Bu motor Bajaj Dominar 250'den ucuz. Yamaha gurur meselesi yapar getirmez. 2021 FZS 25 adıyla güncellenmiş. Biraz çirkin olmuş. Ama üzerindeki tek silindir. Yağ soğutmalı YBR250 motoru tam anlamıyla cüzdan dostu. Denenmiş sınanmış eski ama sorunsuz bir blok. Dominar 250 ile aynı fiyata satılsa bile balıklama atlanır.
Yeni versiyonda mercek far tasarımı görüntüyü bozmuş. Genel görünüm güzel değilim. Fakat sorun çıkarmam, iyi çalışırım şeklinde.
https://ic1.maxabout.us/autos/tw_india//Y/2020/5/yamaha-fzs-25-front-3-quarter.jpg
https://ic1.maxabout.us/autos/tw_india//N/2020/5/new-yamaha-fzs-25-in-metallic-white-shade.jpg
Yamaha FZ 25 / FZS 25 güzelmiş. Tam İstanbul İzmir vb. gibi büyük şehir commuter'ı...
Herkes aynı şeyi söylemiş ama bende söylemeden edemeyeceğim. 250cc de 180 kilo nedir abi? Dominar 400 ile arasında 3-5 kilo oynuyor. 400cc motor yerine 250cc blok koyulmuş hali. İlla ki belli bir satış adetine ulaşır ama fiyasko bence.
Lansman fiyatı normalde daha yüksek olmuyor mu? İlk açıklanan fiyatlardan sonra genelde fiyat biraz daha aşağıya düşmüyor mu ? Aydınlatırsanız sevinirim.
Yok mu ön sipariş veren istanbul'dan?
Fiyat şu dönem için fena değil. Sudan ucuz olmasa da kötünün iyisi yani. 2,5 litrelik kola 10 tl olunca insan 32 bin liraya dominarı da kabullenebiliyor. Daha önce de yazdım hindistan'daki forumları epey karıştırdım motorda kronik bir sorun yok, şikayet unsuru iki konu var; birincisi boş ağırlığının yüksek olması ikincisi ise 1-2-3.viteslerdeki titreşim. Fakat yine de bu donanım ve tasarım için güzel motor yapmış adamlar. Motor bloğu zaten kendisini kanıtlamış bir blok.
Cf moto ile bence kıyas kabul etmez. Bu motor ile daha rahat bir şekilde uzun yol yapılır. Aradaki farka neler geliyor;
* Artçı koltuğu daha büyük,
* Çift kanallı Abs ve Bybre kaliperler var,
* Kaydırmalı debriyaj var,
* Çift bujili ateşleme sistemi kesinlikle daha az yakar ve daha iyi gider.
Yağ filtresi kauçuğu kırılıyor, bu yüzden yağ sızıyor...
https://www.youtube.com/watch?v=lNoi6Rsu9a8