` diye belirtmis olmama , ve argo kelime, asagilayici ifade kullanmama ragmen benim mesajim da silinmis.

Herkes kendi coplugunde otsun mu diyorsunuz o zaman ?

Pulsar kullanicisi bu sayfada komple krank silindir piston sekman degismis bir cbr250`nin tekrar bloktan catlamasini gelip buraya `bik bik otenlere kapak olsun` seklinde ifade edebiliyorken sorun yok, ben sadece ikinci el fiyatindaki artis ve yakit degerleriyle alakali argo kelime veya asagilama kullanmadan elestiri yazinca siliniyor.

Mesajlari komple imha etmeden once, iceriklerine daha dikkatli bakmanizi rica ediyorum. Zira burasi Bajaj Pulsar Kullanicilari Bilgi Paylasim Basligi ve almak isteyen, kullanan, almaktan vazgecen her uye olumlu ve olumsuz taraflarini yaziya dokebilir diye dusunuyorum.

Dip gaz gitmeyin sizde 200 luk motor cani ne ki anlamiyorum zaten yaptigi 130 100 ile git az yak 3 dakka gec git hiz istiyosan racing alacaktiniz

arkadaşım bu durumdan rahatsız olduğumuz yokki sen hala olayı anlamakta zorluk çekiyorsun sanırım biz çok yakıyor diye ağlamıyoruzki icabında 5-10 liralık fazla benzin koyarım gene tadını çıkartarak sürerim fakat adam kalkıp tapa gizdim 2.9 lt yaktım diyorsa orada bir sıkıntı var bastımmı yakıyor kimse kusura bakmasın

Sunu da eklemek isterim 100 km.de 125-150cc bir motorun tempolu suruste 2 ile 3.5 lt, 200-250 cc bir makinenin 3 - 4 litre civarinda yakmasi da bana gore hic mesele degil :)

Inazuma cok yakiyor asiri yakiyor oyle boyle yakmiyor benzini iciyor diyor herkes ama 100km.de yarim litre bile oynamiyor Cbr250`den ayni rotada ve ayni pilotajda.

Ama bunu 1 litre ile su kadar gidersiniz diye reklam etmek gereksiz, en az yakiyor diye israr etmek de oyle.

Yokmu beyaz pulsarlı arkadaşlar almama gün sayarken bir iki resim paylaşsanız konu benzin yakma sayfası oldu mübarek aslan besliyorsan yediğine bakmayacaksın.

Pulsar 2015 son parti lastikleri.

Benim pulsar 2015 son parti 400 km deyim.
Lastikler eskisine göre yumuşak dendi ama ıslakta virajlarda vites düşürürken çabuk kitliyor bu yüzden çok yumuşak kullanmak gerek.
Eskisini test etmedim bu yüzden karşılaştıramam.
Kuruda fena değil.
Metzellere geçmek istiyorum önümüzde koca bir kış var..
Kullanan arkadaşlardan fikir istiyorum,arada çok büyük fark var mı?
Yoksa bunlarla idare edeyim,masrafa girmeyeyim mi? Ne dersiniz.

Son düzenleme:
Benim pulsar 2015 son parti 400 km deyim.
Lastikler eskisine göre yumuşak dendi ama ıslakta virajlarda vites düşürürken çabuk kitliyor bu yüzden çok yumuşak kullanmak gerek.
Eskisini test etmedim bu yüzden karşılaştıramam.
Kuruda fena değil.
Metzellere geçmek istiyorum önümüzde koca bir kış var..
Kullanan arkadaşlardan fikir istiyorum,arada çok büyük fark var mı?
Yoksa bunlarla idare edeyim,masrafa girmeyeyim mi? Ne dersiniz.
Çok büyük fark var, eski lastikler ıslak yolu görünce çinli scooter sürermiş gibi hissettirken Metzeler'lerim japon malı racing'e biniyormuş gibi hissettirdi. Sağnak yağmurda 0-100km hız denemesi yaptım, tam gaz hızlanırken motoru sağa sola yatırdım banamısın demedi. Makaslara girerken ani frenlerde falan hiç sorun çıkartmıyo. Düşük hızda ön freni kasıtlı olarak sertçe sıktım asfalta çakıldı kaldı, kaydıramıyorum lastiği :) Ama lastiğin deseni yağmur için çok ideal, muhtemelen Pirelli Rosso 2 yağmurda bu kadar iyi değildir zaten lastiği aldığım yer de 4 mevsim bineceksen senin aldığın daha iyi dedi.

PULSARCILAR BI GUN TOPLANIP KARGA SEKMEZ YAPMAYALIMMI BILENLER BILMEYENLERE YARDIMCI OLSUN FLN

Motosikleti
Henüz yok.
Arka teker ayar numarasını kontrol edin, açıları farklı olmasın.

az önce ilk kazamı yaptım son kasa bi crv ye arkadan carptım son anda kontra yapıp pulsarı soldan vurdum sağa yattı koruma demirleri bi kaç çizik ve kıyafetteki yırtıklar hariç başka sorun yok jipin tampon stop gidik :mrgreen: verilmiş sadakamız varmış Allah kimsenin başına vermesin inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar