Bazı şeyleri dalgınlıkla unutmamak için o hareketin artık otomatik hale gelmesi gerekir. Kendinizi zorlayın, bir süre sonra alışırsınız. Kırmızı ışıkta durdunuz, debriyajı çektiniz, o sırada vitesi boşa almak zaten ek bir iş, onu yapmayıverin işte.
Böyle otomatik hareketlere bir örnek de mesela evden çıkarkan kapı önünde ayakkabımı giyerken içinde anahtarım (telefonum vb. herşeyin de) olduğu çantam kapının içindeydi, rüzgar esti kapı arkamdan kapandı kaldım dışarıda anahtar yok telefon yok, neyse ki eşim fazla uzakta değildi komşudan telefonla aradım da 15dk yoldan geldi, ama uzakta da olabilirdi. O olaydan sonra kapıdan çıkmaden önce kesinlikle içinde anahtar vb olan çantamı ya omzuma asıyorum ya da ayakkabı giyerken falan içeride kalmasın diye önce onu kapının dış koluna asıyorum, böyle bir alışkanlık edindim, içinde anahtar olmasa bile elimde dışarıya çkaracağım ne varsa önce onları kapının dışına koyuyorum ondan sonra ayakkabı giyme faslına geçiyorum. Böyle şeyleri düzenli hale getirmek bir açıdan takıntılı olmak ama bir açıdan da otomatikleştirip hayatı kolaylaştırıyor kafa rahat oluyor.