Valla ben servisimden yani baymoto'dan her zaman memnun olduğumu belirttim, benim yukarıda yazdıklarım Kuralkan'ın bilgilendirme konusundaki eksiği, yanlışıdır. Mesela dün sordum servise zincir kaydırıcı naneyi, ruhsatın fotosunu yolla istek yapalım gelince takalım dedi anında. Zamanında yazılım için de gittim ve mesaj attı, yarım saat içinde geri döndüler ve atıldı yazılım, debriyaj müşürüm arıza yaptı, yine garantiden 15 - 20 gün içinde geldi ve takıldı. Baymoto bu konuda zaten Kuralkan'ın da belli bir (ismini bilemedim, hani MM migros ile MMM migros gibi) seviyedeki servisi, sanırım Oktay Motor da öyle. Ben sırf bundan sebep Kartal'dan kalkıp Kadıköy'e servise gidiyorum. Önceki motorum yolda kaldı, Baybars kardeşim telefonda Anadolu yakasından Beşiktaş civarında hangi servisin bana çekici bulacağını ve uyguna işimi halledeceğime kadar söyledi, daha ne olsun!
Bahsettiğim ve yanlış olan şey daha önce de yazdım,
benim zincir aparatını ya da yazılımın update'ini buradan ya da feysten filan öğreniyor olmam mevzusu. Ben buraya üye olmasam ikisinden de haberim olmazdı, feysim zaten yok. Servisi arıyorum evet böyle bir mevzu olduğunu öğreniyorum, anladık da, bana Kuralkan niye SMS atmaz ya da niye aramaz, ben sosyal medya kullanan biri olmasam, forumları okumasam habersizce o şekliyle kullanacam bu durumda motorumu, bu doğru değil, buradaki yöntem hatalı, yoksa motorumdan da memnunum, servisimden de.
------
42 dişli ile aynadaki titreşim sorunum çözüldü, motor rahatladı, bu motorun belki tek dezavantajı olan titreşimi bu şekilde gidermek kolay, onun dışında da en azından şimdilik hiç bi sıkıntısı yok., Dün bindim 18 gün sonra tek marşta çalıştı, Pulsardaki göstergenin soğukta sıfırlaması bi süre sonra açılması v.s. gibi hiç bi derdi yok, tıkır tıkır çalışıyor alet, Angr'nin dediği gibi benimki şu an tam turing modunda.
İlk başlarda titreşim ve bazı şeyler canımı sıkar gibi olmuştu ama ayarında başka adam gibi F/P motoru olmaması ve benim giderek motora alışmamla ilk kafama taktığım şeyler giderek azalarak yokoldu, arka dişli değişimi ve ondan önce sele altına yaptığım yalıtım uygulaması, daha motoru alır almaz yaptığım gidon yükseltme aparatı gibi şeyler konforu iyiden iyiye artırdı, artık aksilik çıkmadıkça uzun yıllar kullanmak azmindeyim, bakalım hayırlısı artık.
Yeni alanlara (hele hele tecrübe de azsa) önerim şu, motorunuzu en az 5 - 10 bin km kullanmadan satmayın, çünkü ilk bir kaç yüz km ile ilk bir kaç bin km arasında dağlar kadar fark oluyor hissiyat anlamında, hele hele benim gibi memnun kaldığınız bir motosikleti satıp geçince ilk başta ulan hata mı ettik diyebiliyorsunuz ama zamanla cidden fikir değişiyor, benim düşüncem sıfır alınan hiç bir motor(sürekli arıza şu bu yoksa) 10bin km kullanmadan elden çıkartılmamalıdır.
Motorun turingimsi halini gösterir bir kaç da foto koyalım ortalık şenlensin

:
[/url][/IMG]