Acaba kullandığın cep telefonunun marka ve modeli nedir?
bu cevabın arkadaşla herhangi alakası yok sana şöyle söyleyeyim içmeye ayranı yok ama 4-5 ayda bir yeni telefon alan varYahu toplum olarak nedir bu cep telefonu düşmanlığı. Cep telefonuna bile lüks tüketim gözüyle bakılacak bir toplum haline getirmeyin kendinizi.
bu cevabın arkadaşla herhangi alakası yok sana şöyle söyleyeyim içmeye ayranı yok ama 4-5 ayda bir yeni telefon alan var
Aynen oyle dostum. Bugun 2. El bir samsung s3 ile whatsapp gibi onemli programlari kullabilirsiniz ama etrafa bakarsan s3 kullanan cok nadir gorursunuz. Bir suru iphone 6 kullanan ama arabasinin bitmiş lastigini degistirmeyen insan taniyorum. Bu ayni kisiler simdi 6s almak niyetinde. Arastirin bakalim dunyada kisi basina dusen gelir ve nufusa gore satilan telefon adedi olarak kacinciyiz?
Hayati seylere para bulamayiz ama is telefona gelince iphone6,sigaraya gelince malboro icmeyi cok iyi biliriz.
Sizin tasarrufunuz cep telefonudur ama Yamaha YBR değil KTM alırsınız mesela. Arkadaş belli ki maddi özgürlüğünü henüz eline almamış ve babası da kaskı bir gereklilik olarak görmediği için oradan tasarruf yapıyor. Tutupta bu arkadaşa cep telefonunun modelini sormak ne kadar mantıklı siz karar verin.
Benim tasarufum degil, gereksiz goruyorum. Kullandigim telefon S4 ve 2. El aldim. KTM ye binerim, istesem 2 tane iphone 6s alabirim gucum var ama 500 tl lik telefon yettigi icin gerek gormuyorum.
Anlayamadiginiz şey ne biliyormusun? Ben o durumda olsam, okadar hayati bir ihtiyac icin satarim iphone 6 yi gider S4 alirim 2. El ve aradaki 1.500tl para ile arai yada shoei alirim.. eger kendisi de boyle bir durumda ise fikir vermek adina sordum ama sizin gibi dusunen zihniyet sayesinde konu bambaska yerlere gitti![]()
Söz konusu olan insan hayatı, gerekirse bu ugurda nokia 3310 kullanmaya bile değer.
Ben sizin söylediğinizi anladım kısmen hak veriyorum ama siz beni anlamaya çalışmıyorsunuz. Kaldı ki arkadaş babam Iphone 6 aldı ama kask almıyor dememiş.
Her neyse amacım polemik yaratmak değil ama olayı kesinlikle çok yanlış yorumladığınızı düşünüyorum.
@furkanuc
Ben de senin gibi evlatları anlayamıyorum. Günde 24 saat mi ders çalışıyorsun? "Part time bir iş bulayım. Aileme yük olmadan kask alayım" diye düşünmek zor mu? Armut piş. Ağzıma düş. Hayat sana güzel. Bir de babanı eleştiriyorsun.
Yahu toplum olarak nedir bu cep telefonu düşmanlığı. Cep telefonuna bile lüks tüketim gözüyle bakılacak bir toplum haline getirmeyin kendinizi.
Büyümüş de babasını beğenmiyor canına yandığımın ergeni. babasına dil uzatıp da böyle adamlar mı kaldı yea diyebilen adamın notları, puanları umarım çok iyidir ki çalışamam böğrüm ağrıyor sonra da derslerim aksıyor diyebilecek kadar gevşektir. Nerede kaldığın ya da nereden gittiğin çok da umrumda olmasa da otobüsle de gidebilecek yerdedir. Çünkü senin kadar bilinçli bir adamın ehliyetsiz motor kullanabileceği ihtimalini yok sayıyorum. Lise 1-2 de nasıl gittiysen ( o yaşta ehliyet alamazsın eğer ilkokula 10 yaşında başlamadıysan) öyle git.
Madem çok gururlusun, madem babana kendince atarlanıp laf sıkabiliyorsun, hepsinden öte babam dediğin adam gibi değil de lafta(!) toplum içinde yaşayabilecek nitelikte bir adamsın, madem çok da bilinçlisin o motora o kaskla binme!!!
LS2 FF375 modelini istiyorum güneş vizörü olduğundan dolayı. Üniversite öğrencisi değilim üniversite sınavına hazırlanıyorum.
Cevap 1:Konu döndü dolaştıda babamı sevmeme mevzusuna nasıl geldi arkadaşlar nerden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri? Ben babamın bilinçsiz olmasından yakındım sadece yoksa daha ileri kötü bir düşünce kesinlikle beslemiyorum. Sadece toplumumuzda babam gibi insanların çokça bulunduğunu dile getirdim. Hepimiz aynı görüşte değil miyiz? Babam kaskın ve motosiklet ekipmanlarının önemini gerçekten bilseydi daha ben istemeden kafama 1000-2000 TL'lik kask, eldiven ıvır zıvır almazmıydı arkadaşlar. Hepinizin yakındığı konulardan biri motosiklete ekipmansız binmek doğru değil mi sizcede?
Cevap 2: Babamla daha önceden bir işte çalışma hakkında konuşmuştuk 1-2 hafta önce. Kendisi, derslerime yoğunlaşmamı ve herhangi bir işte çalışmamı istemediğini söyledi. Ayrıca haftasonuda okul kurslarına gidiyorum. Sabah 8'de başlayıp akşam 16'da bitiyor ve eve geldiğimde gerçekten yorgun oluyorum. Pazar günleri ise sabahtan deneme sınavları oluyoruz geriye sadece pazar günleri öğleden sonraları kalıyor ordan kalan vaktimi arkadaşlarımla ve siz değerli abilerim-ablalarımla geçiriyorum. Ne bu tempo derseniz Anadolu Lisesinde okuyorum Anadolu liseleri -hele hele benim okulum- sınavlar, dersler konusunda çok titiz ve yoğun çalıştırıyorlar, Anadolu lisesinde okuyanlar bilir.
Cevap 3:Ehliyetim var eylül ayında aldım.
En son çare yaz tatilini beklemek kalıyor eğer güzel bir üniversite kazanırsam tadından yenmez.![]()
Kendisinden kaç yaş büyük babasının umursamadığı güvenliği adam kendi düşünüyor ve suçlu oluyor öyle mi? Geç bunlar geç.