Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun motorunuz. İlk motor olarak biraz pahalı bir tercih olsa da almışsınız, illa ki kullanılır, dikkatle sürün. tecrübeniz yoksa eğitim almaya bakın, çok fark ettiriyor. ben zamanında Honda GS2 almıştım ilk motorumu aldıktan 3500km sonra ve çok faydasını gördüm. (Sonrasında da teorik çeşitli eğitimler v.s.)
Ben Gece Mavisi aldım, çok da memnunum o renk aldığıma. İlk başta beyaz diyordum ama şimdi bu renkten çok memnunum, oldukça koyu ve simli gibi güneşte içinde parıldayan bir boyası var. Depodaki o ped zaten çıkacak gibiydi çıkarttım attım ve aşağıdaki gibi bir ped taktım, deponun yanlarına da stomp grip taktım.
Foto:
[url]https://resmim.net/f/v4yAxt.jpg[/url]
[url]https://resmim.net/f/4gxaVx.jpg[/url]
Yaptıklarım:
Aynaları elimdeki tvs aynaları ile değişmiştim ama byugün orjinalleri tekrar taktım, çünkü gidon yükseltme ile orjinalleri bir denemek istiyorum, randıman vermezse TVS aynalarını geri takacağım, olduk.a yüksek ve iyi gösteriyordu çünkü. Bakalım Perşembe günü uzun bir rodaj sürüşü yapacağım aynanın sonucunu yazarım.
Aldığımda hemen yaptığım şey gidon yükseltme takmak oldu GP kompozit. Bende km sayaç kablosu dışında hiç bir kablo gerilmedi ama km kablosu dönerken filan etkilemese de gerginleşti ve bu sebepten yerinden fırladı, kapağını oturtamadım ve kelepçe ile sabitledim rodaj bakımında serviste düzelttireceğim. Dediğim gibi depo üstüne ve yanlara ped taktım.Yanlara taktığım şeffaf 3M stomp gripler deli gibi yapışıyor kaymak mümkün değil.

Bu arada bugün gidon yükseltmeyi biraz daha gidonu kendime yakın olavak şekilde tekrar ayarladım, önceki sürüşte ileride kalmış gibi geldi bana, şimdi cruiser motor gidonu gibi oldu çok beğendim. GP kompozitin iyi yanı ufaktan da olsa kendinize gidonu yaklaştırabilme şansı veriyor. Takması biraz zahmetli servis taksa daha iyi olabilir. Ben motoru şehir dışı bir bayiden getirttiğim için kendim otoparkta taktım, yoksa alırken taktırıdım açıkçası. Böylece km telim çıkmazdı

Bu arada padok aldım, nortonûn kinin aynısı. Zincirimi yağladım, çünkü motoru teslim aldığımda epey kuru idi zincir. (Bu iş için ve belki kafama eserse ara yağ değişimlerinde kullanacağım.)
Yapacaklarıma gelirsek:
- Rodaj bakımında servise dörtlü flaşör ekleteceğim.(Pulsar da da vardı çok işime yarıyordu)
- Arka çanta demiri illa ki alacağım çünkü ben de %80 - 90 işe git gele kullanıyorum ve çıplak haliyle efektif olmuyor benim için motosiklet.(Ben GP almıycam çok aşağıda duruyor, diğerinin görüntüsü ve fonksiyonelliği daha iyi geldi bana.) Topcase zaten 45 litre kargo topcase'im var.
- Uzun ön tur camı. (Bunu da muhtemelen kışa girerken alırım.
- Kışa girerken bir takım (muhtemelen Michelin, Pulsarda çok memnundum) lastik alacağım.
- Duruma göre 2000 km sonra belki bir 42'lik arka dişli taktırabilirim, eğer titreşime ve vites aralıklarına etkisi olacaksa.
- Belki ucuz yollu bir çift mini sis farı olabilir.(İşten hep gece geç saat dönüyorum, bu sebeple görünür olmak önemli benim için)
Bunlar haricinde şu an başka bir şey düşünmüyorum.
Motoru aldım daha 2 kez ve 60 km sürebildim, soğuk algınlığıyla ilaç şu bu kendime gelemedim(motordan değil balkondan
)
Bugün hiç değilse üstüne oturayım ayarlarımı yapayım diye otoparkta biraz hasbıhal ettim kendisi ile.
bakalım artık 3.defa perşembe günü süreceğim, kısa sürede rodajı bitirip işe git gele başlamam lazım çünkü. Muhtemelen 3 - 4 güne 500km yaparım ve bakıma sokup işe gidip gelmeye başlarım.