Merhaba arkadaşlar,
Kısmet olursa bu hafta sipariş etmiş olduğum Bajaj Boxer'ım gelmiş olacak. Mavi olmadığı için siyaha karar verdim. Alım kararını vermemde yorum yapan siz arkadaşların ve kış ay başlangıcında meydana gelen fiyat düşüşünün etkisi büyük oldu. Yoksa ilkbaharı beklemeyi düşünüyordum.
Bu konu başlığını en başından beri takip ediyorum. İlk başlarda yapılan güzel yorumlarla siparişi vermiş bulundum ancak özellikle 50. sayfadan sonra "acaba..." demeye başladım. Diğer arkadaşlarımızın yaşamış olduğu problemleri ben de yaşayacak mıyım merak ediyorum.
Diğer yandan, motoru iklim şartları nedeniyle pek kullanamayacağım, bu yüzden 2. vergiyi ödememek ve trafik çıkışını 2015 yapmak için plaka&ruhsat işlerini yeni yılda yapmayı planlıyorum. Boksörümüzü almadan önce bu forumda arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları tek tek ustaya kontrol ettireceğim. Özellikle yalpalama ve stop sorununu. Şu an 80. sayfadayım ve inşallah motoru almadan önce bitirmiş olurum. Herhangi bir tavsiyeniz olursa almaya açığım. Herkese hayırlı günler dilerim. Saygılarla.
Selamlar
Öncelikle kararınız ne olursa hayırlı olsun.
Yerinizde olsam diğer alternatifleri de değerlendirir kararımı ona göre verirdim.
2.750 ye başka eli ayağı düzgün bir motor alınabileceğini sanmıyorum.
Ancak çıtayı biraz yükseltirseniz 3.350 ye Honda Ace alınabilir. (Ben almazdım çünkü Boxerın torkunun yarısı bile yok) Gel gelelim Honda'nın hiç bir modeli 2. elde değer kaybettirmez. (Halbuki şu son fiyat indirimiyle Boxerı satıyoruz desek en az bin lira kaybettireceği aşikâr)
Biraz daha yukarı çıkarsanız sağlamlığıyla nâm yapmış Yamaha Ybr de alınabilir.
Bütçeniz varsa Derbi etx ve stx modelleri, ayrıca Hero Thriller de çok güzel motorlar.
Ben Boxer'ı aldığımdan beri en ufak bir pişmanlık yaşamadım. 8 aydır gaddar bir şekilde dağ taş tarla, balık yolu, av yolu, patika aklınıza gelebilecek her türlü yolda kullanıyorum.
Motorunda ya da mekaniğinde en ufak bir sorun yaşamadım. Yaz kış demeden sorunsuz biniyorum. Singer Dikiş makinası gibi tıkır tıkır çalışıyor.
Bununla birlikte saçma sapan ve sinir bozucu kozmetik problemler ortaya çıkmaya başladı;
1. Egzoz saplama somunları, sehpanın kaynak yerleri, yan ayaklık ve arka salıncakta ne yazık ki paslanmalar ortaya çıktı...Acaba deniz kenarında yaşadığımdan mı böyle oluyor bilemiyorum.
2. Ön çamurluğun boyası iki yerden( kilometre teli ve gaz telinin çamurlara değdiği yerden) ciddi bir şekilde sürtünme sonucu kalktı.
Lastikleri değiştirince yalpalama tamamen ortadan kalktı. Lâkin bir çift Sava Mc32 bana 350 liraya mal oldu.
Benim deneyimlerim ve görüşlerim bu şekilde. Faydalı olabildiysem ne mutlu.