BABAMM
Daha 25 yaşındayım ve az önce seninle konuştum baba... Seninle konuşurken evde nasıl uzandığını,nasıl çay içtiğini hayal edip sanki senin yanındaymış gibi konuştum...
Konuşurken mimiklerin gözümün önüne geldi, kaşlarını çatmanı gördüm..
Sen kepçecisin baba.. Tozun toprağın içindesin, tozdan toprak gibi olmuş saçların aklıma geldi, küçükken yaptığım gibi onları dağıtmak istedim bir anda, dağılsın diye.
Akşama kadar ayakkabının içinde olan ve sadece toz kokan çoraplarını benim çıkartışım aklıma geldi, bi oyunmuş gibi, eğlenerek yapardım hepsini...
Sen sakal traşı olurken bende yanına gelirdim, benim suratımı da köpüklerdin '' kuzum '' derdin, bende elime kalemi alıp permatik yerine kullanarak,
köpükleri traş olur gibi yukardan aşağı doğru temizlerdim...
Akşamları sen televizyonun karşısında uzanırken göğsüne yaslanıp uyurdum, bacaklarım üşümesin diye bacaklarının arasına alırdın..
1 oda 1 salon gecekondumuzda 5 kişi yaşardık, abim, ablam ve ben salonda yatardık..
Kamyonlarla eve odun getirdiğinde sen baltayı bende keseri elime alırdım, senin kırdıklarını bende daha küçük kırmak için uğraşırdım...
ilkokula başladığım zaman '' kalem tutan eline kurban oluyim '' derdin
Ortaokulda yaz aylarında tatilde çalıştığımda ilk eve aldığım sebze kesme tahtasını öğrendiğinde de '' iş tutan ellerine kurban oluyim '' derdin..
Her güzel bişey yaptığımda '' eline ayağına kurban olurum'' derdin... Ne demek baba bu eline ayağına kurban oluyim diye hiç sormadım hep sormak istedim...
Çocukluğumdan beri bilip bilmeden Kemal SUNAL'ın filmindeki babasının yaptığı gibi kulağımın arkasından elimi öne doğru vurarak sana bakardım,
Bana '' yürü git eşek oğlu eşek'' ne yapacaksın evlenip, askerliğini yap gel bi derdin.. Senin bana gülerek kızmanı özledim.... Yine bana '' kurban olurum sana da seni veren Allah'a da '' derdin...
Benim çocukluğumda seni sinirli bir baba olarak görsemde seni şimdi bakıyorum da sen hiç sinirli bir baba değilmişsin... Şimdi keşke o zaman bazı şeylere daha çok kızsaydın
diyorum...
Seni bugün ağlattığım için özür dilerim baba...
Ama ne yapabilirim baba, gerçekleri söylüyorum...
Sana hep sormak istediğim ama sormadığım sorunun cevabını bulduğumu ve bende sana aynı şeyi söylediğim için ağladın... Ağladık...
''Asıl ben senin eline ayağına kurban olurum Babammmmmm''
kölen olurum babam ben senin....