Az Önce Düşüyordum

E5 ten Besiktaş - Merter istikametine gidiyordum. Çağlayan sapağını geçtim. En sol şeritteyim. Haliç' e iniş başlarken orta şerit boşaldı bende sağa kayıp gaza bastım veee arka teker sağa doğru kaymaya başladı. Hemen gidonu sağa bastımve düzeldim ama o anda gidon titremeye başladı. Hemde ne nasıl güm güm vuruyor birisi sanki. Sımsıkı tuttum gidonu ve titreşim durdu.
Kalbim yerinden çıkacak gibi, hızım 100km/h, arkamda arabalar var.
Hemen çektim kenera sakinleştim.:cyclopsan

Neden böyle bir şey başıma geldi? Acaba gaza çok mu hızlı bastım???
Bundan sonra gazı hep yavaş açacagım.
Bu titreşim neden oldu? Benim bildiğim; ön teker ile arka teker aynı hatta olmayınca böyle oluyor. Bence gidonu sıkmam işe yaradı. Allah korudu.Çok şükür Allahım sana
Herzamanki gibi gidiyordum, sakindim ve dikkatliydim. Yani demek istiyorum ki her an böyle bir durumla karşılaşabiliyormuşuz. Korumalarınızı tam kullanın

vespa x9 250 aşırı derecede seri bir motosiklet ani hareketlerde bu şekilde gaz açmalarda elbette kayma yapacaktır ama şükretki lastikleri çok da ince değil yola tutunmuş daha ufak çaplı bir lastik olsaydı bu kadar da şanslı olamayabilirdin daha ne olduğunu anlayamadan atardı zaten seni verilmiş sadakan varmış geçmiş olsun:rendeer:

Halice iniş çok tehlikeli orada çok kaza oluyor !!! Benim arkadaşım toyotaya arkadan çarptı o inişte, yerlerde sürüklendi, aman dikkkaaaatttt!!!!

Yırtmışsın wallaaa :cherry:

Bi daha bu tip vakalar yaşamaman dileği iLe :)

geçmiş olsun... aman dikkat böyle şeyler olabiliyor.. o haliç yokuşu bi kaos zaten kaptıran geliyor.. Allah korumuş.. tekrardan geçmişolsun...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun dostum dikkatli ve tedbirli olabilirsin insanlık halidir 1 kere fazla gaz vemişin :)

aynı durum bir iki defa benim de basima geldi. ozellikle on lastikle arka lastik aynı hatta degilken gaz aniden acildiginda arka teker kendini siddetli bir sekilde kaydiriyor. hatta bu yuzden dusmus ve aynam kirilmisti. eger arka lastigin izdusumu yere tam basmiyorsa yani motor biraz yatik vaziyette gaza aniden asildiginda yine arkadan kayma gerceklesiyor. yolun tam o bolumunun asfalt yenileme calismasi nedeniyle tirtik tirtik oldugunu da unutmamalı.

Mabel sana katılıyorum. Bir daha gazı yavaş açacağım. Sizlerede tavsiye ederim.
Teşekkürler

Çok ani gaz açmayın motosiklette, bizim motorlarda da ani gaz açmalarında arka teker yolda dans eder, başta zevkli gelir ama kontrolu kaybedersen sonu kötü bitebilir.

geçmiş olsun arkadaşım. hele hele trafiği bol yollarda dikkat

geçmiş olsun :rendeer:
faturasını ödemek zorunda kalmadığın bir tecrübe kazanmışsın..
allah yaşatmasın kimseye .

Motosikleti
Forza250-cygnusL
geçmiş olsun kardeşim allah tekrarını göstermesin

geçmiş olsun.... bu arada daha motoru almadan bir sürü şey öğrendim valla..

hayat güzelse şu an gerisini düşünme derim. attığımız her adım bir ders olsa gerek....

gerçekten cok geçmiş olsun banada aynı sey oldu ben dusmek konusunda senn kadar sanslı degldim dustum ve baya bi suruklendim sanslı oldugum yerse allahtan arkamdaki araba cok uzaktaydı ve beni gorup durdu artık arka teker brz bile oynasa hemn dikkatimi toplayıp duzeltiyorum motoru ciddi bi tecrube oldu benm için:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar