Bağımlılık , hastalık, durumun ilerlemesi, körlük, kanser ve ölüm :S

Ne motosiklet, ne bisiklet ne de başka birşey...

BİLGİSAYAR...

İlk başlarda yoktur hayatınızda, sonra bazen internet cafeye gitmeye başlamışsınızdır.
Sonra işyerinizde de girmeye başlarsınız. Sonra eve gelir bu icat. Ardından internet de girer...
Artık iş ve evde sürekli girmeye başlarsınız net denilen icada...
Ardından hizmetler ayağınıza değil parmağınızın ucuna gelmeye başlar.

e-banka, e-posta, e-oyun, e-ticaret, e-devlet

Oturursunuz sürekli sandalyede veya koltukta...
Bakarsınız sürekli o ekrana. Eskiden TV lere 3 metreden fazla yaklaşmayın derlerdi. Şimdi 3 karış uzaktaki monitore günde 8 saatten fazla bakarsınız...
Işık , elektrik ve elektromanyetiğin radrasyonla harmanlandığı o kasa denilen ölüm kutusu günde 8 saatten fazla kalır yanıbaşınızda...

Bel - boyun ağrıları, bağlı olarak fıtık denilen hastalık...
Kısırlık...
Baş ağrıları, gözlük kullanma, gözlerin iyice bozulması...
Kilo alma, hantallık....

Şansınız varsa bu şekilde yaşlanırsınız.
Yoksa başlar ciddi rahatsızlıklar, kanser, körlük vs vs vs
Daha olmadı demeyin. Henüz yolun başında herkes. Bunlar cicim ayları....

Alıntı değil tamamen kendi yazım :)

(Yorum yazmaya gerek yok. Okumanız bile yeterli.)

Tüplü monitörlerinizde mutlaka filtre kullanın,
viper_1 dediğin gibi internet kafede başlıyor olay ben ortaokuldayken öğlen arasında yemek yemez koşa koşa internet kafeye gider oyun oynardım.

Haklısın viper...

Teknoloji ile birlikte birçok alışkanlıklarımız ve bununla beraber hastalık çeşitlerimizde
artış oldu...:mrgreen:

insan ömrünün daha da kısaldığını duymuştum...:silent:

evet çok haklısınız sabah 9 dan akşam 7 ye kadar bilgisayar başındayım (işgereği) saydıklarınız bendede yavaş yavaş başladı doktorbey bu hastalıktan nasıl kurtulurum kurtar beni doctor :p

hele de en kötü yani insanlıgın sona ermesi.
bizim bi komşu kızı var eve pc aldından beri ne dısarı cıkıyor nede oturma odasına giriyor işten eve geliyo odasına cekiliyo pc basında artık ailesiyle bile bagları koptu yüzlerini görmüyo derecesinde aileden koparıyo cevreden koparıyo.
kendinize kota koyun internet ve bilgisayar kurbanı olmayın bagımlı olmamaya calısın

hele de en kötü yani insanlıgın sona ermesi.
bizim bi komşu kızı var eve pc aldından beri ne dısarı cıkıyor nede oturma odasına giriyor işten eve geliyo odasına cekiliyo pc basında artık ailesiyle bile bagları koptu yüzlerini görmüyo derecesinde aileden koparıyo cevreden koparıyo.
kendinize kota koyun internet ve bilgisayar kurbanı olmayın bagımlı olmamaya calısın

İsim moto-girl olmasaydı "::piloot::::149::::143::::lac::" derdim :p

İyidir bilgisayar ya, olmaz bişi :p Boş vaktinde günde 16 saat aralıksız oyun oynayabilen, işi varken bilgisayarı aklına gelmeyn bir insan olarak bunu söylemek kolay tabii :p

Khutuck
ne diyorsun sen ya acık konusda bizde ona göre cevabımızı verelim sana dokunan bi laf mı söyledim kendi düşüncemi yorumumu yazdım.

en kotusunude bilgisayarın icadından sonra Knight Online'in icadı hayatımı karartti :pr:

2-3 yıl önce gözlerimde hiç bir sorun yoktu.Hatta gözleri bozuk olanları anlamazdım. O kadar kısa mesafedeki cisimleri nasıl net bir şekilde göremiyorlar derdim. Sonra eve pc aldım. Sabahtan akşama kadar pc başında oldugum yetmiyor gibi evde de akşam 18:00'den 00.00'a kadar pc başında olmaya başladım. ( ara sıra ihtiyaçlarımı gidermek için pc başından kalkıyordum) . Sonuç olarak şuan 0,25 gözlük kullanıyorum gözlerimde ışıga karşı hassasiyette başladı.:pr:

Son düzenleme:
allaha şükür ne bende ne sülalemde bu yaşlada gözlük takan olmamış.:) tek korkum motosiklete bidiğimden dolayı dizlerimi ne kadar da scoyco'larımla korusamda ilerki yaşlarda sorun çıkması.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar