Birkaç sayfadır yapılan mesnetsiz ve tamamen öngörülere dayanan eleştirilere gerekli cevabı zaten arkadaşlar vermişler. Forum mantalitesinin dışına çıkan, polemiğe zorlayan ve kışkırtan bu yazılar yüzünden foruma nitelik sorunu yaşattıklarının da farkında değiller maalesef.
Bu forumun sakinleri kullanıcıların deneyimlerini, ilgi duyanlara objektif olarak aktarmak yerine, bu motosikletin selesine bile oturmamış “deneyimli”(!) arkadaşların b…k atmalarıyla uğraşmak zorunda kalıyorlar.
“Eleştiri hakkımı kullanıyorum” edasıyla yaptıkları dayanaksız ve bilgisiz eleştirilerine gelen karşı cevaba da marka fanatikliği yaftasını yapıştırıp polemik yaratıyorlar ve dahası “Ben düşüncemi paylaşıyorum, eleştiriye katlanın biraz” diyorlar…
Bir sefer eleştiri kavramından bi haberler. Bir şeyi eleştirirken onun hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olunması gerekir. Ve bu tecrübeye dayanarak varsa eleştiriler yapılır. Varsayımla, kehanetle, bence’yle dayanaksız ve öngörüyle eleştiri yapılmaz. Bu sadece kişisel görüştür ve o da o kişiyi bağlar. Fakat bu öngörünüzü dikte etmeye çalıştığınız anda tepki çekmeniz de kaçınılmazdır ki bu seferde siz katlanacaksanız.
Dahası Türkiye pazarına sunulan çoğu motosikletin standardında olmayan özellikleri Pulsar’ın eksikliği gibi sunmaya ve bize inandırma gayretiyle de saçmalamakta tavan yapıyorsunuz.
Satın almaya niyetli arkadaşlara kılavuz olması dileğiyle 1500Km’lik deneyimim:
EKSİLERİ
1) Artçı selesi sert, uzun kullanımda rahatsız edebiliyor. (Çözümü çok basit.)
2) Aynaların kör noktası fazla, görüşü zayıflatıyor. (Ben TVS’nin aynasını taktım. Çok güzel oldu, kör nokta yok, görüş açısı gayet güzel.)
3) Orta sehpanın olmaması benim gibi kendi işini kendi yapanlara dezavantaj (ama unutulmamalı ki pek çok marka ve modelde orta ayaklık standart donanıma girmiyor).
4) Lastikler; daha iyi olabilirdi belki. Ama ülkemize gelen pek çok marka ve modelin kanayan yarası. Ama alır almaz değiştirmenizi gerektirecek kalitesizlikte değil. Asfaltta yol tutuşu tatminkar. Islak zeninde test etmedim. Stabilize yolda (toprak, çakıllı) test ettim dokusu gereği yol tutuşu iyi değil, iyi markanın da tutuşu olmaz bence, çünkü benzer tabanlar kullanılıyor.
5) İvmelenmesi çok yüksek, alışık olmayanları zorlayabilir.
ARTILARI
1) Fiyatından beklenmeyecek bir güç ve performansa sahip. 200cc olmasına karşın 500-700cc gibi motorlarla Türkiye yol şartlarında beraberce seyahat edebilme imkânı veriyor, eziklik hissettirmiyor.
2) Sıvı soğutmalı, enjeksiyonlu, 3 buji ve 4 valf. Bu özellikleri ile aynı segmentteki rakiplerine bariz bir fark atıyor. Ve bu farkı yolda hissediyorsunuz.
3) Tasarım dikkat çekici, işçilik kalitesi tatminkar. Boyasında kaynağında bir kalitesizlik göze çarpmıyor. Yakıt durumu gayet iyi; benim ş.içi tüketimim 100km/3.2Lt
4) İvmelenme ve atikliği sizi araç arkasına mahkûm bırakmadığı gibi şehir içi sıkışık trafikte avantaj kazandırıyor. Kıvrak ve seri motor. Sizi üzmüyor ve beklentinize cevap veriyor.
5) Önceki ithalatlarının bazılarından ağzı yanmış bir distribütörünüz var. Sizi yolda bırakmamaya azimliler ve herhangi bir sorun ile karşılaştığınızda (ki yok denecek kadar az) size hemen yanıt veriyorlar. Muhatabınızı var. Yedek parça ucuz ve perakende de alabiliyorsunuz.
6) Dandik bir plastik karenajı yok, fren sistemi üst seviyenin bir altı, size sürüşte risk yaratmıyor. Oturuş pozisyonu iyi uzun kullanımda rahatsız etmiyor.
7) Bajaj Pulsar200NS ülkemizde yeni ama uzun yıllardır yollarda. Üretimde 10.yılını bitirdiler.
Sağlıcakla kalın, iyi günlerde kullanın.