Arkadaşlar,
Konunun özünü kaçırıp saçma sapan noktalara taşımaya gerek yok. Motor için 7000 TL pahalı dedik ama konu motorun beş para etmez olmasına geldi. Hint motoruna o parayı vereceğime yok Honda alırım falan demeyin. Benim gözümde 6 bin TL'lik 600 cc Honda çöptür, almam da binmem de. Hatta bedava vereceğiz birini seç deseler NS200'ü seçerim. Motor kötü motor değil ama daha önce de yazdığım gibi motoru görüp denemeden veya satın almış arkadaşlarımızın görüşlerini almadan bu parayı vermem. Her malın bir ederi vardır, ben bunun için 6000 - 6500 TL düşünüyordum ama 7000 TL oldu, canım sıkıldı, hevesim kaçtı. 500 TL önemli bir fark değil ama psikolojik sınır mevzusu var benim için...
@papaz09k,
Motorları denedik, beğendik diyorsunuz da bunları bir de biz denesek nasıl olur ? acemi60 arkadaşın dediği gibi bu motor hakkında çok olumlu yorumlar olduğu gibi çok kötü yorumlar da var, hayatımın hatasını yaptım diyenler de... Çok titriyor diyen de var, hiç titremiyor diyen de... Bakın önümüzde fuar var, getirsinler oraya test motorlarını, insanlara tanıtsınlar, deneme sürüşü yaptırsınlar bir de özel bir fuar fiyatı koysunlar hatta orada peşinat alıp satış yapsınlar bakın nasıl tanıtımı olur.
Madem motorları denediniz, tecrübeniz de varsa biraz siz bahsedin. Titreşim var mı, hangi modeller satışa sunuluyor, gidişleri nasıl ? Biraz bilgilendirin bizi...
Oncelikle Kesinlikle sonuna kadar sana katiliyorum. Test surusleri ile ilgili ciddi calismalar olacagi soyleniyor ve bu sadece kuralkan tarafindan degil hint yetkililer tarafindan soyleniyor. Burada sadece kuralkan yok inaninki bi o kadar hintli var.adamlar markalarina sahip cikiyor ve turkiyedeki tum surecin basinda durarak turkiye pazarina girisi tamamen kendileri yonetiyorlar. Adamlarin soyledigi biz dunya markasiyiz 54 ulkede aktifiz ve bunlarin 17sinde pazar lideriyiz.ve bizi turkiyede kimse rezil edemez basariz yapamaz bu sebeple herseyi biz yonetecegiz diyorlar.
Bajaji kisaca tanitmam gerekirse, yilda 5.4milyon adet motor satan bu motorlarin 2milyon adetini ihracat yapan ingiltere borsasinda hisseleri islem goren, honda ve yamahadan sonra dunyanin 3. Buyugu, dunyanin en unlu dergilerinden Forbes dergisine gore bajaj dunyanin en inovatif yani yenilikci sirketlerinin arasinda 68. Sirada bukunmaktadir.dusunun ki milyonlarca sirketin arasinda 68. Bajaj da sadece 1200 tane arge muhendisi calismakta imis. Bu rakami bi dusunun bence vestel arcelik gibi dunya markalrinda 500 600 arge muhendisi calisirken, aselsan da 1400 argeci calisirken sadece motor ureten bir firma 1200 arge calisani, bu rakam urunlerin teknolojik ve kaliteli oldugunun gostergesidir. Bajaj sahibi dunyanin en zengin insanlari arasinda 72. Siradadir ve basbakaninda one minute krizini yasadigi davos ekonomik forumuna baskanlik etmektedir. Ozetle Bu bahsettigim rakamlar ve bilgiler isiginda kotu bir marka olmasi kabul edilemez.
Bajaj turkiye pazarina sadece 3 modelle girmektedir. Koylu tipinde boxer150 modeli, commuter segmentinde discover125st ve spor segmentinde pulsar200ns. Pulsar modeli dunyanin tek 3 bujili ve patentli teknolojisine sahip, dts-i motora sahip, monoshock ortadan amertisore sahip, brembo uretimi bybre disk fren sistemine ve su sogutmaya sahip bir mootordur.
Discover 125st modelu ise yine dts-i motora sahip ancak cift bujilidir. Oluklu hava sogutma sistemine sahiptir. Cift taraf disk frendir. Ve 125lik olmasina ragmen 150cc lik motorlarla kiyaslanmaktadir. Ve 1 litre ile optimum kosullarda 77km gitmektedir.
Fuarda test surusleri yapilacak mi tam emin degilim ancak belli basli buyuk satis noktalarina test motorlari koyulacakmis.
3 motoruda test ettim vibrasyon konusunda pulsar haric mukemmele yakinlar, pulsarda vibrasyon mevcut ama 200cc 23ps lik bir motor icin gozle gorulmeyecek kadar normal. Fren sistemi kesinlikle sorunsuz. Motorun ustune otuedugunuz zaman soyle bi sagina soluna baktiginiz zaman gidonu incelediginizde bi elcikleri tuttug7nuzda bile kaliteyi hissdiyrsunuz. Insallah sizde yakinda goruceksiniz. Vites gecisleri problemsiz. Torku gucu hissettiriyor. Gostergesi mukemmel tum dugmeler isikli gece cok tatli oluyor araba gibi. Burada cilgin cilgin gosterilerde yaptilar ayni hindistandaki stunt mania gibi. Videolar fotolar cektik ama buraya telefondan nasil yukleniyor bilmiyrm.
Discover modeli bemce pulsardan cok daha onemli bir motor.aleti gorun ve hasta olun diyorum hakikaten cok yakisikli ve diri duruyor bence ybr tvs ve hondayi sallicak mootor odur. Ve ybr 4 binin ustunde tvs 2014leri 5i gecicekmis herhalde honda malum bu motor ise 3600 tl. Bence bu motor bu fiyatla saglam bir giris yapacak piyasaya