Merhaba arkadaşlar,
İnternet sitelerinden izlediğim kadarıyla ve iyi umutlarla pulsarı beğenip 20 gün önce aldım.
AMMAAA
BENİ MOTORDAN SOĞUTTU.
Motorun görüntüsü, anlatıldığı kadarıyla teknolojileri falan fark yaratıyor. Tüm parçaları kaliteli üretilmiş ve bir araya getirilmiş. Grenaj kaliteli malzemeden imal edilmiş ve çapaksız. Sürücü ve yolcu ayaklıkları içi dolu metalden imal edilmiş. Motordaki tüm elektriksel bağlantılar sigorta ve röleler su geçirmez gresle yağlanmış. Farları uzun-kısa yolu iyi aydınlatıyor. Motorun hızlanması harika. Alt eksozdaki turbo performans parçası görevini iyi yapıyor. vb
.
Tekirdağ Çorluda oturuyorum. Motoru Keşan bayisinden aldım. Teslimatı Keşan servisi yaptı. Bana en yakın servis Babaeskide 90km veya Bağcılarda 105km.
Motor şu an 475 km de.
Fazla uzatmadan başıma gelenleri anlatayım:
1- Henüz 200 km de şarj regülatörü yandı. Farlar mecburen sürekli yandığı için akü bitti yolda kaldım. Kendi imkanlarımla kurtuldum. Bağcılar Oktay Motorun bana söylediği sebep akü kutupları düzgün bağlanmamış. Bu yüzden regülatör yanmış. Sırf parça değişimi için gidiş-geliş 200 km yol gittim başka bir pulsardan söküp değiştirdiler. (AYRICA ŞU AN SERVİSLERİN ELİNDE HİÇ YEDEK PARÇA YOK)
2- Gittiğim 200km lik yolu dönerken motor alt blok kısmından yağ damlatmaya başladı motor soğuyunca damlama durdu fakat şimdi uzun yol gitmeye cesaret edemiyorum.
3- Motorun sağını solunu kontrol ederken plakalık demirinin arka tamponu defalarca çizdiğini tespit ettim bu çok kötü tasarlanmış bir parça servise bunu gösterdim ve Türk işi çözüm buldular. Elle zorlayarak dışa doğru eğdiler.
Servise bunun amortisörden kaynaklandığını söyledim ve sertlik ayarını arttırmasını istedim. C şeklinde bir anahtar kullanarak ayarı yükselttiler fakat hiçbirşey farketmedi. Yani o arkadaki kalın kırmızı yayın hiçbir fonksiyonu yok. (NITROX GAZLI AMORTISÖR FASARYA NE AYAR TUTUYOR NEDE GAZ DOLUMU YAPILABİLİYOR ÇÜNKÜ ORJİNAL NITROX DEĞİL)
4- Dikiz aynaları berbat aynalar birbirine çok yakın arkadaki araçları görmek için kollarınızı birleştirmeniz gerekiyor. Ve aynalar çok gevşek rüzgarda dönüyor.
5- İlk 100km de motor bir anda fırlıyordu şimdi sanki egzost sesi değişti. Ağırlaştı ne oldu anlamadım.
6- Ön amortisörlerden vırk vırk kurbağa sesi gibi ses gelmeye başladı. Ön lastiği havada çevirdiğimde ses gelmiyor, yola çıktığımda ses başlıyor.
7- Vites pedalı çakır-çukur yapıyor boşluk var. Sıradan bir demir çubuğu büküp ucuna pim takmışlar. Hassas değil.
8- Arka teker frende hemen bloke oluyor. Çok dikkat. En azından düz çizgide kayıyor.
9- Lastikler kuruda iyi ancak hafif yağışta yan yatma eğiliminde.
10- Yakıt tüketimi 100km 5lt bir felaket. Sırf ekonomik olsun diye 150cc mondial mash scooterimi sattım ki 100km 4 lt yakıyordu ve kuduz gibi gidiyordu.
11- Motor yağı gözetleme camına bakıyorum yağ siyah bir renk aldı. Ve köpürüyor.
Motor şu an 475 km de ! ! !
AYRICA HERKESİ UYARIYORUM MOTORU TESLİM ALIRKEN SERVİSİN SİZE İMZALATTIĞI KONTROL LİSTESİNDEKİ HERŞEYİ ÖLÇÜP ÖYLE TESLİM ALIN.
ÖRNEK OLARAK: LASTİK HAVALARI, AKÜ VOLTAJI, MOTOR ÇALIŞIRKEN AKÜ ŞARJ OLUYORMU, ÖN AMORTİSÖRLER SES YAPIYORMU, ARKA AMORTİSÖRÜN TAM SERT VE TAM YUMUŞAK AYARLANMASINI İSTEYİN, MOTORU OLDUĞU YERDE EN AZ 20 DAKİKA ÇALIŞTIRIN ARDINDAN YAĞ FİLTRESİ KAPAĞI VE MOTOR BLOĞUNDAN YAĞ KAÇAĞI VARMI KONTROL EDİN. MOTORA TEK VE İKİ KİŞİ BİNİN VE PLAKALIĞIN ARKA TAMPONU ÇİZİP ÇİZMEYECEĞİNE BAKIN. GENELDE ÇİZİLİYOR VE YAZIK OLUYOR, KM SAYACINA BAKIN 3,5 KM OLMALI BU DINAMOMETRE TESTİ NETİCESİNDE FABRİKADA GERÇEKLEŞİYOR. KM DAHA FAZLAYSA TEST MOTORU OLARAK KULLANILMIŞ OLABİLİR.
Tüm pulsar kullanıcılarından karşılaştıkları iyi veya kötü durumları bildirmelerini bekliyorum.
Bu motor başa belamı yoksa lanse edildiği gibi bizi mutlu edecek mi göreceğiz.