sen nasıl iki lastik de aynı diyebiliyorsun aklım almıyor. allahaşkına ekonomi arkadaşım hiç sağlam viraj yapabileceğin bir motoru birbirinin uç noktaları olan(sava ve pilot gibi) lastiklerle sürmeyi denedin mi? yağmurda ıslak yolda ne kadar yol yaptın? o lastik ısınıyor merak etme. suyu buharlaştıracak ısıya ulaşmıyor ama ısınıyor. ya bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya ne kadar meraklısınız siz ya!
Ben ekonomi arkadaşın yazısının hiç bir yerinde "iki lastik de aynı" ifadesini göremedim, ona benzer bir ifade de çıkaramadım, siz nasıl bu çıkarımı yapıp da niye bukadar atarlandınız onu da anlamadım

En fazla çıkarabildiğim anlam "pilot street'in orjinal lastiğe kıyasla bu kadar fiyatı haketmediği". Bu da kişiye göre değişir(Mesela Bana göre benim hatamı%10 kapatsa bile önemli, onun için metzeler lasertec takımı alıcam gelecek aya, 500tl takımı ama
bana göre hakediyor). "Deneyip görücem inşallah" diye de belirtmiş.
Adam "lastik isinsa bile yerdeki azıcık yağmur sepelemesi uzerinden geçince veya hafif bir su birikintisinden gecince LASTIK ANİDEN SOĞUYOR e noluyor hacı yol tutus falan azalıyor" demiş, e doğru da demiş, siz bunu "o lastik ısınıyor merak etme. suyu buharlaştıracak ısıya ulaşmıyor ama ısınıyor"a, yani neredeyse "adam lastik ısınmıyor demiş"e çekmişsiniz. İkisi farklı şeyler, ne yani sizin ısınan lastiğiniz yağmura/suya girince soğumuyor mu hiç, lastiğe gelen su daha gelmeden uçup gidiyor mu!!??
Ekonomi'yi tanımam etmem, avukatlığını da yapmış olmak gibi olmasın ama ortamı hiçyoktan gerecek bir mesaj atmışsınız.
Şu motorculuğa da askerlik muamelesi yapıp " sen daha ne kadar yol yaptın" gibisinden "senin daha şafağın çok"a ithafen yapılmış laflar da çok bir şey ifade etmiyor, geçin bunları artık, yol yapmış olmak iyi bir motorcu olmanın sadece bir kısmı, bunun gibi bir çok ayağı daha var "iyi motorcu" tanımını belirleyen. Siz belki/mutlaka çok iyi/bilgili/deneyimli bir motorcusunuzdur ama yazdıklarınızdan bunları çıkaramıyorum ne yazık ki.
Hergün git-gel 50km aynı yolu alan birisiyim, gelecek ay nasip olur da metzeleri alınca ben de deneyimlerimi aktarırım burada.
İyi forumlar herkese.