b sınıfı ehliyet ile ilgili

Arkadaşlar tanıdığım ehliyet alıcak 27 mayıs ta 18 yaşını dolduruyor ama ilkokul mezunu ehliyet alamazmı artık lise öğrenimi şart diye bir şey duydum ama araştırmalarım sonucu kesin bilgiye ulaşamadım bilgisi olan arkadaşlar söylerse iyi olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdilik 5 Temmuz 2011'e kadar ilkokul mezunları ehliyet alabiliyor. Ama zaten son 15 yıldır ilkokul mezunları ehliyet alamayacak muhabbeti dönüyor. :mrgreen: Kesin uzatırlar yine.

çok teşekkürler ben alırkende bu mevzu vardı ama kafama takıldı sordular gece gece.

peki bu 8 sene temel eğitimi bitirenler içindemi son oluyo yoksa 5 senelik mi.

bu mevzu uzar gider... ama emin ol o yasa uygulamaya geçene kadar senin arkadaşın çoktan ehliyeti alır...:):):)

ewet arkadaşlar öyle birşey çıktı çıkcak diyorlar ama çıkmaz ilk okulu bitiren alıyor yani 8 yıllık egitimini bitirmiş olanlar zaten lise mezunu olmayan ehlyet alamaz yasası nezaman çıkar belli degil çıksada fazla kişi ehliyet alamayacagından devlet zarar eder neden bi düşünün maliyeye yatırdıgınız ehliyet harcından dolayı bu bir gerçek

Kocaeli İl Temsilcisi
bence böyle bir yasa çıkmaz kaç yıldır duyuyoruz hiç bir şey olduğu yok :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ewet arkadaşlar öyle birşey çıktı çıkcak diyorlar ama çıkmaz ilk okulu bitiren alıyor yani 8 yıllık egitimini bitirmiş olanlar zaten lise mezunu olmayan ehlyet alamaz yasası nezaman çıkar belli degil çıksada fazla kişi ehliyet alamayacagından devlet zarar eder neden bi düşünün maliyeye yatırdıgınız ehliyet harcından dolayı bu bir gerçek

8 Yıl değil şu anda 5 yıllık ilkokul eğitimini tamamlamış olanlar ehliyet alabiliyor. Eğer süre yine uzatılmazsa 5 Temmuz 2011'den sonra 8 yıllık eğitim şartı aranacak. Yani yine lise mezunu olmak gerekmeyecek.

bu sefer ciddiler ama söylenti değil...
Zaten daha öncekiler de söylenti değildi aslında. 15 yıldır yazmıştım ben tahminen gerçekten 15 yılmış. :mrgreen: Kanun zaten çıkmıştı sonra ertelendi. Hatta emin olmak için Google amca'ya sordum dedi ki; 1996'da en az 8 yıllık eğitim almış olanlar ehliyet alabilir diye kanun çıktı, önce 2000 yılına kadar, daha sonra 2004 yılına kadar en son da 2011 yılına kadar uygulaması ertelendi. Bu son erteleme 5 Temmuz 2011'de bitiyor. Eğer yine süre uzatılmazsa ehliyet almak için 8 yıllık öğrenim görmüş olma şartı olacak.

Haziran 30 itibari ile İlkokul mezunları artık ehliyet için kurslara kaydolamayacak...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar