Değerli arkadaşlarım iyi akşamlar.Burada yazılan şeyleri okuyunca bazı arkadaşlarımızın empatisinin zayıf olduğunu,kimilerininde basit kaygılarla burada feveyan ettiklerini görüyorum.
1.Bajaj kötü bir marka değildir.
2.Pulsar yurtdışında denenmemiştir,kötü kalitesiz bir motor değildir.Bu motor 250000 kilometre hariç ülkelerde kullanılmıştır.Duke 200 ile yakın kardeştir fakat ön amortisör ve motor yapısı ile daha uysal,kullanımı daha rahat bir motordur.Kullandım biliyorum.
3.Kuralakan servis hizmetleri kötü değildir fakat istisnai olarak pek iyi durumda da değildir.Daha iyisi yapılabilinir.Servis sağlayıcılar yüksek araba ayarında teknoloji ile başbaşadır.
4.Bu motorun tespit edilmiş kronik sorunu yoktur.
Ama bütün bunlar aracın uygunsuz zamanda durmasını,elektrik kesmesi(reset) gerçeğini yok etmiyor.Debriyaj sıkılarak yokuş inilebilinir arkadaşlar.Arabada da inilir motorda da inilir.Hayatında motor kullanmamış kişiler bu konuda yorum yaparken arabayı düşünsünler lütfen,yakıt sonuna kadar bitmedikçe sağlıklı motor durmaz.Bunların hepside basit açıklanalibir giderilebilir sorunlardır.Bunlar bir motorun kötü olduğunu göstermez.Bunlar bütün pulsarlarda yoktur olsa bile kötü olduğunu göstermez.Motorun ayrodinamiği bozuktur.Motor yetersizdir,fazladır,tekerlek çapı aks mesafesii,direksiyon amortisör açısı kötüdür,malzeme kalitesi kötüdür.Bunların hiçbirinden bu motorda bahsedilemez.Burada bahsedilen sorunlar mekanik yada elektriksel giderilebilinir sorunlardır.Bir motor rolantiye düştüğünde duruyorsa bunu durduran sebeb araştırılmalıdır.Yine bir motor anahtar on konumuna alındıktan sonra yeniden on konumuna alınırken yaptığı işlemi yapıyorsa buda araştırlmalıdır.Bunu yapabiliyor demekki elektrik yeterli.Bir kullanıcı bir sorun getirdiğinde teşhise yönelik başat olgu sorunun varlığına karşı tarafın (servis)inanmasıdır.Şimdi yaşanılan sorunda ne yapılmış.Teşhis yanlış konulmuş Tamer beyin aküsü tam dört defa değiştirilmiş.Demekki servis aküde yeterli elektrik olmadığını her seferinde görmüş fakat bunun nedenlerine inmeden üst üste akü değiştirmiş.Bir yerde elektiriği kesen, aküyü zayıf düşüren yada belirli bir zafıylama anında hatta giderken elektiriği kesken bir mekanizma yada iletişim sorunu var.Bununla ilgili çalıştıklarına ben eminim henüz iletilmiş bir sonuç yok.
Peki tamer beyin bu işteki sorumluluğu ne? Giderken aynayı düzelmesimi,sürekli elinin debriyajda olamamasımı yada tecrübesiz olmasımı hayır Tamer beyin burada hepsini yapsa da dört kez gittiği servise güvanmekten başka sorumluluğu yoktur.Ona bu güveni veren kurum yöneticileri,onu sorunu yine de aküde olduğuna dördüncüde de ikna cürretini gösteren servis sağlayıcılar sorumludur.Kişi çok sevdğini şimdi dahi ifade ettiği motorundan düşmüştür.Kişi bu motoru eşiyle de kullandığını onunda bu kazada yara almamasından ötürü mutluluğunu dile getirmektedir.Peki sevgili arkadaşlar sizin de başınıza böyle bir olay istemem ama yarın gelse yine aynı cesaretle bu yazılanlardan sıkılacmısınız.Yine tekrarlıyorum bu iyi niyetli arkadaşımızın motoru iade alınmalı yerine yenisi verilmelidir.Servisler bu iki konuda durma ve reset koularında teşhis koyduklarını duyurmalıdır.Bunlar Bajajın türkiye rotasını,Kuralkanın servis karnesini belirleyecektir.Biz müşteriler içinse müşteri memnuniyetini arttıracak severek bindiğimiz motorlarımıza bağlılığımızı pekiştirecektir.Aksi takdirde bu yazılanlar bize ait bu forum durdukça hem motorumuza hak etmediği bir kötü ün ve yine kuralkana da bir başarısızlık karnesi olacaktır.Hata kabul etmek bir ERDEM dir.Saygılar.
Duke ile yakın kardeş değildir..;
ön amrtisör ve motor yapısı (Pulsar tek eksantrik-Duke çift eksantrik,Pulsar 3 buji-Duke 1 buji),
fren sistemi tamamen farklı (Duke de radial bağlantılı 4 pistonlu kalper var-Pulsar klasik 2 pistonlu kaliper
arka amortisör Pulsarda gaz ayarlı,Duke ters konumlu (WP monoshock) var
Arka maşa Pulsar'da demir-Duke'de alüminyum döküm,
Göstergeler de çok farklı (Düke de yol bilgisayarlı full dijital tam donanımlı-Pulsarda hararet göstergesi ve vites göst. gibi temel bilgiler dahi yok,
Duke'de çelik örgülü fren hortumları(ön-arka)-Pulsar da kauçuk fren hortumları var,
Daha aklıma gelmeyen bir sürü farklılık...
En önemli fark ta Duke bozulmuyor,stop etmiyor,reset atmıyo,denge sensörü zırıldamıyor,yağ kaçırmıyor,orjinal lastikleri tükürük görünce kaymıyor...Nerden mi biliyorum...(4.600km'dir kullanıyorum(2014 abs siz)-abim 40.000km'yi devirdi(2013 model abs li) sıkıntısız...
Saygılar.