R25'i kalkışta geçemediğini gösteren bir tane videonuz var mı ? Varsa yazın bilelim. Ayrıca Bursa'lı mühendis diye beni kastediyorsanız ben Bursalı değilim. Ve evet tork her şeyden ama her şeyden daha önemlidir, güç ise bu işlerden anlamayan çoluk çocuğun kandırmacasıdır. Biri kırk yılda bir çıkacağı ama her gün çıkacağını sandığı 170 km/saat hızın hayaliyle yaşarken diğeri her 30 sn'de bir farkında olarak aldığı 35 Nm torkun keyfini yaşar.
Motorun R25 ile karşılaştırmalı bir tane videosu yokken ve benim koyduğum CBR250R videolarına rağmen hala bu motorun R25'ten daha performanslı olduğunu sanıyorsunuz ya artık bir şey demek istemiyorum. Markacılık malesef gözleriniz kör etmiş durumda. Tamam kardeşlerim motor kötüyse o zaman gidip sıfır 250'lik naked Japon alabilirsiniz. Tabi 20 bin'i vermeyi kendinize yedirebiliyorsanız.
Burada bu sayfaya kadar yazılanlardan şunu anlıyorum ki bu ülkede iyi ve uygun fiyatlı mal gelmesini çoğunluk istemiyor. İstememe sebepleri de maddi durumlarının daha kalitelilerini almaya el vermesi. Ben başka bir açıklama bulamıyorum. Benim 20 bin TL'ye aldığım malın daha iyisini başkaları daha ucuza alamasın.
Neyse, motor gelsin test sürüşleri yapılsın, meşhur R25 ile kalkış vedoları (artçılı olarak) bir çekilsin ondan sonra devam ederiz.
İyi ve uygun fiyatlı mı?
Bak hocam, uygun fiyatına bir şey diyemem, ancak halen iyi olduğunu iddia edebilmen yazılanları okumadığın anlamına geliyor. 40 tane kronik sorunu var 200NS'in, millet kan ağlıyor, nerede iyi mal?
İyi malı uygun fiyata falan getirmedi kuralkan. Yahu afedersin psikopat mısın? Kuralkandan bahsediyoruz hocam, kuralkandan. Kuralkan bu güne kadar hangi kaliteli malı ucuza getirmiş?
Bak hocam, yapılan şu, yeni üretilen, ne gibi sorunları olduğu bilinmeyen bir motoru getirdiler, bizim ülkemizde test ettiler. 3 yıllık test aşaması sonucunda euro4 kısıtlamalarına uygun halde, eski motorlardsan edindikleri deneyim ile, şimdi gider avrupaya satarlar o motorları, ya da en azından denerler.
Her tarafından yağ akıtan bir bloğa sahip, aküsü kendi kendine biten, göstergesi bir çalışıp bir çalışmayan, denge sensörü zırıldayan, stop eden, rölantisi düzensiz, kalitesi vasat, koltuğu rahatsız, soğutma sıvısı ile yağı karıştırarak beyazımtrak bir karışım elde edebilen, az yakma iddialarına 6 ay kullandıktan sonra oturma organımla güldüğüm, servisi dandik, dahası işletme giderleri selef kabul edilebilecek CBR250 ve R25'den ucuz falan olmayan, sizi habire vites değiştirmek zorunda bırakan bir motorun neyi kaliteli maldır anlamadım. Bir anlatın da öğreneyim. Bir motor sırf rakiplerinden (aslında rakip değiller ama cbf ve ybr'den) 20 km daha fazla hız yapabildiği halde onlara yakın bir fiyata satıldığı için, sırf arkada da disk freni ve enjeksiyonu olduğu için kaliteli olmaz. Bir malı kaliteli yapan kullanım ömrü'dür, servis ve yedek parça hizmetleridir. Unutmuşum, yokuş yukarı kalkışlarda bariz balata yakıyor. Kokusunu alıyor burnunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------
Motorun fiyatı arttıkça müşteri profili ve beklentileri değişiyor, durum böyle, yazıp çizip birbirinizi kırmayın artık

Ekrem bey durumu anlamıştır artık, müşteri adayları iyi servis istiyor, mesajı verdiniz artık, yeter gayri
Hocam zannediyorlar ki kötülüğüne konuşuyorum. Bak parası olan adam zaten ucuz diye bir motoru tercih etmez. Dolayısı ile bütçesi kısıtlı adam gider bajaj alır. Arkadaş, bana 6 ayda 1200 lira harcattı bakımları hariç, bunu hangi bütçesi kısıtlı arkadaş karşılayabilirdi? Biri beni aydınlatsın. Adam üniversite öğrencisi, çalışacak part time, canını çıkartacaklar, biriktirip motor alacak, aldığı motor garantiye girmeyecek işgüzar bir servis yüzünden. 1200 lira masraf çıkacak ve karşısında muhattap bulamayacak. 2 ay, belki 3 ay yatacak motor. Yazık değil mi? Tamam daha az teknolojik, daha az gidiyor, ama misal ybr alsaydı bu öğrenci, benzinini koyup koyup gezecekti. Ben demiyorum ki bajaj satılmasın, yasaklansın. Servisler düzeltilsin. Tamam Honda servisi gibi olmasına gerek yok, kahve ikram etmeseler, motoru yıkamadan iade etseler de olur. Valla razıyım, yeter ki milletin motorunu yapacağız diye bozmasınlar, milleti zarara sokmasınlar.
Bu da bu başlığa son mesajımdır. Birilerine birşeyler anlatmak için kırıcı olmaya gerek yok hakikaten. İsteyen okur anlar, isteyen alır, yaşar anlar.
Üçüncü ihtimal, Ekrem bey bıkar benden, gider servis müdünün canını okur "senin yüzünden markamızı nadı kötüye çıkıyor" diye, servisler düzelir. Biz de tavsiye ederiz yeni motor alacak bütçesi kısıtlı kullanıcılara.