Merhaba,
Sonunda bu akşam maviş pulsarıma kavuştum.
Motoru aldığım yer ile ev arasında şehirler arası 50 km. mesafe var. Bu mesafede kullanımım sonucu, ilk yorumlarımı ve eski motorum olan, yamaha xt125 ile karşılaştırma mı yapmak istiyorum.
Yamaha xt125 ten sonra sanki spor araba kullanımı hissi verdi. Amortisörler oldukça sert geldi. Tekrar ediyorum ex motorum ile kıyaslıyorum. Eve gitmek için kullandığım yolun bu kadar engebeli ve bozuk olduğunu yeni pulsarım ile öğrenmiş oldum. Bir kaç engebeyi geçerken hafif motordan kalkarak gidişatımı rahatlattım.
Uzun zaman sonra bisiklete binersiniz ve bir iki gün popo ağrısı çekersiniz ya, sanıyorum bende, bir iki gün bu ağrıyı çekeceğim.
Akşam yolculuğu yaptığım için farlardan bahsedeyim. Ex motorumdan sonra yol gayet görünür ve rahattı. Hele uzunları açtığımda sanki araba farları gibi, çok ilerileri görebiliyordum.
Işıklarda, kalkarken dediğiniz gibi yüksek devirlere çıkmak gerekmiyor. Gayet güzel fıtı fıtı kalkıyor. İvmelenme geyet güzel, altınızda gücü hissediyorsunuz.
Titreşim hakkında bir iki bişi yazayım. Ex motorum ile karşılaştırınca, evet titreşim var. Ex motorumda da vardı ancak bu motor kadar bana yansımıyordu. Bu motorun daha sert oturma selesi, daha sert süspansiyonları ve biraz daha farklı oturma pozisyonundan dolayı olabilir. Yada ben alışkın değilim. Sonuç olarak daha farklı bir konsept motor kullanmaya başladım. Sonuç olarak bir motor kullanıcısıyım, uzman değilim.
Henüz bir zırıltı ile karşılaşmadım. Motorun sesi gayet hoşuma gitti.
Eve vardığımda hafif bir sırt ağrım da başladı. Çantadan mı, oturuş pozisyonundan mı çok emin değilim ama, şu gidon yükseltme aparatlarından mutlaka kısa zaman sonra edineceğim.
Aynaları, yorumlara bakarak direk değiştirdim. Orijinal aynalar olmadığı için o konuda bir yorumum yok.
Cep telefonu ile çekilmiş bir iki fotoğraf var ancak buraya yakışmaz. Yarın gündüz gözüyle bir kaç fotoğraf çektikten sonra sizinle paylaşırım. Herkese iyi akşamlar diliyorum.