Bağırsak enfeksiyonu çektiklerim ve motorsiklet

Arkadaşlar, 6 senedir binerim ikitekere, yaz kış kar yağmadığı sürece binmeye çalışırım. Her gün işe gidip gelirim, ne zaman metrobüse binsem motorumun gözünü seveyim derim.
Geçen gece şiddetli karın ağrısı ve ateş ile acile gitmek zorunda kaldım, yapılan iğneler sabaha kadar idare etmeme yardımcı oldu ama ertesi gün sanki midemin içinde yanardağ varmışcasına acılar çekmeye başladım. Çektiğim karın ağrısını tarif edemem.Ateşim yükseldi daha fazla dayanamayıp hastahaneye gittim ve 2 gece yatmak zorunda kaldım. Yediğim serumlarım, aldığım ilaçların hesabını tutamadım. Aradan 5 gün geçti çok şükür ki ağrılarım azaldı ve ateşim düştü doktorumla konuştuğumda bağırsak enfeksiyonu geçirdiğimi söyledi. Özellikle ayaktan yediğim soğuk tetiklermiş.
Sebebini hepiniz tahmin edersiniz. Kullandığınız motor botları ne olursa olsun, soğukta rüzgara maruz kalıyorsanız ve birde yağmur yağıyorsa 15-20 dk içinde üşüme kaçınılmazdır. (botlarım SİDİ-kIŞLIK) Isı kaynağı olmadığı için termal çoraplarda bir süre sonra etkisini kaybeder
Çektiğim ızdırab ve hastahane masrafları beni biraz akıllandırdı .Umarım kimsenin başına gelmez.. Sizinde başınıza gelmeden önleminizi alın.
Şu iki ürüne rastladım.
http://www.hepsiburada.com/liste/therm-ic-ayak-isitici-tabanlik-basix-set/productDetails.aspx?productId=outatlthermic&categoryId=22007219#Gorseller
http://www.askermekani.com/Urun/INFARED-ISITICI-TABANLIK-pmu463.html

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.Toparlamışsındır umarım.Yalnız bağırsak enfeksiyonu deyince dikkatimi çekti.Senin yediğin et,çiğköfte,meyve,sebze gibi
birşeyden bakteri kapmışsın sanırım.Bu tip bakteriler şayet pişmiş bir besinle (köfte,kebap gibi) bağırsaklara girmişse toksine dönüşüp ufak çaplı bir zehirlenme
belirtisiyle 1 en fazla 2 günde dışarı atılır.Şayet çiğ bir besinle bulaşmışsa,bazıları kronikleşebiliyor.Bir arkadaşımın başına gelmişti,1-2 yılda bir ciddi hastalanırdı.
Doktor da soğuk tetiklemiş dediği için bu olasılık aklıma geldi,botların,termal çorap ve içlikle İstanbul için yeterli.Araştırıp,uzman bir yerde gaita analiziyle birlikte
kontrolden geçmenin doğru olacağını düşünüyorum.

Bağırsaklar insana ayrı bi acı çektiriyo, yaşattığı karın ağrısı bi garip gerçekten. (Dizanteri olmuştumda :) )
Geçmiş olsun, bütün ağrıların en yakın zamanda geçer umarım.
Almayı planladığınız ısıtıcıların suya karşı olan dayanıklıklarını mutlaka sorun yada araştırın. Su temasında bozulabilirler yada az da olsa elektirik çarpabilir. Motosiklet sürerkende tehlikeli bi durum yaratacağını düşünmekteyim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosiklet keyif işi.Öyle karda kışta binipte kendine işkence etmeye gerek yok.Hem ilerleyen yaşlarda daha kötü acısı çıkar.İlerde geçmişe bakıp motosikletle geçen günlere lanet etmek yerine o günleri güzel günler olarak hatırlamak daha mantıklı.

bende senin gibiyim yaz kış motora binerim tabi yolda kar olmadıkça ama benim gittiğim en uzun mesafe soğuk havalar için diyorum 5 km yi geçmez zaten korumalarım da mevcut yani daha üşümeden gideceğim yere varırım...benim sürekli tekrarladığım bir şey var;korumalarınız ne kadar iyi olursa olsun eğer kendi kendini ısıtmıyorsa (elektrik vs..her neyle olursa olsun) uzun mesafe kullanımlarda üşünsünüz

Teşekkürler iyi dilekleriniz için.
Ne yazık ki 4-5 sene de bir tekrarlayan birşey haline geldi. Yediklerimden oluşan bakteriler birikiyor ve en üşütmede beni yataklık ediyor. Bir kere bozmaya gelmiyor bu iç organları..
Yaz kış motora binmekten keyif alıyorum. Şimdi binmesem,iyice pimpirikli bir adam olur çıkarım. O yüzden önlemimi alıp binmek en mantıklısı çünkü her gün ortalama 45 dk sürüyor ev iş mesafem. Zaten yarım saat sonunda ayaklarda ısı falan kalmıyor. Hepsiburada satılan ürünü karaköy de buldum. Gidip bakıcam. Garantiside var ürünün. Suya maruz kalmaz çünkü kışlık pantalonumun içinde kalacak bataryaları.
İyileştiğim ilk gün gidip almayı düşünüyorum. Aldıktan sonra detaylı bir başlık açıp ürünü sizlere tanıtıcam.
Herkeze tekrar teşekkürler..

Geçmiş olsun. Kış mevsiminde motosiklet kullanıp karın ağrısı çekmemek zor. Özellikle Commuter ve Naked motor kullananlar için. Çünkü ayakların ıslanması ile soğuk birleşince karın ağrısı kaçınılmaz oluyor. Bellik, termal içlik, ve tam kıyafet bile bu sorunu çözmüyor. Ben ilk defa kış mevsimine scooter ile girdim. Ayak ıslanması ve karın ağrısı tarih oldu. Otomobilden iner gibi kuru ayakkabı ile motordan iniyorum. Ayaklarım ve vücudum çok daha az bir rüzgar gördüğü için en küçük bir karın ağrısı yaşamadım. Karın ağrısız ve kazasız sürüşler...

Çok geçmiş olsun.

Ben diz örtüsü kullanıyorum sadece botların ucu kalıyor.Birde pazardan aldığım içlikle 3 kat oluyor.Soğuk bileklerimden giremiyor.Tavsiye ederim.

http://www.feyizoglu.com/Motosiklet-Diz-ortusu-Deri_44129.html#0

http://www.google.com.tr/imgres?img...JvD64QTeroDADQ&sqi=2&ved=0CDkQ9QEwAQ&dur=1536

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:39 ----------

Koruma demirinede Cb nin son sayfalarında İbrahim beyin yaptığı gibi birşeyler yapabilirsiniz.Pratik ve ekonomik olur.

neopren çorap giyin . freemotoda satılıyor. nepren eldivenlerde
eksi derece soğuğa dayanıklı

3 ay acooter kullanmıştım, hiç rüzgar yemedim ama şaseyi bacak arasına almadığım için biraz dengesiz gelmişti satmıştım. Scoterda ayaklar hiç rüzgar yemiyor gerçekten büyük konfor ama yapamadım scooterla.
CB125 forumda gördüm mat plastik geçirmişler, diz örtüsüde alternatif ama artık korkar oldum üşümekten. Onlarda bir yere kadar korurlar.
htmetin; evet hocam sanırım sıkıntının adı o.
farcob; neopren montunu kullanıyorum çok memnunum ama ısı kaynağı olmadığı için bir süre sonra ayak üşüyecektir.Teşekkürler
http://www.sicakkal.com site çok hoşuma gitti, bir kaç arkadaşada tavsiye ettim, pantalonum ve montumdan çok memnunum ama bot için aksesuar göremedim.
Teşekkürler tekrar herkezin ilgisine..

Hocam bu diz örtüleri apış arası içinde parça olduğundan oradanda üşütmenizi engeller.Birde koruma demirine paspas tarzı bir şey örterseniz veya daha ince birşey rüzgar sanırım hiç gelmeyecek, diz örtüsüde extra sıcak tutacaktır.

Sabahları kalktığında ilk işin; ılık su ile bir çorba kaşığı balı (gerçek bal) karıştır. Yere çökerek ağır ağır iç bunu her sabah yap. 15 gün sonra midende mikrop kalmayacaktır. İnsanların %80'inde bu virüsten var kimi nedenlerle (ırsi, üşütme, stress) tekrar tekrar aktif hale geliyor..

Sabahları kalktığında ilk işin; ılık su ile bir çorba kaşığı balı (gerçek bal) karıştır. Yere çökerek ağır ağır iç bunu her sabah yap. 15 gün sonra midende mikrop kalmayacaktır. İnsanların %80'inde bu virüsten var kimi nedenlerle (ırsi, üşütme, stress) tekrar tekrar aktif hale geliyor..
Yarın başlıyorum.. Çok saolun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar