yerinden çıkmıştır freni bastığın yer. ptesi iki dk servise götür orada yaparlar.
Ne güzel tertemiz zincir. Benim zinciride sadece yağlayıp geçiyorum. 14100km'de motor. 15000km bakımına soktuğumda zinciride temizletirim.
Ben uzun süredir girmiyordum da piyasadan da haberim yoktu dominar tutmadı mi sıfır fiyatları motosikletler okadar zam yemesine rağmen hala 20 bin altında kalmış yoksa satış politikası mi
Ben psikopatım sanırım, dün akşamüstü cafede oturuyorum, dedim "ulan galiba 500 km'yi geçirdik, bugün de hava yağmurlu, yerler çamurlu, hava kararmadan eve gideyim de gazyağıyla zincire dişliye girişeyim sonra da yağlayayım."
Aga uygun yerim yok onun için. Paddock sahibide değilim. O yüzden 5000km'de bir temizlik anca yaparım. Pulsar'da iken orta sehpa vardı yapıyordum ama bunda uğraşamıyorum.
Açık söylüyorum Dominar titremese, o paraları çok çok hakeder. Güzel havada 40 arka dişli ile uzun yolda seni çok memnun eder. Ben tek marş İzmir'e gittim, gene tek marş geri döndüm. Öyle şişme falanda yapmadım. Duraklamalarım benzin al, kredi kartı ile ödeme yap, marş bas ve çık. Sadece Çanakkale-Eceabat feribotunda durdum, onda da zaten feribotta gidemem motor ile...
Hız arttıkça hızdaki sapma değeri artar, ancak sapma oranı sabittir. Kabaca açıklamak gerekirse; %10 sapma olsun diyelim, 50 km/s hızda sapma 5 km/s iken 100km/s hızda 10km/s , 150km/s hızda 15km/s sapma olacaktır. Hızınız ne kadar artarsa km/s olarak sapma da o kadar artacaktır, ama yüzdesi sabittir....
Hiç GPS ile kadrandaki hızı karşışaştırdığınız loşumu.Hıza orantılı sapma var.Mesela 85 ile giderken 4 km sapma var.120 ile giderkende 9 km sapma görünüyor.Hız arttıkca sapma artıyor.
Bu sapma üreticiler için zorunluymuş.Hız arttıkça hızdaki sapma değeri artar, ancak sapma oranı sabittir. Kabaca açıklamak gerekirse; %10 sapma olsun diyelim, 50 km/s hızda sapma 5 km/s iken 100km/s hızda 10km/s , 150km/s hızda 15km/s sapma olacaktır. Hızınız ne kadar artarsa km/s olarak sapma da o kadar artacaktır, ama yüzdesi sabittir.
Motoru alıp çıkasım var ama nereye gideeğime karar veremiyorum. Yapacak birşeyde bulamıyorum. Şaka gibi oturdum evde...
Ne Egolar var yahu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:26 ----------
Bu sapma üreticiler için zorunluymuş.
Bende Mt07 istiyorum fiyatlar uçmadan alıp geçsemmi bilemedim.Bunun arka tekerde abs varmıdır acaba.
tabiki varBen eski kara düzen CBF 600 istiyorum. Çünkü eskiden beridir hep istediğim motosiklet. Hatırı sayılır derecede de tecrübemi elde ettim, bundan sonrası 4silindir olur.

Ben işe şirket aracıyla gidip geliyorum, aileylede arabayla geziyorum tamamen hobi benim için motosiklet.Garantili iken makine mecbur veriyorsun. Yoksa dediğin daha mantıklı zaten, böylece yolda yolakta kaldığında en azından güvenli bir yere geçecek kadar tecrübe sahibi olmuş olursun.
Lakin sen 1 yılda nasıl 10000km yi geçemiyorsun? 6 ayda 14000km yaptım ben. Bazen İstanbul'a lanet okuyorumHep diyorum İstanbul'da iş ve ev arası bir commuter kullanmak zorunlu die...
![]()