Yanlışınız var plaka kodu da trafik sigortası fiyatının belirlenmesinde etken.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:49 ----------
Açıkçası iş başkasını sattığı ikinci el konusunu konuşmaya gelince herkes sizin gibi düşünüyor lakin iş kendi satacağımız araçlara gelince durum 180 derece değişiyor ve fahiş diye tabir ettiğiniz fiyatlardan ilanlar açılıyor. Sanırım problemde burada başlıyor. Herkes fiyatlardan şikayetçi ama mevzu kendi malını satmaya gelince şikayet ettiğimiz fiyatları uygun görüyoruz. Malesef bu böylede devam edecek. Sizden ondan bundan bahsetmiyorum, şahsi algılamayın. Genel bir durumdan bahsediyorum. Piyasa denen bok bu durumları mecbur kılıyor sanırım.
Yoo üstüme alınmadım, zira otomobillerimi de motorlarımı da hep oldukça uygun daha doğrusu hakkı olan fiyata hem de tertemiz durumda sattım. Aklınızda olsun, bir gün ben motorumu satarsam varsa tanıdığınız tavsiye edin, başkalarına göre enayi gibi hep epeyce uygun fiyata satıyorum. Ama millet altın kaplatıyor olmalı ki, bazılarında sıfırının bi kaç yüz lira aşağısına fiyatlar görüyorum. Mesela ben zaten genellikle küçük cc aldığım için motosiklette sadece 1 kez ikinci el aldım, onda da pişman oldum. Bir daha da ikinci el alacağımı sanmam, çok iyi bildiğim birinin motoru değilse. Muhtemelen bu trafik sigortalarıyla filan uzun bi süre motor da değişeceğimi sanmıyorum. Belki bir gün büyük cc alırsam, (ki bu memlekette bu imkanlarımla ve bu sigorta kasko v.s. fiyatlarıyla 250cc üstüne çıkacağımı pek sanmıyorum) o zaman ikinci el düşünebilirim ama o da zor.
Çok haklısınız başka memleketlerde böyle bir durum yok, biz de malı olan (genellikle de zor edinildiği için) altın küpü buldum sanıyor. Çin de üretilen ama markası olan aletlere işte bu marka çeyrek altın gibi falan da filan da diye saçma sapan fiyatlar çekiliyor. O fiyata ikinci el alanı da anlamam, ya çok acemidir, ya salaktır, ya da gerçekten alım satım işlerinden hiç ama hiiç anlamıyordur.
Neticede arkadaş bir fiyat koymuş, ille o fiyata satacak diye bir şey yok, ama oazarlıksız net fiyat bu derse gerçekten uzun süre satamaz sanırım.
Bir arkadaşım vardı, uyguna ikinci el alırdı ve aldığı gün satışa koyardı yüksek fiyata, haa amacı satmak değildi ama alıcı çıksa bu fiyata veririm derdi.

Böyleleri de var, hani tok satıcı denilen.