selamlar, fikrimi beyan edip etmemek arasında kaldım, illaki banada fanatik 1-2 arkadaş tepki cevabı yazacaktır ama umrumda değil çünki biliyorumi oralarda biryerde benim yazdığımı okuyup, kaale alıp, bunu yada başka motoru "haaa" diyecek biri illaki olacaktır, benim yapamadığımın tersine..

)
öncelikle ben 45 yaşındayım ve bir sürü irili ufaklı motorum oldu 30+ yıllık kullanıcı olarak hani bildiğiniz mobiletle başlayıp 1100 xx blackbirde kadar çıkmış sonra 1300 yamaha ile kaza yapıp tekrar cc küçültmüş sıradan tiplerden biriyim.
Şuan 1 büyük 900 lük enduro birde 200 lük rks 200 titanik im var şehiriçi için.
lafı uzatmakta istemiyorum ama şöyle bir birikim oldu bende;
sırasıyla honda, yamaha, suzuki ve kawasaki kalite anlamında süper motorlar. özellikle honda ve yamaha her segmentte iyi...almanları, italyanları ve diğer avrupa motorları kendi içlerinde değerlendirmek gereksede hepside en az bir kawa niteliğine sahipler. yani bu motorlar iyi motorlar. şimdi evet bunlar pahalı..parçada pahalı. ama toyota gibi düşünmek gerek. yani japon olduğu için vs değil araba cidden 10 numara. honda da öyle ne derseniz deyin honda motorda 1 numaraya hep oynar. bu bağlamda bir TATA mesela hint malıdır yılların firması dev kamyonları yapıyorlar dimi, ama kalite olarak yinede vasatlar. dünyaya yayılamamış olma sebebi bu. toyota-honda değil yani. bajaj iyi olabilir çok iyide olabilir ama sizce toyota olabilirmi? olamaz.çünki 10 yıl sonra yakalayacağım dese toyota yerinde durmadığı için yine yakalayamaz.
marka; ilk husus, marka herşeye rağmen sıralamaya sokulsa çok geride kalır, (hintli olmasının, tanınmışlığın dışında bu dediğim).
fiyat-kalite ; yani araba için parça alırken bile "yan sanayi " denilen bir olay var ve fiyatı orjinaline göre yarıya bile düşebiliyor. fark yokmu sizce? var. biri dha kaliteli , neden? çünki kalıbı malzemesi işçiliği daha iyi. zaten geriyede birşey kalmıyor. biri merdiven altında üretilmiş öteki fabrikanın mühendisinden işçisine verdiği emekle tam olması gerektiği gibi. kasklar için hep derizki ya aynı para malzeme aynı eee neden pahalı.değil işte. değil yani.farklı..o yüzden bajaj ucuz olacak honda daha pahalı. kimi demişki ktm nin freniyse neden farklı olsun..

)..e ucuz olsun diye. canım el kadar diskin malzemesi kötü olsa ne kazanacakki üretici demeyin, kazanır, lastikten 3 diskten 4 plastikten 2 derken birde bakmışsınız maliyet %30 daha ucuz..

..ha şimdi ne kadar ekmek o kadar köfte dediğimiz noktaya geldik, evet ucuz olması önemliyse alınır.
kullanım; yani arka kayar, yok vites boşa geçer, ampul patlar, yağ yakar sele sert, fren dandik vs yazanlar olmuş. olabilir, ucuzsa oda olur (vites olayı önemli ama, adama kaza yaptırır, sollarken vites lazım yokşa ya kamyonun altına yada karşıdan gelene allah göstermesin.) . göze alınabilir. motor heves işi birazda yapar yapar kullanırsınız sizi delietmediği sürece.
dayanıklılık; onu şuan sadece allah bilir.
satış ; bugün baktım ilanlara daha 2 ay önce girmiş motora iyimser satıcılar yazmışlar 9000 filan. umarım satarlar. ama bence asla bir honda cbf 150 yada ybr 125 gibi satılmayacak o kesin.üstelik pahalıda 7300 + plaka ruhsat daha lastik değiştirmeden 8000 oluverir. yani satarım canım diye özellikle küçük şehirdekiler düşünmesin.
nerden çıkarıyorum bunları : RKS 200 ü alırken aynı yollardan geçtim. çok methediliyordu 3 ayda bende sıfır aldım 4900 a. şimdi çantası sis farları gayet güzel kullanıyorum geçen satayım dedim 3750 ye yüzüne bakan olmadı..

.1 senelik motor ..13.000 de sıfır hata..ha ben bilerek aldım honda ve yamaha küçük geldi. eski keeway in ürünü. ve oldukça kaliteli aslında forumlarda okuduğum sorunların hiçbiride olmadı bende..amaaaa...işte o ve burnun gibi forumlarda yazılan olumsuz yazılar 2 gün sonra olayı şu hale getiriyor. adam arıyor alıcı gibi diyorki ee motor ışıkta duruyormuş..

)yok diyorum kim dedi..ee forumlarda var..yok başkası 4 lt yakıyormuş, kim söyledi yok öylebirşey..e forumda var..yok bu yok şu motor iyi olsada adı çıkarsa kötü. kara listeye girip unutuluyor. ben rks yi arabadan ekonomi için aldım bana 7000 tl kazandrımış oldu o yüzden ynsa sorun yok.

)..ama insanın siniri bozuluyor yinede.
pulsar iyidir kötürüdr hızlıdır yavaştır kalitesi şöyledir bunları boşverin, eğer paranız çoksa ve tipi güzel diyorsanız, alın ama riske girdiğinizi unutmayın.1 sene sonra yarı fiyatına satamayabilirsiniz. ha diyorsanızki ben 5 yıl binerim sorun yok, yine alın. ama, ben yeni kullanıcıyım 1 sene bile sürmez satarım, hem yeniyim servise bağımlıyım diyorsanız, sakın almayın. sakın. gidin 4000 fazla verin japon alın, ya da cbf 150 ybr 125 alın.500 altına satarsınız. bu motordan beklentili olmayın. ben bir ticari araç aldım 98 model ford transit 10.000 verdim. bugün 8.000 tl iyi para. şey diyenlere inanmayın. o tip fanatikler heryerde olur; "motor bomba şunun ayarında yok bunun gibi bu fiyata bedava.." yok öyle birşey..8.000 tl ye alabileceğiniz tonla 2. el motorda var.
kalın sağlıcakla..