hayaller paris, hayatlar sultanbeyli.
kızma kardeşim bu resmini gösterdiğin motor cb750. sanırım 80 li yıllardan. ön maşa değişmiş.
yaptım oradan biliyorum. bu görüntüde bir şey olmayacak. önce ona bir hazırla kendini, sonra gelelim sorduğun sorulara.
şimdi depoyu paslandırman için önce metal yüzeye gelene kadar zımparalaman gerek. eğer orjinal pas olsun diyorsan bırak öyle yağmurda 1 hafta sonra mis gibi pasın olur.
diyorsan ki pas sevmem elbiseme bulaşır dokunamazsın bile -ki normal olanı bu- zımpara işi tamamen bittikten sonra bir boyacıya gidip pas rengi boya alacaksın biraz, ufak ufak damlatacaksın deponun üzerine kararınca.
sonrasında yine o boyacıdan sprey kutusuna basılmış mat oto verniği alıp, 3-4 kat uyguladığında yukarıdaki görüntüyü elde edebilirsin.
lastik konusuna gelince, ona maşanın elverdiği ne ise lastikçide bakman gerek. orjinalin dışına çıkıyorsan bir sürü sıkıntı çıkabilir. arka fren demirine sürtebilir mesela. sadece çatalı ölçerek lastik almaya kalkma elinde kalır lastik. yapabiliyorsan motoru götür lastikçiye takarak bakın sürten yeri var mı diye.
ayrıca gördüğüm bir şeyi hatırlatayım; bu resimdeki hondada aküyü sanırım çantanın içine koymuş. çıkartabilirsin bile. ben benim cg de bir ara çıkardım. çalışıyor mu evet. ama tekleme yapıyor. akü devre tamamlayıcı görev görüyor. ama bajaj da elektronik ateşleme var diye biliyorum. yanılıyorsam düzelt lütfen. ve tüm elektronik aksamı ejksiksiz bir yerlerde tutmak zorundasın. bunun için de o çanta görünen yere alman gerekecek elektronik ekipmanı. asla o şekilde bir çanta tavsiye etmiyorum, resimde çamurluğu da iptal etmiş, o tüm elektronik kablolar ve aletler su içinde yüzer aman.
şimdilik aktaracaklarım bunlar

sorun olursa yardımcı olmaya çalışalım. kolay gelsin