Değerli arkadaşlar;
Bu ürün 125 cc motor ile 9000 dev/dk. da 13 ps güç sağlayan, 7000 dev/dk. da 1,1 kgm tork üreten, 2 buji, 4 valf DTSİ motor ve Exhahause Tec Teknolojisi gibi özellikleri ile bir çok üründen ayrışmaktadır. Ayrıca gene kendi segmentinde bir ilk olarak kullanılan Nitrox mono süspansiyon özelliği ile spor motosiklet sürüş keyfini büyük bir konforla sunmaktadır.
Bütün bunları niçin yazmak istedim?

Biraz yorumlarda bu ürün sadece şu kadar sürat yapıyor konusu gündemde tutulunca tekrar hatırlatma ihtiyacını duydum. Zira bu ürün commuter segmentindedir. Kendisinden ne beklenildiği önemlidir. Bu ürünün ana felsefesi de dengedir. Yani üzerinde sürüş maksadına uygun bir çok detaylar bulunacak ve fiyatı uygun olacak.
Buna rağmen son hızı da kataloglarda 105 km/h olarak geçiyor. Ki kullanımlarda biraz da rodaj süresi sonunda 110 km/h hızlara rahatlıkla ulaşıldığı görülüyor. Bu sürat kanaatime göre bu segment ürünler için çok yeterli bir hızdır. Ayrıca 10.500 devir/dk. da devir kesici devreye giriyor. Bu da aşağı yukarı 110 km/h 5 nci vitesteki hız sınırı oluyor. akayoğulları rumuzlu arkadaşım tek kişi de olsak, iki kişi de olsak hız 110km de kalıyor demesi gayet normaldir.

Daha fazlasını beklememek doğru olur. Zira bu ürünleri uzun yıllar kullanmanın en önemli sebebi motorun uygun devir limitlerinde kullanımından geçiyor. Devir kesici bu maksatla konulmuştur. Ayrıca bu ürün ile daha fazla sürat yapılmasını da şahsen emniyet açısından uygun görmüyorum.

Gerçekten yüksek hızlar.
Özellikle bu ürünün 60-80 km hızlar aralığında kullanıldığında 1 km de 10-11 kuruşluk (100 km de 2 lt gibi)bir yakıt sarfiyatına kadar indiğini de göz ardı etmemek gerekir.
Kısaca bir ürün alınırken ondan ne bekledikleriniz çok önemlidir. Yeterli performans olsun, güzel bir görüntüsü olsun, üzerinde teknolojik donanım bulunsun, sürüş keyfi olsun, uzun ömürlü olsun, yakıtı cebimi üzmesin diyorsanız bu ürünün doğru bir tercih olduğunu söyleyebilirim.
Selam ve saygılarımı sunuyorum...
Fren süspansiyon şekil özellikle yakıt aydınlatma sağlamlık olarak hiç sözüm yok. 110 kmh çok seri bir şekilde çıkıyorum. Fakat bazen rüzgar durumuna göre 105 110 kmh arasında kesiciye giriyor sanırım. Tek sorun bu. İleri dogru km arttırkça düzeleceğinide biliyorum. Ama can sıkıyor işte.
Geçen gün biz 2 kişiyiz ben 65 kardeşim 74 kg 110 kmh sabit hızda gidiyoruz cbf 150 tek kişi bizi yavaş yavaş geçti sanırım hızı 115 civarı falandi çünkü çok fark atamadi. Yani tejde olsa 2 kişide olsa 110 da kalıyor.
Ayrıca gt 170 kanuni geçemiyor kafa kafaya kanuni 125 kmh gösteriyor discover 110 fajat aynı gidiyor.
Cbr 125 ile denedik oda 6. Vitese attıktan sonra yavaş yavaş geçiyor. Durum bu arkadaşlar. ..