BAJAJ BOXER 150 cafe racer yapımı

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben Selçuk Aslan Bajaj bayisi Oktay Motor satış sorumlusuyum. Aynı zamanda Bajaj modelleri test sürüşlerine katıldım. Takip eden arkadaşlarımız bilir 2,300 kmre Akdeniz, Ege gezisi ile Boxer 150 testini yapmıştık. Üç ayrı modele sahip olduğumdan Boxer'a pek binmeye vaktim olmuyurdu. Cafe racer yapımı için uzun zamandır aklımda proje vardı. İlk bulduğum fırsatta projemi gerçekleştirmek için kolları sıvadım.
Motorumun ilk hali ile işe başlayalım şimdiden iyi seyirler.

taşıma demirleri sökülüp jant kovan ve çamurluk mat siyaha boyadım.

motordan söktüğüm parçalar

gidonu değiştirdim. yanlız son aşamada bir daha değişim yaptım

pek yorum yapmıyorum elimden geldiği kadar detaylı resim yüklüyorum. Resimler harcanan emeği anlatıyor.

Yapım aşamasında bir çok arkadaşımdan nasıl oldu veya olmalı diye fikir aldım. Aldığım fikirler ve düşüncelerim doğrultusunda şekillendirdim. Cafe Racer model alıp kendime özel ilaveler yaptım. Olumlu yorum yapan arkadaşımda var. Olumsuz yorum yapanda.
İlk defa bu tarz bir motorla uğraştım emek harcadım. Yazı ve üzerindeki logo ile alakalı sökmemi söyleyen arkadaşlarım oldu, ben bu markanın yetkili satıcısı olduğum için yazıları kapatmayı veya sökmeyi düşünmedim. Aklında bu tarz düşünce ve projeleri olan arkadaşlara model olmasını bu basit görünen motorda ufak dokunuşlarla tarz değiştirileceğini göstermek istedim. Yapım aşamasında toplam Bin lira civarı masrafım oldu.(el emeği paha biçilemez)Kendime özgü bir motosikletim olduğu için sürerken aldığım keyif anca yaşanır.
Bana vakit ayırdığınız için teşekkür ederim, Saygılar.

Emeginize gerçekten değmiş:)
Tebrikler. En önemlisi, size has, essiz benzersiz bir morosikletiniz var artık. :)
Pazar günleri, ne gazlanir bunla fıtı fıtı simdi :)

Hafta sonu servinize geldiğim de yakindan görmüştüm bence çok güzel olmuş emeginize sağlık

güzel olmuş ben bir tek arka çamurluktaki sivri şeylere takıldım kaza anında sorun çıkarabilir.

Güzel çalışma. Farın etrafındaki karenajı ve camı söküp farı biraz daha aşağıya indirin. Oradaki kablo tel vs yığınını bir araya getirip kılıfa alın bence güzel olacaktır.

selcuk bey egzosun sesını vıdeo cekıp koysanda mılletın kulagının pası sılınse. bugun sen calıstırana kadar oyle guzel bır ses cıkacagını tahmın etmıyordum . hala aklımda valla performans azalır demeseydın kesın takardım benım pulsarada :)

selcuk bey egzosun sesını vıdeo cekıp koysanda mılletın kulagının pası sılınse. bugun sen calıstırana kadar oyle guzel bır ses cıkacagını tahmın etmıyordum . hala aklımda valla performans azalır demeseydın kesın takardım benım pulsarada :)

Arkadaşım merhaba,
en kısa zamanda ses videosunu yükleyeceğim. Pulsar 200 de egzoz değişimi performans kaybına neden oluyor aman deyim. benim pulsarımda denedim kimseye tavsiye etmiyorum :cat:

Forumda bu modelden güzel cafe racer olur söylemleri vardı.. Siz bunu söylem olmaktan çıkarıp, uygulamışsınız.. Bence başarılı da olmuşsunuz.. Tabi zaman içinde bazı eksiltme ve eklemeler yapılması gerekebilir.. Bir kere başlayınca devamı gelir zaten..

bu hali harika gerçekten tebrik ederim.

Çok anlamam bende ama görselliği daha iyi bir noktaya taşımak adına 2 önerim olarak.
ön far için :
değişimi yada fara siyah tel deseni de yapabilirsiniz çok daha havalı gözükecektir. Hatta ben olsam Triumph modellerindeki gibi iki küçük far takarım yan yana çok daha farklı bir hava katacaktır şüphen olmasın.
Renk :
Renk ile de biraz oynarsanız depo üzerindeki yazıları sökün çok daha orjinal bir cafe racer görüntüsü verecek ben olsam daha mat açık mavi tercih ederdim. Boya üzerine ise istediğiniz tarzınıza uygun birkaç film stickeri dijital baskı makinesinden çıktı ile çok daha havalı bir hale getirirsiniz.

bunları da bir düşün derim.
Kazasız belasız binmeniz dileğiyle

Son düzenleme:
Moderatör
Süper olmuş elinize sağlık.
Yanlız mükemmel olması için düz beyaz yada düz siyah renge boyamak lazım :)

Sattigima pisman ettiniz vallahi :) Yeni skuterimin lastik degisimine geldigimde ben de duymustun sesi; guzeldi gercekten.

bu hali harika gerçekten tebrik ederim.

Çok anlamam bende ama görselliği daha iyi bir noktaya taşımak adına 2 önerim olarak.
ön far için :
değişimi yada fara siyah tel deseni de yapabilirsiniz çok daha havalı gözükecektir. Hatta ben olsam Triumph modellerindeki gibi iki küçük far takarım yan yana çok daha farklı bir hava katacaktır şüphen olmasın.
Renk :
Renk ile de biraz oynarsanız depo üzerindeki yazıları sökün çok daha orjinal bir cafe racer görüntüsü verecek ben olsam daha mat açık mavi tercih ederdim. Boya üzerine ise istediğiniz tarzınıza uygun birkaç film stickeri dijital baskı makinesinden çıktı ile çok daha havalı bir hale getirirsiniz.

bunları da bir düşün derim.
Kazasız belasız binmeniz dileğiyle

Far üzerine tel çok mantıklı havası değişecektir. Bunu düşünwcwğim :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------

Gerçekten güzel olmuş elinize emeğinize sağlık.

Cafe racer ın amacı zaten kişiselleştirilmiş motor, sizin gözünüze nasıl güzel geliyorsa en iyisi de o dur zaten :D

Bende düşünüyorum cafe racer tarzı bir motor umarım hayata geçirebilirim...

Bir arkadaşım resimlerle video hazırlamış. Emeğine sağlık
https://www.youtube.com/watch?v=LoIaGK-DDZ8

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar