Bajaj ns200 zincir ve debriyaj değişimi

Motosikleti
ns200
2023 ns200 için zincir dişli setini değiştirmem lazım şuan üstünde orijinal zinciri var, orijinali bana pahalı kaçıyor malum öğrenciyim bu yüzden beni üzmeyecek kopmayacak bir zincir dişli seti arıyorum çok bi bilgim yok. Dişlilerin orijinal olması önemli mi motorun orijinal dişlilerinin ölçüleri nelerdir?
Birde aciliyeti olmamakla debriyaji komple değiştiricem Makino marka önerdiler ne düşünüyorsunuz kullanan var mı bana yol gösterebilir misiniz motorum 14700 km de

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zinciri değiştirirken dişlilerle beraber set olarak değiştirmenizi tavsiye ederim. Kullandığınız motor çok yaygın olduğu için piyasada yerli üretim muadil dişliler bulabilirsiniz. Yerli üreticilerden Serkan Arman'ı araştırmanızı öneririm, Bursa'lı bir firma ve esnaflığı iyidir. Zincir için Cz, Sfr gibi alternatiflerle beraber Did, Rk gibi daha kaliteli alternatiflere de bakabilirsiniz.

Makino marka debriyaj balatasını hiç duymadım ama değiştireceğiniz zaman sacları da değiştirin, hatta imkan yaratabiliyorsanız yayları da kontrol edin, değişmesi gerekiyorsa değiştirin.

dişli için diş sayıları ve bağlantı yuvaları birebir olan her dişliyi kullanabilirsin (motosiklet dişlileri) zincir içinde sanayiye git zincir satışı yapan yerler var göster motorun üstündeki zinciri kaç metre istiyorsan al, elin alet tutuyorsa kendin bile değiştirebilirsin diğer bir seçenek güvendiğin bir ustada değişimi yaptır.

baskı balata en son işin olsun bu işleri hallet ondan sonra bakarsın ona

*herşey öğrenci işi

Motosikleti
ns200
Zinciri değiştirirken dişlilerle beraber set olarak değiştirmenizi tavsiye ederim. Kullandığınız motor çok yaygın olduğu için piyasada yerli üretim muadil dişliler bulabilirsiniz. Yerli üreticilerden Serkan Arman'ı araştırmanızı öneririm, Bursa'lı bir firma ve esnaflığı iyidir. Zincir için Cz, Sfr gibi alternatiflerle beraber Did, Rk gibi daha kaliteli alternatiflere de bakabilirsiniz.

Makino marka debriyaj balatasını hiç duymadım ama değiştireceğiniz zaman sacları da değiştirin, hatta imkan yaratabiliyorsanız yayları da kontrol edin, değişmesi gerekiyorsa değiştirin.
Hocam dişlinin nereden alındığı önemli mi mesela hepsiburada trendyoldan falan orijinal dişli boyutunu bulup alsam performanstan kaybı olur mu ya da ömürleri çok düşük mü olur ucuza kaçıcaz derken performanstan vermeyelim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hocam dişlinin nereden alındığı önemli mi mesela hepsiburada trendyoldan falan orijinal dişli boyutunu bulup alsam performanstan kaybı olur mu ya da ömürleri çok düşük mü olur ucuza kaçıcaz derken performanstan vermeyelim
Bir sıkıntı olmaz, defalarca hem 250 cc'de hem de 650 cc'de deneyimledim. Zaten zincirlerimizi ortalama 15-20000 km'de bir değiştiriyoruz. Dişliler de bu km'leri dayanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar