Arkadasim hala o an'daki durumumu, yolu, ]
kardeş başkalarının ne dediği çokda önemli değil sen kendi özeleştirini yaptığında vicdanın rahatsa sorun yok ama içinde keşke dursaydım geçtikden sonrada olsa keşke dursaydım gibi enufak bi pişmanlık varsa ki vardır diye tahmin ediyorum çünkü sen bi motorcusun o zaman enazından gidip adil bi ifade verip bu durumdanda kurtulursun olur biter hayat bu insanın başına bin türlü hal gelir kaza,bela, kader olayı
Hz. ömer r.a. derki başkalarına yapılan haksızlığa göz yuman bizden değildir..
ancak yazdıklarının içinden kısa bi alıntı yapıyorum....
Yarin oburgun bende bir kaza yaptigimda diger motorcular durmadan giderlerse sayet (KI ONCE KENDİ BASIMIN CARESİNE BAKMALIYIM) "CANLARI SAGOLSUN İNSALLAH ONLAR BENİM GİBİ KAZA YAPMAZLAR DERİM VE DURMUYORLARSA KENDİLERİNE GORE GECERLİ BİR NEDENLERİ VARDİR" DİYE DUSUNUR VE ONLARİ ASLA "YARGILAMA HAKKINI KENDİMDE BULMAM"
(ki önce kendi başımın çaresine bakmalıyım) demişsin ,,,,,ne varki insan böle durumlara öyle kolay kolay senin söylediğin gibi başının çaresine bakıcak durumda olmaz başkasının desteğini, kendisinin haklı olduğunu farkedip rahatlamasını sağlayacak birilerini arar(tabi eğer gözünü hastahaneye gelmeden açabilirse) düşün şimdi o hızla bi kaza yapıyosun ve gözünü hastahanede açıyorsun eğer kolun bacağın kırıksa ve iç kanaman varmı diye bi kaç gün ağrı kesici yapmıyorlarsa çektiğin acıdan dolayı konuşmak bile işkence geliyorsa hemşire alkol muayenesi için gerekli olan kanı elinin üstünü enjektörle delik deşik edip beceriksizce almaya çalışıyorsa ,aifade almak için başında dikilen polise evet doğru söylüyorsunuz ben arkadan çarptım ama sinyal vermeden şerit değiştirdi demeniz , kaza anında tutulan zabıttaki 8/8 kusurlu ifadeyi değiştirmek için yeterli olmayacaktır zaten sizde acılar içinde kıvranırken bunu tartışmayacaksınızdır istediğiniz şey kendinizi savunmak değil bi an önce bu durumdan kurtulmak olacaktırr.. bi kaç ay sonra bi (sağlığınıza kavuşup) bakıyosunuzki motor pert yeddiemin otoparkında aylarca yatmış minimum 200 ytl gibi bi masraf haklı ama tutanaklara göre haksız olduğunuz için motorun masrafı kaza yaptığınız için trafik cezası masrafı (hastahane masrafı yok trafik döner sermaye işletmesi öder)belkide eğerki (ALLAH göstermesin)ehliyetiniz yoksa çarptığınız aracın masrafını ödeyen sigortanızın sizin yakanıza yapışması bi kaç ay iş kaybı vs vs inanın hiç hoş bi durum olmayacaktır
durmamışsın demiyorum!!! duramamış olabilirsin kimse bunu itiraz etmemeli ancak insanlık adına gidip ifade verirsin ve kız arkadaşında var 2 tane görgü tanığı demek eminimki dikkate alınması demektir hatta gerekirse motorcu arkadaşla irtibata geç her ihtimale karşı telefonunu ver ona haksızlık yaplırsa seni arasın ...şimdiden geçmiş olsun insanın o hızlarda bi kaza yapıp yere düşerken bile kolunu, bileğini,ayağını yada bacağını kırması sık rastlanan bi durum
bu arada arkadaşlar kazalar salt aptallıkdan ,dalgınlıkdan ,hatalardan kaynaklanmıyor ,siz yapmanız gereken herşeyi somut ve düşünce olarak yapıyor olabilirsiniz ama bu dururmda bile kaza yapabilirsiniz, bu yüzden bazı arkadaşların dediği gibi kaçış planı yapmaya fırsatı yoksa o zaman kaçış planı olmayan durumlara kendinizi sokmayın gibi düşünmeninde sizi kesin olarak kazadan koruyacağına güvenmeyin .... bunun örneklerine ççoğumuz şahit olmuşuzdur..