Arkadaşım merhaba,(Aquarıst)
Far ayarı için kafa siperliğini sökmeniz gerekir. Söktükten sonra far tasını tutan vidaları hafif gevşetip kendine göre ayar yapa bilirsin (ayarı karanlıkta yaparsan daha iyi olur)
Gidonda (furş takımı) boşluk oluştu ise servisinize uğramanızı tavsiye ederim. Gerekli ayarlamayı yaparlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:39 ----------
Boxer 150 hakkında
Tüketici ve takipçi arkadaşlarımın yorumlarına genelleme yapıp bazı sorulara dilimin döndüğünce cevap vermek istiyorum.
Öncelikle Boxer 150 kullanıcısıyım, bayisi ve satıcısıyım. (takip eden arkadaşlarım bilir kendi motorumu cafe racer tarzına çevirdim.)
ilk bakımla başlamak istiyorum,
Genel tüm marka, model motosikletlerde 100 ile 1.000 kmre arasında erken bakım yapılır.
Sıfır motosikletlerde ısınma-soğuma çalışmaya dayalı genleşmeler olur.
Gidonda (furş takımında) boşluk oluşması süreklilik arz eden durum değildir. İlk bakımda kontrol edilir, boşluk alınır. Zaman içinde rulman aşınması yatak bozulması hariç!
İlk bakımda genel kontrol ve ayarlar yapılır boşluklar alınır. Motor sıfır toplandığında gözle görülmeyen metaryeller, çapaklar olma ihtimaline karşın motor yağı, yağ filitresi değiştirilir.
Sibob ayarı şu veya bu kmrede yapılır diye bir kanun yok. Ayar vidaları hassas olduğu için ihtiyaç (anormal ses, çekiş problemi) duyulmadıkça servis mudahalede bulunmaz.
Sibob ayarlarının bozulması; değişken hava sıcaklıkları farklı yağ kullanımı, aşırı zorlama, kmreye bağlı aşınmadır.
Kitapçıklara bakarsak XXX kmre aralıklarında kontrol edin ayarlayın yazar. Motosiklet sibob ayarlarında sıkıntı varsa usta bunu motor sesinden çekiş performansında anlar.
Motor ön takımda sıkıntı olduğundan geçen yıl içinde bayağı bahsedildi.
Ön tekerde salınım veya kafa silkeleme. Motorumuz maliyet açısından bazı eksilere sahiptir. (lastiklerin şambrel olması, gidon topuzunun olmaması)
Orta sınıf motorların tamamında! lastiklerin çok iyi olduğu söylenemez.
Genelleme yaptığımızda hepsi kendi standartlarımıza göre kötü. Benim sitemim lastik kalitesi üzerine değil, lastiklerin şambrelli olmasınadır. Bu konu hakkında
Ekrem Ata bey'e ve ulaşabildiğim (Türk ve Hintli) her yetkiliye sitem etmişimdir.
Ön takımda elleri bıraktığında sallantı olması, lastiğin dublex ve Gidon topuzunun olmamasından kaynaklanır. (şambrelli lastikteki salınım fazladır) Yıllardır yazılır ve çizilir Gidon topuzu ne işe yarar diye, Gidon topuzu, gidon denge ağırlığıdır. Arka taşıyıcıya takılan çantaya göre topuz ağırlıkları değişir. İtalyan motosikletlerinde o model için üretilmiş orijinal çanta aldığınızda set içinde denge ağırlık topuzlarıda vardır. Kendi motorumda aynı uygulamayı yaptım gidon silkelemesi kalmadı.
Motorumuzda 80 kmre den sonra titreşim hissedilmektedir. Arka dişli üzerinde 4 diş küçük veya ön dişli üzerinde 1 diş büyük dişli kullanırsanız motorda rahatlama düşük devirde akışkanlık kazanmaktadır. Bir miktar yakıt artar, fazla hissedilmesede torq kaybı yaşanır bunlar önemli değil derseniz şiddetle tavsiye ederim. Ben ve değişim yapan arkadaşlarım çok memnun. Geçmiş sayfalarda konu hakkında yorum yapan arkadaşlarımız var.
Ön frenin kampana olması beni rahatsız etmiyor duruş mesafemi buna göre ayarlıyorum.
Komple discover ön takımını disk fren ve jatla birlikte takmayı düşündüm sadece parça maliyeti 1.000 tl'yi buluyor + işçilik hariç.
Kısaca şunu eklemek isterim; fiyat ve performansa bakarsak bu ürün muadilleri içinde bu parayı fazlasıyla hak ediyor. Torq gücü çok iyi.
Küçük dokunuşlarla tarz değişikliği yapabiliyorsunuz.
Sürekli forumda aktif olamıyorum ara ara elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum.
Görüşmek üzre