Benim yakıt tüketimim biraz sıkıntılı oldu. Hem motoru ilk alırken usta jikleyi açık unutmuş hem de ben yanlış sürdüm. En son 36 TL'ye 320km gittim. Yani 11 kuruş.
Şimdi hedefim düzgün kullanarak 9-10 kuruş.
Usta size motoru teslim ederken, jikle şurada, şöyle açılıyor böyle kapanıyor filan diye tarif etmedi mi?
Etmediyse bu servis bilgilendirme hatasıdır ki Ekrem Ata Bey buraları takiptedir, Ö.M. ile kendisine mevzuyu yazın derim(nick name'i de adı ve soyadı). Yok servis gereğini yaptı ama ben unuttum diyorsanız da kılavuzunuzu dikkatlice okumanızı salık veririm, sizin nezdinizde tüm ilk motoru olan, daha önce hiç motosiklet kullanmamış arkadaşlara da derim.
Ayrıca yakıt soran var, daha önce çok kez yazıldı, servis ve ilk kullanım, sorun sanılanlara çözümler gibi (ben de dahil) pek çok arkadaş önceki sayfalarda yazdı.
Lütfen arkadaşlar üşenmeyip baştan okuyunuz, zaten mesajların tamamını okumaya da gerek yok bilgi veren mesajları daha ilk cümleden anlıyor insan.
Motosiklet otomobile göre çok daha risk taşıyan ve dikkatle incelenmesi, okunması, bilgi edinilmesi gereken, bunlar yapılmadan kullanıldığında hataya çok açık bir taşıt.
Bu kadar önemsediğiniz(önemsiyorsunuz diye tahmin ediyorum, yoksa bu işe bulaşmazdınız zaten) bir konuda okuyun hiç değilse. Kılavuz dediğiniz az sayfalı bir kitapçık, bu başlık da hala çok fazla mesaja boğulmuş değil,
lütfen okuyun arkadaşlar, okumadan nasıl öğreneceksiniz, burada sürekli aynı soruları sormanıza gerek kalmayacak o zaman.
Geçmiş sayfalarda sorulara cevaplar diye uzun bir soru cevap yazısı bile yazdım, 17.sayfadaydı sanırım.
Bajaj servisleri v.s. ile ilgili ise satış ve pazarlama müdürü Ekrem Ata bey bu forumda üye, bilhassa bu tip konularla ilgileniyor, gerektiğinde Ö.M. ile ulaşın kendisine mesaj atın forumdan. Hatalı bayii-servis tutumlarını önemsiyor benim bildiğim kadar. Ben bugüne kadar ne talep ettimse bir süre sonra yerine geldi. Türkçe kullanım kılavuzu dedik, kısa sürede sitelerinde yayınladılar. Garanti belgem eksikti, kısa zamanda bayiye belgemi yolladılar v.s.
Bilmediğiniz konuları tabii ki buradan soracaksınız ama önce bir araştırın, her bir kaç sayfada bir yeni gelen ya da almak isteyen bir arkadaş aynı soruları soruyor, halbuki pek çoğunun cevabı geçmiş sayfalarda var.
İlk motorumu 10 yıl önce alırken neredeyse 1 yıla yakın forum okumakla geçirmiştim, bu esnada hem motosiklet hakkında hem alacağım motor hakkında pek çok bilgiyi öğrendim.
Yine de bazı sorulara cevap vereyim, Hunk mu Pulsar mı diyen arkadaşa cevabım: Lütfen imkanınız varsa test ediniz, kişisel olarak ben Hunk'u yakından gördüm ve Pulsar'ı daha çok beğendim, ayrıca Hunk'u değil ama Tsport'u test ettiğimde Pulsara göre titreşimi fazla buldum ve Pulsarın tipi çok hoşuma gitti, 1040km'dir de aldığıma pişman değilim, hatta bu memnuniyet devam ederse bir sonraki motorumu NS200 olarak seçebilirim. Motosiklet biraz da gönül işi gibi, tipi size en çok hitap edeni seçin, ama yakından görüp selesine de otumadan insan bunu anlayamaz zaten. Ben Pulsarı yakından gördüğüm anda onu alacağımı biliyordum neredeyse. Test de edince kararım netleşti. Şu ara bilhassa Pulsar NS 150 için test günleri devam ediyor, Bajaj sitesine girip test talebinizi iletin, açılış sayfasında var zaten.
http://www.bajaj.com.tr/turkce/
Yakıt soran arkadaş, yakıt tüketimi kullanıma da bağlıdır. Benim rodajdaki ilk depom 353km gitti yedek hariç, ikinci depom 389 km gitti yedek hariç. Yani 100km'de 2.80 ile 2.60 arasında yakmışım ortalama. Bunu yaparken açık söyleyeyim fazla gazlamadım genellikle 5000 ila 6.500 devir aralığında sürdüm, vitesleri 5.500 ile 6.500 arasında yükselttim. Yeni yeni 90'ları 100 leri o da çok nadiren görüyorum. Bu arada motorun deposu 12 litre bunun 2.4 litresi yedek, yaklaşık 9.5 - 10 litresi de normal deponuzdur.
Motosiklete merakınız var ki buradasınız o halde merakınız olan konuda OKUYUNUZ OKUYUNUZ OKUYUNUZ, Video izleyiniz, youtube' da pek çok hoca ve tecrübeli sürücü bilgi veriyor, Altın Elbiseli Adam olsun, Rahmi Barutçu olsun, bu foruma da üye ve yeni yeni eğitim köşesi açan Okan Sinan Ocan olsun, Uğur Ertekin'in yolda (hem de açıklamalı altyazılı) sürüş videoları olsun yığınla kaynak var arkadaşlar,
ÜŞENMEYİNİZ! Okuyup, araştırıp bolca izleyiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:50 ----------
Bilgi çağındayız diyoruz ama ne yazık ki bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken, bilhassa gençlerin bilgiye bu kadar uzak oluşuna anlam veremiyor insan. Her birimizin elinde küçük birer bilgisayar olan akıllı telefonlar varken cahil kalmak olacak iş değildir.
Merak ve heves bilgiye götürür ama bunları araştırma ve çalışma azmi izlemezse cehaletiniz hep devam eder, son yıllarda memleketimizin de dünyanın genelinin de başına gelen tam da bu galiba.