dostum hangi servis dedi onu bende 3bin devir sorunu var servis karburatorde hava ayarını sıktı düzelmedi ben açtım daha iyi oldu.
birde topcase taktım gerekli bütün vidaları sıktım ama çukurlarda ses yapıyor nerden geldiğini bulamadım fikri olan var mı ?
Rölanti ayarınızı biraz düşürün nasıl yapıldığı geçmiş sayfalarda var, ben onu yaptıktan sonra o 3000devir meselesi bitti. İlk çıkarılan motorları servisler yüksek rölanti ile verebiliyor motor çalışmıyor diyerek acemiler gelmesin geri diye.
Topcase ben de de ses yapıyor bu da normal. Çünkü topcase ve bağlantı tablası ayrı şeyler çukurlarda ses yapar, içindeki eşyalar da yapar dolayısıyla zıplamalarda hatta çok hızlı ve büyük bir çukurda kırılabilir bile, topcase'i uzun yolda önümüzde düşen arkadaşın, üstümüze gelen topcase'inden bir kaç motor kıvırmacalarla kurtarmıştık kendimizi.
Topcase takılı motorda aşırı hız yapılmaz ve çukurlara da maksimum dikkat edilir hele de topcase benimki gibi ucuzundansa elinize alırsınız o topcase'i sonra.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
Az önce motoru içeri alırken farkettim, ön fren diski sürtüyor. Bu ne kadar normal?
Fren diskinin sürtmesi normal bi durum. Motor çalışmazken elinizle ön tekeri çevirince sürttüğünü duyarsınız gayet normaldir, sıkıntı yok, bu bir hata sonucu değildir, motor çalışırken normale dönecektir kaliperleriniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:31 ----------
Yeni motorun ısındığında koku yapması gayet normal bir durum, benimkinde de vardı, 1200km'deyim ve epeyce azaldı, artık duymuyorum.
Yakıt fazla diyenler evet motor 7000'den sonra coşabilir ama yakıtı da artar. Ben 6500 aşmadan kullandığımda gayet güzel ekonomi yapıyor zaten 5.vites 6500 devir de 80'le gidiyor ki bu cc motorlarda o hızın üstü yakıtın artması anlamına gelir. Ben şu ara nadiren ve gerektikçe 90'ı aşsam bile, genellikle 70 - 80 ve ara sıra da 90'la sürüyorum, sıkıntı yok yakıtta, ne kadar basarsanız yakıtınız o kadar artacak bu sizce de normal değil mi? 17HP'lik motorun 11 hp'lik cbf150'den fazla yakması da gayet normal bir durum. Ekonomi baş kural diyen ya hızlı sürmeyecek ya da cbf150 benzeri bir şey alacak. Maksimum hızınızı 80 - 90 gibi tutmalısınız ekonomi için, bu cbf150'de ybr'de de böyledir ayrıca. Ben cbf ve ybr'de de çok üst devirlerde kullanırsam daha çok yakıyordu. Aradaki fark şu, bu motor aynı hızlarda daha az yorulur çünkü torku da hp'si de yüksek ve aynı hızları daha kolay yapar. Nitekim ybr ve cbf'le zorlanarak çıktığım hızlara bu alet rüzgar altında bile çok daha kolay çıkıyor. Benim bu aleti tercih etmemin bir nedeni de gerektiğinde 90 - 100 - 110 gibi hızlara daha kolay çıkıp hiç değilse ağır vasitalardan daha çabuk sıyrılabilmekti, ki bunu da şu son 1 haftadır işe gidip gelirken gayet iyi başardığını görüyorum. Haa benim için şehir içinde 7 - 7,5 litre yakan otomobilime göre 3 litre bile yaksa çok ekonomik mi? Evet çok ekonomik.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------
Aslında bu cevap yazdığım konuların hemen hepsiyle ilgili hem bu başlıkta hem bu sitenin pek çok başlığında bilgi vardır. İnternette başka sitelerde de öyle. Lütfen araştırınız, üşenmeyiniz. Bilgiyi artırmanın yolu araştırmak ve okumakla olur arkadaşlar. Çoğu zaman yazmasam mı diyorum, ama yine dayanamayıp bilgim dahilinde cevap vermeye çalışıyorum yeni arkadaşlara foruma girersem. Ama lütfen aratın, araştırın, okuyun arkadaşlar, sorularınızın çoğunun cevabı verilmiş eskiden çünkü, ben de bunların çoğunu geçmişte araştırıp okuyarak öğrendim, hala da öğrenmeye can atarak okuyorum. Sadece birilerinin söyledikleriyle bilgi edinilmez, asıl değerli bilgi sizin araştırıp, doğru kaynaklardan edindiğiniz bilgidir ve o bilgi daha emin bilgidir, yoksa kulaktan dolma, şifahi bilgiler genellikle şüphe götürür şeylerdir, motorunuza, hatta kendinize bile zarar verebilirsiniz bu yüzden.
Kalın sağlıcakla!