Dün gece yazmış olduğum ve gece olması nedeni ile biraz karmaşık olan bu yazıya biraz daha açıklayıcı bir dil ile tekrar dile getirmek istiyorum. Öncelikle aranıza katılmaktan mutluyum fakat motorla ilgili sorun yaşadığım içinde içim baya bir üzüntü dolu.
5-6 gün kadar önce kardeşimin isteği üzerine alınan Pulsar 200ns motor ilk günden beri arızalıymış ve benim bunu fark etmem 2 günü aldığı için biraz geciktik. Olay şu şekilde gerçekleşiyor. Ben motoru alıyorum ve servisten eve geliyorum. Motoru ben araştırıp almadığım için forumlardan bilgi edinmek için yaklaşık 2 gün araştırma yaptım. Burada'da başlangıçtan beri 25 sayfa kadar okudum. Ardından kardeşiminde uyarması ile motor arıza lambasının yandığını fark ettim. İlk vitesli motor tecrübemdi ve ben lambanın yanık olduğunu fark etmeden önce yolda yokuş yukarı kalkamadığı için motoru stop ettirdim. Yokuş dediğim yer dik bir yer deği max 15 derece kadardır tahmini. Ardından düz yolda devam ederken motor bir ara gaz kesti ve hızlanmadı. Alırken 20 liralık benzin atılmasını söylemiştim aldığım bayiye parası karşılığında tabi. Unuttuklarını düşündüm ve göstergeye baktım doluluk çizgisi yoktu. Ardından yine 15 derece kadarlık bir yokuşta devam ederken motorun zorlandığını fark ettim. 3. viteste ve yaklaşık 4 bin devirde girdiğim yokuşta vites düşürerek devam ettim ama motorda bir aksaklık var gibiydi. Ardından benzincide durdum ve depoyu açıp kontrol ettiğimde içinde benzin olduğunu gördüm. Depoyu fulleyip yoluma devam ettim ve yolda karşılaştığım sorunu kafaya takmadım. Sonuçta hem motorun hemde vites teknolojisinin yabancısıydım benden kaynaklı olduğunu düşündüm. Ardından kullanmaya devam ettim haliyle. Ertesi gün ufak bir gezinti için yola çıktım. Burada yaklaşık 30 derecelik bir yokuş var 15 - 20 dk kullanım sonunda oraya girdim. 2. viteste girdiğim yokuşta daha başında çekemedi ve yavaşlayarak 1. vitese düştüm. 1. vitese düşüş devrim 4bindi lakin gaz verince motor gazı almadı ve durmaya başladı. Anlık bu olay sonrası motor aniden gazı almaya başladı ve beni arkaya doğru iterek ani kalkış yapar gibi hızlandı. Ardından yokuş bitiminde olayı çok önemsemeyip yoluma devam ettim.
Bu olaylar arıza ışığını fark etmeden önce yaşanan olaylar. Ardından ışığı fark edince babama anlattım olayı ve servise gitmemi söyledi. Cuma günü gittiğim servis pazartesi gelmemi şuan bakamayacağını söyledi. Pazartesi olup tekrar gittiğimde durumu anlattım ve motor kalsın bakacağız dedi. Ertesi gün arayıp durumun egzoza bağlı bir sersörde olabileceğini (sensörün bir adı var ama bilmiyorum kusura bakmayın) söyledi. Sensörü söküp tekrar taktığını söyledi. Motoru almamı ve kullanmamı söyledi. Lakin arıza ışığı yanmaya devam ediyordu. Alamasam daha iyi olacağını sonuçta ışık sönmediine göre bir sorun olabileceğini söyledim. Test etmeden bilemeyiz dedi ve motoru verdi. Elinde test aleti olmadığını istediğini ve geldiğinde tekrar gelip gerekirse beyne reset atcağını söyledi ve gönderdi beni. Ardından testler sırasında ben bir durum fark etmedim lakin. Yaklaşık bu yazıyı yazmamdan 2 saat kadar önce kardeşim motorun yokuşta aynı şekilde gaz kestiğini söyledi. Bende motoru çalıştırken falan tek seferde çalışmadığı biraz gaz verip çalıştırmam gerektiğini ve ayrıca yolda falan 5-6 sefer stop ettiğini gözlemledim. Yolda boşta giderken bile stop ettiğini gözlemyebildim ayrıca kalan 4-5 seferde çalıştırmadan sonra yada park sırasında stop etti.
Şuan servise gitmek istemiyorum çünkü bir tatsızlık çıkacak. Aldığım sıfır motorda arıza var ve bunu kabul etmekte zorlanıyorlar. Ekrem bey ile irtibata geçmeye çalışıyorum. Benden bilgilerimi istedi arayacağını söyledi ve ben şuan beklemedeyim. En kısa sürede mümkünde iade alınıp yeni motor verilmesini isityorum. Sonuçları buradan size bildirmeye devam edeceğim. Umarım en kısa sürede bir çözüme kavuşuruz.