Scooter'dan sonra Hornet kullanmaya başlayınca, çanta meselesi gündemim oldu.
Depo üstü, kuyruk çantası vs, şimdilik düşünmüyorum. Hele Hornette topcase asla...hem motorun estetiğini zedeliyor, hem de motordan indikten sonra bir de o çantayı koruma ihtiyacı doğuyor.
Çeşit çeşit sırt çantam var. Şimdilik en uygun bulduğum; sert dış kabuklu, küçük ve aerodinamiği iyi bir sırt çantamı kullanıyorum. Ama o daracık deri montu giydikten sonra, sırt çantasını takıp çıkarmak resmen eziyet oluyor. Bir kolu taktıktan sonra diğerini takarken şekilden şekile giriyorum

Hele yaz aylarında ne olur bilemiyorum.
Ben de alternatif olarak bacak çantalarına bakayım dedim. Envai çeşidi var. Ucuzu, pahalısı, serti, yumuşağı, bele bağlananı, kemere takılanı, vs. Ama bunlar nedense bana çok kaba geliyor. Belki motoru sürerken iyi de, indikten sonra o bacakta çanta ile nasıl dolaşacağız? Hadi bacaktan çıkardık, bu kez de ya elde, ya da onu da sırtımıza takacağız? Bir de o bacak çantasını takınca, Amerikan inşaat işçilerine dönme mevzusu var
Şimdi sırta takıp çıkarması kolay, ama motor üstünde de bizi rahatsız etmeyecek, motordan inince de rahatlıkla kullanılabilecek estetik bir omuz çantası arayışındayım. Hatta karar verdim ama alıp kullanmadan bir şey demeyeyim.
Bütün söylediklerim şehir içi kullanıma yöneliktir. Yoksa uzun yol, tur, vs. bambaşka işler...