Maksatım kesinlikle yanlış anlaşılmasın amacım konuyu uzatmak değil kesinlikle. Benimde başımdan buna benzer bir olay geçti ve birazda konuyla benzer olduğu için bu topicte anlatmak istedim.
Yıl 2005 acemi birliğimdeki görev sürem bitti, İzmir'e izine geldim. 7 günlük iznim bittikten sonra Usta birliğim için Ankara'ya otobüsle gidiyorum. Boyum biraz normalden uzun olduğu için otobüs koltukları dizlerimi çok acıtıyor ve bu uzun yolculuklarda sıkıntı verici bir durum bilenler bilir. Bende en rahat edebileceğim yer olan en ön koltukları seçiyorum. Şoförün tam arkası ve yan koltukları. Gece 12:00 de yolculuğum başladı ve sabaha karşı Eskişehir Ankara yolundayız, hava biraz açıldı, yarı karanlık yarı aydınlık. Ben uyumadım ve en önde olduğum için yolu olduğu gibi görüyorum. Arada bir uyukluyorum ama yarımyamalak, birazda sersemlik var. Şoförün bazen anlamsız yere korna çaldığını ve sellektör yaptığını görüyorum, ama anlamıyorum, arada bir tekrar uykuya dalıyorum. Havada biraz sisliydi. Sonra ne oldu birden yolun uzağında havada dönen bir ışık demeti gördüm. Ciddiyim yarı uykulu olduğumdan rüya sandım, basbayağı yolda ufo gibi bir cisim döne döne gidiyor. Sonra birden ayıldım ve yol kenarında yatan, sağa sola savrulmuş insanlar gördüm. Bu arada bizim otobüsümüz yavaşladı. Şoförümüzün dediğine göre öndeki araba sürekli olarak yoldan çıkıp duruyormuş 1 saat süreyle. Şoför adamın sürekli uykuya daldığını ve sellektör ve korna ile adamı sürekli uyandırdığını ve 1 saatten beri bilerek adamı geçmediğini söyledi. Sonra bizim otobüs hiç durmadan yoluna devam etti. Şoför "bu tarz kazalarda büyük otobüslerin yolda durmalarının ve yaratacağı kalabalık yüzünden uygun olmadığını ve 1-2 küçük arabanın durduğunu ve yardım çağırdıklarını" söyledi. Aradan 6-7 dakika geçtikten sonra en arkalardan bir "gerizekalı" ayağa kalkıp "şoför bey bi dakika siz neden durmadınız? ben doktorum ve şuanda sizin yüzünüzden vicdan azabı duyuyorum" dedi. İlk başta hemen düşününce şoföre kızdım fakat sonra çok bomba bir şey oldu. Şoför arabayı durdurdu ve şoför mahalinden kalkıp "ulan şerefsiz madem doktordunda bunu şimdimi söylüyorsun, orada yavaşladığımızda söylemedinde olay yerini geçmişiz, başka arabalar durmuş bunu gördünde hiç sesini çıkarmadın 10KM sonra mı aklına geldi doktor olduğun" diyerek haklı bir çıkış yaptı. Yorumu size bırakıyorum. Ama benim yorumumu soracak olursanız o şerefsiz insan sırf insanlara "doktor" olduğunu söylemek için öyle bir gerizekalılık yaptı ve belkide oradaki birçok insanın zarar görmesine göz yumdu. Yaptığı yalandan "hipokrat yemini"de buharlaştı gitti. Yazık çok yazık.