Bajaj Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar, bu 5bin devirde duyulan zırıltı hatta şıngırtı şeklindeki ses için yetkili servis, kafayı söktü baktık denedik hiçbir şekilde kaynağını bulamadık, sesin geldiği yer ön taraf hatta gidon kısmından geliyormuş gibi hissettiriyor ama tam lokasyonu bulamadık..

Bunun kaynağı denge sensörüyse, sensörün yeri bu tarif ettiğim taraflarda mıdır? Servis de sanırım pulsarı çok iyi tanımıyordu, ben de zorlamadım pek ama aklıma geldi denge sensöründen olabileceği söylenmişti...

beyler herkese selamlar tekeriniz düz bassın geçen cumartesi 0 200 ns aldım yaklaşık 70 km falan yaptım toplam daha plaka işlemlerini yapmadığımdan çok kullanamıyorum sorum şu beyler motorun ön tarafından vııuuuu altından zıııuuuu diye bir ses geliyor rodajda olduğundan mı bilmiyorum başka sesler de yaparsa beatbox yaparak eşlik etmeyi düşünüyorum varsa çaresini bilen üstad yardımlarınızı bekliyorum

arkadaşlar pulsara elciği nereden temin edebileceğimi veya taktırabileceğimi söyleyebilecek olan biri yok mu?

öncelikle merhaba, internetten arka çanta almak istiyorum ama internetten aldığım çantayı kendim monte edebilir miyim? ek montaj parçası almam gerekir mi? bazı modellerde alt bağlantı tablası ürünle geliyor. bu parça montaj için yeterlimi

Son düzenleme:
öncelikle merhaba, internetten arka çanta almak istiyorum ama internetten aldığım çantayı kendim monte edebilir miyim? ek montaj parçası almam gerekir mi? bazı modellerde alt bağlantı tablası ürünle geliyor. bu parça montaj için yeterlimi

Çanta demiri takılıysa genelde alt tabla içinde geliyo ama yinede alırken teyit etmekte fayda var. Montajı basit kendin yapabilirsin alt bağlantı tablası yetiyor vidası şusu busu içinde oluyo zaten. Bende maxem 45 litrelik var onun alt tablası içindeydi bende internetten aldımdı.

aga,bariz fark ettimi orijinal lastiklere göre?
Ediyor. Mesela orjinal lastiklerle ıslak yolda virajın dışına jet hızıyla uçarken kaliteli lastikle ise virajda çizgini koruyabiliyosun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 ----------

Arkadaşlar, bu 5bin devirde duyulan zırıltı hatta şıngırtı şeklindeki ses için yetkili servis, kafayı söktü baktık denedik hiçbir şekilde kaynağını bulamadık, sesin geldiği yer ön taraf hatta gidon kısmından geliyormuş gibi hissettiriyor ama tam lokasyonu bulamadık..

Bunun kaynağı denge sensörüyse, sensörün yeri bu tarif ettiğim taraflarda mıdır? Servis de sanırım pulsarı çok iyi tanımıyordu, ben de zorlamadım pek ama aklıma geldi denge sensöründen olabileceği söylenmişti...
Ses gelen parça benzin deposunun altında önde, ön mesnet bağlantı noktasına motorun en sert ve en çok titreyen yerine özenle monte edilmiş denge sensörü.

Ses gelen parça benzin deposunun altında önde, ön mesnet bağlantı noktasına motorun en sert ve en çok titreyen yerine özenle monte edilmiş denge sensörü.

Teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------

Bu denge sensörü nasıl iptal edilir?

Teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------

Bu denge sensörü nasıl iptal edilir?

denge sensörü iptal edilemiyor. onsuz motor ne yazıkki çalışmıyor. fakat şöyle bir çözüm mevcut. sensör basit bir plastik kutu, içinde bilye var. sensörü çıkartıp ortasına matkapla bir delik açıyorsunuz. sensörü düz konuma getirip içine silikon basıyorsunuz. böylelikle sensörün içinde bilyenin ses yapmasını önleyebilirsiniz. fakat motor yan yattığında çalışmaya devam edecektir doğal olarak. işlevselliğini yitiriyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bajaj'ın Pulsar 200 NS'in üretimini durdurması Bajaj Türkiye'yi etkileyecek mi?
Stop etme, devir dalgalanması sorunlarının geç çözülmesi/çözülememesi Bajaj'ın bu modele desteği kesmesi yüzünden mi?

Açıklık getirebilirseniz sevinirim Ekrem Bey.

Teşekkürler.

üretimi durdurulmuş mu 200ns in?

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Ağustos 2015'te üretimi durmuş.

But then Pulsar 200NS production was discontinued in August 2015
Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Bajaj_Pulsar

Ekstra kaynak:
http://www.motorbeam.com/2015/08/bikes/bajaj-pulsar-200-ns/bajaj-discontinue-pulsar-200-ns-will-replaced-200/
But then Pulsar 200NS production was discontinued in August 2015

AS200 ve RS200 varken, NS200'e gerek duymadılar deniyor.

Bu durum Türkiye'yi nasıl etkiler ben de merak ediyorum. Sadece Hindistan içindeki üretim mi durdu, yoksa tamamen durdu da Türkiye'ye eski modeller mi geliyor bilmiyorum.

Gerçekten üretimi durduysa 200ns motor elimizde patladı ozaman ekrem bey konuya açıklık getirebilirmisiniz

Arkadaşlar dün 260 km yol yaptım başıma gelmeyen kalmadı artık servise yetişemedim artık haftaya izin günüme kaldı şimdi sıradan özet geçersem
1- ön frene bastığımda diskten ses gelıyor toz vs dicem balata spreyi sıktık gene geliyor
2- arka tekerlekten sanırsam mil de olabilir lastık turuna bağlı gord,gord diye rutin olarak ses gelmeye başladı
3- motor gene 6 viteste 4-5 bin devirden 114 km kesiciye fırladı hemde bir kaç defa ama bunu debriyajın ayırmamasına baglıyorum çunku bu olay oldugunda kenara çektiğimde debrijay balatasının yanık kokusunu aldım ara ara trafıkde durdugumda da debriyaj cekılıyken tam durunca stop etti bundan dolayı böyle düşünüyorum
4- direksiyon göbeginin oralardan yada deponun oralardan da ses geliyor sensör falan degıl garç,gurç diye özellikle yokuş inerken hafif bozuk yolda yapıyor yağmurda ıslanırca ötüyor nasıl tarıf edilir bilemedim
sonuç olarak dün baya canamı sıktı motor

Son düzenleme:
Arkadaşlar dün 260 km yol yaptım başıma gelmeyen kalmadı artık servise yetişemedim artık haftaya izin günüme kaldı şimdi sıradan özet geçersem
1- ön frene bastığımda diskten ses gelıyor toz vs dicem balata spreyi sıktık gene geliyor
2- arka tekerlekten sanırsam mil de olabilir lastık turuna bağlı gord,gord diye rutin olarak ses gelmeye başladı
3- motor gene 6 viteste 4-5 bin devirden 114 km kesiciye fırladı hemde bir kaç defa ama bunu debriyajın ayırmamasına baglıyorum çunku bu olay oldugunda kenara çektiğimde debrijay balatasının yanık kokusunu aldım ara ara trafıkde durdugumda da debriyaj cekılıyken tam durunca stop etti bundan dolayı böyle düşünüyorum
4- direksiyon göbeginin oralardan yada deponun oralardan da ses geliyor sensör falan degıl garç,gurç diye özellikle yokuş inerken hafif bozuk yolda yapıyor yağmurda ıslanırca ötüyor nasıl tarıf edilir bilemedim
sonuç olarak dün baya canamı sıktı motor

frenden ve arka tekerden gelen ses 500-600km den sonra kesilecek merak etme. yeni olduğu için öyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar