Bu stop etmenin Bajaj Hindistan a bildirilmesi sorunlu motorun müşteriden alınıp Hİndistan'dan buraya gelen üretimde sorumlu kalite kontrol mühendislerince incelenmesi bunun da bir an önce yapılması şart.
Bu yüzden biri ölürse bunun iki dünyada da vebali vicdani yükü fazladır.
Bu yüzden biri ölürse düşmüş ölmüş derler dostum, ölüme sebebiyet veren kazanın arıza kaynaklı olduğunu aracı süren kişi söylemezse bizim ülkemizde hiçbir kurumun umrunda olmaz.
Yukarda bir arkadaşın yorumu var mondialden bilmemneden daha iyi, teknoloji harikası gibi bir yorum yapmış. O konuda hepimiz hemfikiriz. 3 bujili tek silindirli silindir hacmine göre fazla güçlü, enjeksiyonlu bir motordan bahsediyoruz bu aşikar. Ama aşikar olan bir şey daha var, bu teknoloji harikasının bir yerinde bir hata var, henüz çözüm getirilmemiş, hatta yazılanlardan anladığım kadarı ile hatanın nerede olduğunun tespiti bile yapılamamış, ve bu hata yüzünden o teknoloji harikası, sürmesi ekstradan hayati tehlike içeren bir icat oluveriyor. Motosiklet zaten tehlikeli iken bunun üzerine bir de yolda stop etme vb. riskler giriyor. Şu ana kadar okuduğum arızalar önemsiz görünüyordu.
Denge sensörü arızası; iptal ederim arızalanmaz. Çokda gerekli bir şey değil.
Yakıt azken stop etmesi; Tamam depoyu hep yarımken fullerim. Önemsiz.
Devir saati dalgalanması; Şu anki motorumun devir saati gayet stabil çalışıyor da olabilir, hiç çalışmıyor da, bakmıyorum zaten, banane.
Yan ayaklık müşüründen sorun yaşayan birkaç kişi duymuştum; İptal ederiz, zaten neredeyse her motorda iptal edilir.
Kafa grenajından gelen zırıltı; Zırıltıyı önlemek kolaydır çıplak bir motorda. Bir hırdavatçıya uğramak yeterli. Bunlar önemsiz bence.
Motorun seyir halinde stop etmesi, reset atması, ateşlemeyi kesmesi; Abicim teker kitlenmezmiş, debriyaj sıkınca bir sorun olmuyormuş, 3-5 saniyede geri geliyormuş. Yahu iyi de, belki ben bölünmemiş yolda sollama yapıyorum o esnada, karşımdan gelen araca 3-5 saniye sonra gel deme şansım var mı? Sola çıktım önümdeki kamyonu sollamak için, açtım gazı, yuh, gaz yok! Ahada öldük işte. Belki ben 130 ile viraja yattım, tam o anda kesti ateşlemeyi, ne olacak? Tam hemzemin geçitten geçerken keserse ateşlemeyi, ne olacak? Risk arkadaş bu, ölümcül bir risk, kimse boşuna marka fanatikliği yapmasın. Sorunun kaynağı bile tespit edilememiş. Her motorda yok bu sorun, iyi de motoru alırken üzerinde yazmıyor ki stop eden versiyon diye. Nereden bilecek vatandaş stop ediyor mu, etmiyor mu? Regal Raptor'un NAC250 (bildiğimiz mr 250 destro) 'yi 10 bin küsür'e itelemeye çalıştığı bir piyasada bu motorun fiyatı gayet makul. O yüzden satış birincisi, ama bu sorunlar kısa sürede çözülmez ise taht elden gidebilir gibi duruyor.
İstanbulda kullanan belki bir şekilde çözer, peki Ankara'da, Konya'da, Eskişehir'de kullanan ne yapacak? İstanbul'a mı getirecek stop ediyor bir bakın diye?