azmin ve emeğin hikayesi ...

Kocaeli İl Temsilcisi
merhaba gönül dostları umuyorum hepiniz iyisinizdir :)

bir kaç zamandır buraya pek giremiyordum , malum uğraşacak meşgalenin fazlalığından son bir kaç aydır jimmy jib dediğimiz bir elet üzerine yoğunlaşmıştım , kameraman bir arkadaşım için..

şimdi irfancım hoş geldin sefa getirdin dediğinizi duyar gibiyim :) fakat hiç heveslenmeyin arkadaşlar bu konu motosikletle alakalı değil
,
hatta yanından bile geçmiyor ama kameramanlık yapan ve dizi, film çeken ,yönetmenlerin,kameramanların, çok iyi bildiği ,hatta ağızlarının suyunu akıttığı bir alet ,

o bir jimmy jib,

2 mt. den 30 metre ye kadar değişik boylarda ve ağırlıklarda olmalarına karşın mantıkta hepsi aynı işlevi ve işi görüyor sadece mesafeler , yükseklik,değişik şekillere girerek, görüntü efekti, çarpıcı görüntüler almak gayet kolay ve mümkün ,

yavv irfan işinmi yok arkadaşım böle etten püften , bir şeye benzemeyen aletlerle uğraşıyorsun diye düşünen sevgili gönül dostları için şunu söyleyebilirim ,:) lütfen internette ( satılık jimmy jib) diye aratsınlar .

uzun lafın kısası bir işi daha eksiksiz bir kaç düzeltilecek küçük ayrıntı (boya ve ince ayar) dışında tamamlamış olmanın huzuru mutluluğunu yaşıyorum :)

kameraman arkadaşlarıma buradan sesleniyorum jimmy jipi kendi imkanlarıyla , yüzde 60 geri dönüşüm malzemeden (hurda) imal eden bir kardeşiniz var buda maliyet demek :)

yaptırmayı düşünen arkadaşım olursa mt kardeşliği adına atlamadan zıplamadan yapmaya hazırım :)

amacım bu konu üzerinde daha profesyonel olmak , işin derinlerine inip , mekaniğini elektironiğini kendim yapmak ve bunu yapabileceğim en üst düzey fabrikasyon kalitesine taşımak ki her şey aletle edavatla mümkün ama yavaş ve emin adımlarla bu işin ilmini yutmuş biri olarak hayatımı sürdürmek :)

sözü çok ta uzatmadan ayrıntılı videoya geçiyorum ve tüm mt gönül dostlarına sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum kalın sağlıcakla..

http://www.youtube.com/watch?v=8y0d5xR6u1g

Ellerine sağlık İrfan..
Bundan sonra peşine birde şaryo yaptın mı ...oh mis...

eline sağlık kıng kobra ganga...bu trıpodun daha güçlü olması gerekmezmiydi...sonucda denge faktörü var...ağırlığın farklı yönlere kaydığı düşünülürse sabit olan ayağın daha güçlendirilmiş olması gerekmez mi...

ilk yorum benden gelsin bende part time kameramanlık yapan biri olaraktan alet çok güzel sadece ufak rötüşları kalmış dediğin gibi,
maşşallah 10 parmağında 10 marifet var irfan abi :) kısmet olursa seninle yüzyüzede görüşmek isterim bir gün :)

edit: ortim benden evvel patlatmış zaten ilk mesajı :queen:

eline sağlık kıng kobra ganga...bu trıpodun daha güçlü olması gerekmezmiydi...sonucda denge faktörü var...ağırlığın farklı yönlere kaydığı düşünülürse sabit olan ayağın daha güçlendirilmiş olması gerekmez mi...

televizyon işine girince uzman oldun yiğidim. sen bi garip şofer parçasısın, bırak kobra hesaplar statiğini dinamiğini :)

edit: ortim benden evvel patlatmış zaten ilk mesajı :queen:

çok yavaşsın ortonzi :p

amacım bu konu üzerinde daha profesyonel olmak , işin derinlerine inip , mekaniğini elektironiğini kendim yapmak ve bunu yapabileceğim en üst düzey fabrikasyon kalitesine taşımak ki her şey aletle edavatla mümkün ama yavaş ve emin adımlarla bu işin ilmini yutmuş biri olarak hayatımı sürdürmek :)

http://www.youtube.com/watch?v=8y0d5xR6u1g

Sadece bir tane mi yapacaksın yoksa daha fazla yapıp satacak mısın?

iyi bir sanatcisiniz, tebrik ederim.
eminim daha iyilerini de yapacaksiniz. :cat:

:p:cherry::cherry:beceriksiz... o ne biçim işçilik..... kaç ayda bu kadar mı yaptın....:cherry::p

ağa eline sağlık.... benim halen merak ettiğim araba ne alemde... onun üzerinde çalışmlar başladımı....

irfan kardeşim ellerine sağlık.prototip olarak iyi.dediğin gibi aynı kafadayız.
kimbilir kaç gece uykuya dalamadın tasarımını kafanda oturtturmak için.
aletde alüminyum sigma profil çeşitlerini araştır tasarımını ona göre yap.
hem görsel olarak estetik birşey olur,hemde işin kolaylaşır kaynakla uğraşmazsın.
selamlar
http://www.makina-market.com/tr/sigma-profil/sigma-profil.html
http://www.makina-market.com/tr/dogrusal-hareket-sistemleri/profil-ici-yataklamlar.html

Son düzenleme:
Var ol irfan baba işleyen ellerin dert görmesin :D
dünyayı güzelleştiren adam
ADAMSIN... :thumleft:

vermiş olduğum teknik bilgiler işe yaramış...:mrgreen: ellerine sağlık kardeşim...on numara olmuş...:cat:

Ressam,fırıncı ustası,piyanist,elektrik+mekanik ustası,biraz da mucit.....Her parmağı bir başka marifet.
İrfan kardeşim yolun ve bahtın açık olsun.

F54

abi en sonunda bitirmişsin en son 20 temmuz da çalışmalar süryordu eline sağlık:cat:

Kocaeli İl Temsilcisi
KUVVETMÝRA;2471727' Alıntı:
hünerli elleriyle dünyayý güzelleþtiren adamlardansýn kobra.
varol :cat:

teşekkür ederim üstadım dusuncelerine sağlık :)

---------- Post added at 06:39 ---------- Previous post was at 06:35 ----------

Sadece bir tane mi yapacaksýn yoksa daha fazla yapýp satacak mýsýn?

aslında tenik yeterlilik ve gereken alet edevat temininden sonra evet yapıp satmayı düşünüyorum hiç olmazsa yaptıklarım birilerinin işine yarar:)

---------- Post added at 07:01 ---------- Previous post was at 06:39 ----------

aga denge ve kuvvet iliþkisine göre uçta aðýrlýk var illaki ama ayak kýsmý bana zayýf göründü...

sana resimlerde zayıf gelmiştir kanka ,ağırlık merkezi tek noktada rahat ol:) kimsenin kafasina dusmez yani :)

---------- Post added at 07:04 ---------- Previous post was at 07:01 ----------

iyi bir sanatcisiniz, tebrik ederim.
eminim daha iyilerini de yapacaksiniz. :cat:

Bazen alet eksiği engel olarak karsima dikilsede. bir sonraki her zaman daha güzel olduğu gercekler arasında :)

Teşekkür ederim üstadım:)

---------- Post added at 07:10 ---------- Previous post was at 07:04 ----------

:p:cherry::cherry:beceriksiz... o ne biçim iþçilik..... kaç ayda bu kadar mý yaptýn....:cherry::p

aða eline saðlýk.... benim halen merak ettiðim araba ne alemde... onun üzerinde çalýþmlar baþladýmý....

oooooo. ramazanın gittin felan ama bakiyorum bizden fazla giriyorsun nete :) ne ayaksin. ulem. sen askermisin. komutanı ? :)

Araba şimdilik yatiyor. kapının. önünde gözüm :) biraz maddiyatla. aram açık bu aralar.zamanı gelince onada el atacam. ama var daha:)

Sen nasılsın selocan. nasi. gidiyor asker ocagi ? Safak kaç ulem. alçak kofte :)

---------- Post added at 07:14 ---------- Previous post was at 07:10 ----------

irfan kardeþim ellerine saðlýk.prototip olarak iyi.dediðin gibi ayný kafadayýz.
kimbilir kaç gece uykuya dalamadýn tasarýmýný kafanda oturtturmak için.
aletde alüminyum sigma profil çeþitlerini araþtýr tasarýmýný ona göre yap.
hem görsel olarak estetik birþey olur,hemde iþin kolaylaþýr kaynakla uðraþmazsýn.
selamlar
http://www.makina-market.com/tr/sigma-profil/sigma-profil.html
http://www.makina-market.com/tr/dogrusal-hareket-sistemleri/profil-ici-yataklamlar.html

teşekkür ederim faruk abi. cepten linkleri adaların ama evden bakarim sağlasın.

sen ne zaman alacak bu taraflara malum kış. geldi şaka bi yana. ellerinden operim.:)

---------- Post added at 07:17 ---------- Previous post was at 07:14 ----------

eray_uluyazý;2471932' Alıntı:
Var ol irfan baba iþleyen ellerin dert görmesin :D
dünyayý güzelleþtiren adam
ADAMSIN... :thumleft:

bu yakıştırmayı uygun gördüğün için teşekkür ederim sevgili eray fakat bizt yiz. hepimiz adamiz. burada :) ara ara. kardan adamlar ciksada. ortaya :)

---------- Post added at 07:22 ---------- Previous post was at 07:17 ----------

ilk yorum benden gelsin bende part time kameramanlýk yapan biri olaraktan alet çok güzel sadece ufak rötüþlarý kalmýþ dediðin gibi,
maþþallah 10 parmaðýnda 10 marifet var irfan abi :) kýsmet olursa seninle yüzyüzede görüþmek isterim bir gün :)

edit: ortim benden evvel patlatmýþ zaten ilk mesajý :queen:

sagolasin. kardeşim inşallah bir gün bir aktivitede. bulunuruz olmadı dünya küçük inşallah diyelim .fakat kameraman olduğunu bilmiyordum :)

---------- Post added at 07:28 ---------- Previous post was at 07:22 ----------

vermiþ olduðum teknik bilgiler iþe yaramýþ...:mrgreen: ellerine saðlýk kardeþim...on numara olmuþ...:cat:

sagolasin. kanka. neler yapıyorsun almadinmi. hala cep ? Ulem. arayacam seni rahatsız etmiueyim. diye cekiniyorum :)

Ayuuu. netde. de yoksun diycenki. iş var değilmi :) herkesin. işi var
:)

Seni buralarda sıkça gorecem. yoksa karışmam:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar