çok buji gercekten cok verim mi demek?
bakınız tek bujili bajaj discover 100, 91 veya 102 km gidiyor
bakım konusu 90 tl pulsar (5.000 km)
1.3 dizel araba bakımı 70 lira 4 litre yağ (araba 3 litre alıyor 1 litresi pet sisede bagaja)
33 tl filtreler hava yag yakit filtreler orijinal
toplam 103 tl işçilik benden 10.000 bakimi bu bu arada
pulsar 10 bin km de 90x2=180 tl bakim ucreti
kitapçık 1000 km de bir yag degisimi öneriyor
bajaj 5.000 km yag degisim periyodunu neye göre oneriyor anlamadim açıklama yapabilen de çıkmadı
islak kavramali yag içinde debriyaj
neden cinli de 1000 de bajaj da 5 bin hatta ozel yagiyla 10 bin km (10.000 km)
araba 3.4 mazot yakarken pulsar tek kişi 3 litre benzin yakması az sayilmaz
pulsarin sürücü ayak koyma yerleri incecik ve katlanabilir
pek guven vermedi bana açıkçası titresimi emmesi için daha kalin dizayn edilebilirdi
carpmaya karsi kullanıcı ayagini korumasi acisindan katlanabilir olmamasi gerekirdi diye düşünüyorum
kaç kere yazdım 110 sayfanın toplasan 15-20 sayfası motorla ilgili konuşmalar. Allahın izniyle alayım şu motoru bi hergün motorla ilgili bilgi aktarıcam sözl:
çok buji gercekten cok verim mi demek?
bakınız tek bujili bajaj discover 100, 91 veya 102 km gidiyor
bor zamanlar traş bicaginda yarış vardı 5 bicaga kadar artırdılar hatta 10 bicakli tras bıçağı reklami cikmaya başladı dalga gecmek amacıyla
bakım konusu 90 tl pulsar (5.000 km)
1.3 dizel araba bakımı 70 lira 4 litre yağ (araba 3 litre alıyor 1 litresi pet sisede bagaja)
33 tl filtreler hava yag yakit filtreler orijinal
toplam 103 tl işçilik benden 10.000 bakimi bu bu arada
pulsar 10 bin km de 90x2=180 tl bakim ucreti
100 mg prince bakımı
1 litre sentetik po yağ 11.6 tl
filtre yok metal suzek var huff huff yapip geri tak
zincir gerdir yagla oldu bitti
total 11.6 tl
artik 1500 2500 kac km surersen
kitapçık 1000 km de bir yag degisimi öneriyor
bajaj 5.000 km yag degisim periyodunu neye göre oneriyor anlamadim açıklama yapabilen de çıkmadı
islak kavramali yag içinde debriyaj
neden cinli de 1000 de bajaj da 5 bin hatta ozel yagiyla 10 bin km (10.000 km)
orta sehpa 125 mh drift sehpasi 16.5 tl
belki de ufak bir modifiyeyle uyar veya buna uyabilecek baska sehpa bulunabilir 125 seyhan vs arastirilabilir
pulsarin sürücü ayak koyma yerleri incecik ve katlanabilir
pek guven vermedi bana açıkçası titresimi emmesi için daha kalin dizayn edilebilirdi
carpmaya karsi kullanıcı ayagini korumasi acisindan katlanabilir olmamasi gerekirdi diye düşünüyorum
kalın lastik iş ayakkabısı giyilebilir titreşim e care olarak
pulsar testi bildigim kadarıyla bayilerde mevcut değil
araba 3.4 mazot yakarken pulsar tek kişi 3 litre benzin yakması az sayilmaz
dizel araç 3.4litre /100 km x4.45 (mazot)=15.13 kuruş
pulsar 3x5.13 (benzin)=15.39 kuruş
görüldüğü üzre araba kadar yakıyor
5 kisi gittiginizi hesap ederseniz araba cok daha cazip sehirdisinda
yediginiz ruzgar
titresim
kisaca konforsuzluk çabası
yakit tuketim fabrika verileri icin bakınız
www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/PUNTO/Teknik.aspx
aea reklam kokan hareketler yapmış
kask kamerasinda kaydı falan diyor teker için
başka motor yorumunda nolmus kaydiysa diyor
napsin ışte ortama gore yorum
tam bir özgürlük yok yorumlarında
sonuçta ekmek derdinde o da dogal karsilamak gerek
bajaj bir turlu sponsor olamadi o da ona göre tavir aldı
ballandira ballandira anlatım sergilemedi
bu aralar millet uzun uzun yazıyor ne iş anlamadim
sinavda olsa o kadar metinden korkarsınız simdi okumaktan korkmuyorsunuz
motorunuz az yaksin
discover 100 gelirse cok iyi olur
Ekonomi başlamış yine
EKONOMİ Allah aşkına cevap ver. 1,3 BENZİNLİ bir araç ne kadar yakıyor da sen benzinli bir motor ile mazotlu bir arabayı kıyaslıyorsun?
Mazotlu aracın çalışma prensibi farklı/ benzinli aracın çalışma prensibi farklı. Lütfen Cahilce konuşmayalım.
eğer sen aracının bakımını garanti kapsamında bir FIAT bayiisine götürüpte o rakamı alıyorsan o servisin denetime ihtiyacı var.
sanki senden başka o aracı ve başka araçları kullanan kişi yok ve senden başka servise giden insan yok ve senden başka MONDIAL kullanan yok.
öncelikle düşüncelerinizi paylaştığınız için tesekkur ederim
1.2 benzinli araç şehiriçi 8+ litre civari benzin yakar kisaca yakar
mesele verim almak
nasil daha fazla verim alabiliriz nasıl verdigimiz paranın karşılığını alabiliriz
gerekirse elma ile armutu da karsilastirabiliriz düşünce özgürlüğü denen birsey var anayasada farkedemeyenler olabilir dusunceyi yayma basin yayin hakki da var herkesin
e tabi elestiri hakkiniz da mevcut
x tl param var marketteyim elma mi alsam daha iyi olur
yoksa karpuz alsam da daha fazla kisi mi faydalansa gibi de dusunebiliriz
kardesim al iste hepsinden 3 er kilo diye bir fikir gelebilir de
ama asgari ucretle gecinen kira veren var herkese uymayabilir bu fikir. borcu olan vb.
kiyas yaparken geniş düşünmek adına motorsikletle arabayi kiyasladim motosiklet forumunda araba demekten.cekinmemize gerek yok
yağ filtre değişimini 20 tlye yapan yerler var araba için
yagcidan yağ alip ucretsiz yağ değişimi yapilan yerler var
fiat marka otonun yetkili servisinin fahiş fiyatları olması verilen hizmetin farklı olduğu anlamına gelmiyor garanti bozulmasin diye eli mahkum milletin. dandik yag koysalar sesini cikaramazsin pardon araç servisteyken iceri girmen yasak oyle usta basinda durma falan yok bildiğim kadarıyla
dune kadar bajaj servisi sıfır pulsarin yağ tahliye vidasini gevşek teslim ediyordu hangi servisten bahsediyorsunuz
hangi bakimdan bahsediyorsunuz veya hangi hizmetten
filtreyi degistirmeyen servis haberleri daha tazeliğini yitirmedi
yag filtre degisimini 450-500 tl ye yapan servisler de mevcut
opel astra ve nissan qq için
gerekirse elma ile armutu da karsilastirabiliriz düşünce özgürlüğü denen birsey var anayasada farkedemeyenler olabilir dusunceyi yayma basin yayin hakki da var herkesin
e tabi elestiri hakkiniz da mevcut
x tl param var marketteyim elma mi alsam daha iyi olur
yoksa karpuz alsam da daha fazla kisi mi faydalansa gibi de dusunebiliriz
kardesim al iste hepsinden 3 er kilo diye bir fikir gelebilir de
ama asgari ucretle gecinen kira veren var herkese uymayabilir bu fikir. borcu olan vb.
yağ filtre değişimini 20 tlye yapan yerler var araba için
yagcidan yağ alip ucretsiz yağ değişimi yapilan yerler var
fiat marka otonun yetkili servisinin fahiş fiyatları olması verilen hizmetin farklı olduğu anlamına gelmiyor garanti bozulmasin diye eli mahkum milletin.
pulsar piyasaya girdi alan da almayan da kafayı yedi
her gün bu sayfayı kontrol ediyorum aklı başında yorum sayısı çok az
pulsarı olan arkadaşlarımdan ricam; motorunuza yapılan eleştirilere cevap yetiştirmek yerine kendi yorumlarınızı yazın, fotoğraflarınızı paylaşın ve bol bol video ekleyin. bu gün 5 yaşında çocuğun elinde bile video çeken fotoğraf çeken telefonlar var. hayırlı günler, bol gezmeler...
Merhaba arkadaşlar
bayram oncesi istanbul-altinoluk(edremit)seyahat planliyorum.allah nasip ederse istanbuldan feribotla bursa ya gidecegim.bursa-balikesir-altinoluk yolculugunda dikkat etmem veya bilmem gereken bir konu varmi?desteginizi rica ediyorum.herkese saygilar selamlar
Mesele uzum yemekten cok bagciyi dovme olayina geldi.AEA vb herhangi bir uzman kisinin bilgi birikimi, sahip oldugu teknik , aktuel , aldigi egitimler , katildigi sektorel lansmanlar vb. Ust uste konuldugunda her hangi bir motosiklet icin diledigi yorumu ysomakta serbesttir.
Sizin kac tane AEA donaniminda tanidiginiz var ki bu adami sorguluyorsunuz..Bana AEA dan sonra ikinxi ucuncu adami soyleyin? Varmi yok..boyle abuk subuk mesnetsiz elestrileri ben alsam bu isi zaten yapmazdim.
selamlar, fikrimi beyan edip etmemek arasında kaldım, illaki banada fanatik 1-2 arkadaş tepki cevabı yazacaktır ama umrumda değil çünki biliyorumi oralarda biryerde benim yazdığımı okuyup, kaale alıp, bunu yada başka motoru "haaa" diyecek biri illaki olacaktır, benim yapamadığımın tersine..)
öncelikle ben 45 yaşındayım ve bir sürü irili ufaklı motorum oldu 30+ yıllık kullanıcı olarak hani bildiğiniz mobiletle başlayıp 1100 xx blackbirde kadar çıkmış sonra 1300 yamaha ile kaza yapıp tekrar cc küçültmüş sıradan tiplerden biriyim.
Şuan 1 büyük 900 lük enduro birde 200 lük rks 200 titanik im var şehiriçi için.
lafı uzatmakta istemiyorum ama şöyle bir birikim oldu bende;
sırasıyla honda, yamaha, suzuki ve kawasaki kalite anlamında süper motorlar. özellikle honda ve yamaha her segmentte iyi...almanları, italyanları ve diğer avrupa motorları kendi içlerinde değerlendirmek gereksede hepside en az bir kawa niteliğine sahipler. yani bu motorlar iyi motorlar. şimdi evet bunlar pahalı..parçada pahalı. ama toyota gibi düşünmek gerek. yani japon olduğu için vs değil araba cidden 10 numara. honda da öyle ne derseniz deyin honda motorda 1 numaraya hep oynar. bu bağlamda bir TATA mesela hint malıdır yılların firması dev kamyonları yapıyorlar dimi, ama kalite olarak yinede vasatlar. dünyaya yayılamamış olma sebebi bu. toyota-honda değil yani. bajaj iyi olabilir çok iyide olabilir ama sizce toyota olabilirmi? olamaz.çünki 10 yıl sonra yakalayacağım dese toyota yerinde durmadığı için yine yakalayamaz.
marka; ilk husus, marka herşeye rağmen sıralamaya sokulsa çok geride kalır, (hintli olmasının, tanınmışlığın dışında bu dediğim).
fiyat-kalite ; yani araba için parça alırken bile "yan sanayi " denilen bir olay var ve fiyatı orjinaline göre yarıya bile düşebiliyor. fark yokmu sizce? var. biri dha kaliteli , neden? çünki kalıbı malzemesi işçiliği daha iyi. zaten geriyede birşey kalmıyor. biri merdiven altında üretilmiş öteki fabrikanın mühendisinden işçisine verdiği emekle tam olması gerektiği gibi. kasklar için hep derizki ya aynı para malzeme aynı eee neden pahalı.değil işte. değil yani.farklı..o yüzden bajaj ucuz olacak honda daha pahalı. kimi demişki ktm nin freniyse neden farklı olsun..)..e ucuz olsun diye. canım el kadar diskin malzemesi kötü olsa ne kazanacakki üretici demeyin, kazanır, lastikten 3 diskten 4 plastikten 2 derken birde bakmışsınız maliyet %30 daha ucuz..
..ha şimdi ne kadar ekmek o kadar köfte dediğimiz noktaya geldik, evet ucuz olması önemliyse alınır.
kullanım; yani arka kayar, yok vites boşa geçer, ampul patlar, yağ yakar sele sert, fren dandik vs yazanlar olmuş. olabilir, ucuzsa oda olur (vites olayı önemli ama, adama kaza yaptırır, sollarken vites lazım yokşa ya kamyonun altına yada karşıdan gelene allah göstermesin.) . göze alınabilir. motor heves işi birazda yapar yapar kullanırsınız sizi delietmediği sürece.
dayanıklılık; onu şuan sadece allah bilir.
satış ; bugün baktım ilanlara daha 2 ay önce girmiş motora iyimser satıcılar yazmışlar 9000 filan. umarım satarlar. ama bence asla bir honda cbf 150 yada ybr 125 gibi satılmayacak o kesin.üstelik pahalıda 7300 + plaka ruhsat daha lastik değiştirmeden 8000 oluverir. yani satarım canım diye özellikle küçük şehirdekiler düşünmesin.
nerden çıkarıyorum bunları : RKS 200 ü alırken aynı yollardan geçtim. çok methediliyordu 3 ayda bende sıfır aldım 4900 a. şimdi çantası sis farları gayet güzel kullanıyorum geçen satayım dedim 3750 ye yüzüne bakan olmadı...1 senelik motor ..13.000 de sıfır hata..ha ben bilerek aldım honda ve yamaha küçük geldi. eski keeway in ürünü. ve oldukça kaliteli aslında forumlarda okuduğum sorunların hiçbiride olmadı bende..amaaaa...işte o ve burnun gibi forumlarda yazılan olumsuz yazılar 2 gün sonra olayı şu hale getiriyor. adam arıyor alıcı gibi diyorki ee motor ışıkta duruyormuş..
)yok diyorum kim dedi..ee forumlarda var..yok başkası 4 lt yakıyormuş, kim söyledi yok öylebirşey..e forumda var..yok bu yok şu motor iyi olsada adı çıkarsa kötü. kara listeye girip unutuluyor. ben rks yi arabadan ekonomi için aldım bana 7000 tl kazandrımış oldu o yüzden ynsa sorun yok.
)..ama insanın siniri bozuluyor yinede.
pulsar iyidir kötürüdr hızlıdır yavaştır kalitesi şöyledir bunları boşverin, eğer paranız çoksa ve tipi güzel diyorsanız, alın ama riske girdiğinizi unutmayın.1 sene sonra yarı fiyatına satamayabilirsiniz. ha diyorsanızki ben 5 yıl binerim sorun yok, yine alın. ama, ben yeni kullanıcıyım 1 sene bile sürmez satarım, hem yeniyim servise bağımlıyım diyorsanız, sakın almayın. sakın. gidin 4000 fazla verin japon alın, ya da cbf 150 ybr 125 alın.500 altına satarsınız. bu motordan beklentili olmayın. ben bir ticari araç aldım 98 model ford transit 10.000 verdim. bugün 8.000 tl iyi para. şey diyenlere inanmayın. o tip fanatikler heryerde olur; "motor bomba şunun ayarında yok bunun gibi bu fiyata bedava.." yok öyle birşey..8.000 tl ye alabileceğiniz tonla 2. el motorda var.
kalın sağlıcakla..